Германия: Турция извън ЕС е "преждевременно" решение

Външният министър Габриел иска преговорите да продължат
22 апр 2017 16:38, Петя Славова
51
Германия:  Турция извън ЕС е "преждевременно" решение
Зигмар Габриел. Снимка: Reuters

Германският външен министър Зигмар Габриел се изказа против вземането на "преждевременни решения" и прекратяване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз след референдума за поправки в турската конституция, предаде ТАСС.

"След това историческо гласуване в Турция ще ни се наложи отново търпеливо да съберем нишките на диалога в едно", заяви Габриел в публикувано днес интервю за в. "Райнише пост".

Министърът посочи, че има редица теми, които трябва да се обсъдят с Турция - от ареста на журналиста от "Велт" Дениз Юджел до операциите в Сирия. В крайна сметка обаче Турция сама трябва да реши дали желае да се отдалечи още повече от ЕС, подчерта той, цитиран от БТА.

По-рано днес в. "Велт" съобщи, позовавайки се на дипломатически източници, че ЕС планира да обсъди въпроса за временно преустановяване на преговорите за членство на Турция.

На 16 април 51,4 процента от турците гласуваха за изменения в конституцията, включително за въвеждане на президентска форма на управление вместо парламентарна, което ще концентрира още по-голяма власт в ръцете на държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ГерманияесТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И бебетата знаят,че Турция в ЕС не иска
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе в момента в който Турция влезе във ЕС Полша,Унгария,Литва,Латвия,Естония,Холандия,Австрия и Франция веднага ще напуснат съюза и Немците това го знаят....Че Турция струва много повече от тях.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори Хитлер не посмя да нападне Турция.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами лесно е, приемете в ЕС тези които гласуваха с не, а оставете турция на тези които гласуваха с да. Какво ще ги правите кюрдите си е ваш проблем, нали са ви братовчеди.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е авторът на новината? Къде е ***? Псуването разрешено ли е вече?До 42: Знаеш ли колко си жалък? Пред клавиатурата лесно е да псуваш ела на реален живот го прави *** такъв!
38
0
 
4
 
! Отговори
Erdogan преди 6 години
Veche ne ibavame Evropa. Sled tri godini shte vidim i bg kogato spirat Euro fondovete.Vidqhme vashta demokratsiqa sıs Clavi
37
5
 
11
 
! Отговори
УМНО ИЗКАЗВАНЕ! преди 6 години
ТУРЦИЯ ----НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ!ГЕРМАНИЯ---ЗНАЕ ЧУДЕСНО КАКВО МОГАТ ТУРЦИТЕ!!
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мали, мали, измбори идат и ко ши праим без гласовете на турчетата, страх , Мъркел ша рапа кочана.
35
2
 
7
 
! Отговори
идват избори. преди 6 години
Идват избори в Германия и сега така казва.Като минат изборите пак ще се върне към нормалното си мислене.Все пак 1,5 милиона гласоподаватели имат право на глас от Немските турци.Иначе в момента в който Турция влезе във ЕС Полша,Унгария,Литва,Латвия,Естония,Холандия,Австрия и Франция веднага ще напуснат съюза и Немците това го знаят.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е турче и пляска минуси.
33
8
 
16
 
! Отговори
много им здраве преди 6 години
Ердоган не е надyпeния крадлив пожарникар!
32
10
 
5
 
! Отговори
хълк преди 6 години
Защо да не влезе в ЕС?В Евроазийския съюз на Путин има 4 мюсулмански държави,да вземем пример от руснаците.
31
12
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До заблуденият български мюсюлманин, който всеки път изкарва Ердоган като великан със когото се съобразяват в Европа:Момче, Европа се опитва да има диалог с Турция, понеже ако се прекрати този диалог и става положение на студена война. Това е единствената причина за бръщолевинията на този немски колос. Иначе ако е студена война Турция няма да е в печеливша позиция, бъди сигурен. Колкото и да спекулира с мигрантите
30
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 100%TURK преди 6 години
И със какво един Истанбул ще е по полезен на Европа че не ми е ясно? Със голямота си неграмотна *** ли, с учените си ли, с професорите ли? Нищо съзидателно не излязло от тази "силна" държава Турция.
29
7
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
ЕС няма нужда от Турция,обаче САЩ имат!И за целта карат Европа да прави отстъпки на Турция!Получава се нещо като "С чужда пита помен".С Украйна-същото,за ЕС-главоболията,за американците-ползите.Впрочем Турция НЕ отговаря на нито едно от изискванията за влизане в ЕС,ако има значение,де.
28
4
 
16
 
! Отговори
случаен преди 6 години
До анонимен-25 какви 500 г.бачковската икона казаха че от 400г. се спазва тази традиция на светъл понеделник да се изнася с литийно шествие,как са го позволявали поробителите,казаха го по БНР на обедните новини-на кого да вярвам,стига се правихме на роби,и държавата си запазихме и езика и религията,за последните 27г. официалният език стана английския,за него нищо не казваш,баба Ванга е казала от турците да не ви е страх,пазете се от гърците...
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелчо пий си хапчетата. Никой в европа не иска ерджолановия султанат. Никой, освен някакви шалвари.
26
13
 
18
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Нека така да е ! Габриел и такива като него могат да казват каквото искат , но в Турция вече си отвориха очите . Старите номера вече не минават....Сиренето е с пари вече. А българина да си направи сметка най накрая , че всичко е въпрос на влияние .....Един Истанбул ще е много по полезен от Брюксел .....натам отиват нещата.
25
4
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Ганка ти имаш ли думата в ЕС :))))))
24
5
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Абе Льонсьо иначе ако те питат си голям демократКойто е гласувал ЗА КОНСТИТУЦИННИТЕ ПРОМЕНИ защо да се връщат това какво засяга вазе Знаеш ли поне една от тези 18 точки какво гласятЗа гласуващите ЗА ПАТРИОТИТЕ ви казвате ли марш при братушките в Русия