Германия: Турция извън ЕС е "преждевременно" решение

Външният министър Габриел иска преговорите да продължат
22 апр 2017 16:38, Петя Славова
51
Германия:  Турция извън ЕС е "преждевременно" решение
Зигмар Габриел. Снимка: Reuters

Германският външен министър Зигмар Габриел се изказа против вземането на "преждевременни решения" и прекратяване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз след референдума за поправки в турската конституция, предаде ТАСС.

"След това историческо гласуване в Турция ще ни се наложи отново търпеливо да съберем нишките на диалога в едно", заяви Габриел в публикувано днес интервю за в. "Райнише пост".

Министърът посочи, че има редица теми, които трябва да се обсъдят с Турция - от ареста на журналиста от "Велт" Дениз Юджел до операциите в Сирия. В крайна сметка обаче Турция сама трябва да реши дали желае да се отдалечи още повече от ЕС, подчерта той, цитиран от БТА.

По-рано днес в. "Велт" съобщи, позовавайки се на дипломатически източници, че ЕС планира да обсъди въпроса за временно преустановяване на преговорите за членство на Турция.

На 16 април 51,4 процента от турците гласуваха за изменения в конституцията, включително за въвеждане на президентска форма на управление вместо парламентарна, което ще концентрира още по-голяма власт в ръцете на държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ГерманияЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
15
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
никакви разговори с турция за членството в ес това не е демокраяция а султанатгермания не знае какво е това турско робство но ние бьлгарите знаем 500 годинисме патили от този етнос никакви пари и визи на турция турците които живеят вевроша да се врьщат обратно в турция щом гласуват за султанат
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Америка и ЕС са против и не харесват Ердо значе че той е на прав път; гледа интересите на Турция Тях какво ги засягаше за тези 18 точки от конституцията та правиха агитации за НЕ
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германците лъжат турците за ЕС, за да ги контролират. Хем не щат турци, хем ги канят в ЕС. Така лъжат сега и Украйна."ДА и това се знае много добре от Турция..."ЕС е със стратегията...Да се направим, че ще ги вземем..." Р.Т. ЕрдоганВече ние не ги щем...и като рабраха това...виж ся кво правят..."Не се отдалечавайте от нас:-):-)" Защо?Ердо почна да им закрива фондовете и на Америка и на Германия,които са уж помощни...помощни ама за пкк и това се доказа, че помагат на пкк. Защо мълчат медиите
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме и чакаме от Ердо още един референдум за преговорите:-):-):-)Той без туй си го каза "От моя страна тези преговори са на раф вече..."Като дойде Тереза Мей го каза и пред нея: На зададен въпрос на журналист за ЕС:-) "Ето я и Тереза Мей...Те излизат от ЕС ние защо вече да искаме да влизаме:-):-):-)" но това както винаги западните медии не го цитираха:-):-):-):-)
19
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Не преждевременно, а твърде закъсняло!!
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сведение на балагаристанският планктон,Германия на драго сърце ще жертва Балканите в угода на Турция,за сметка на запазване на търговските връзки с нея!!!В тази връзка,на първа жертвена позиция е нашата татковинА(т.е,държавата,която е обявена за виновна са всичко).Сега нещата се увъртат от страна на Германия,което значи,ЕС,за да се изтъргува балкнската територия,по-удачно!Нищо повече!Останалото е за сметка на балканските аборигенски държави!Те просто,вече са жертвани!Помнете това!
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Министърът посочи, че има редица теми, които трябва да се обсъдят с Турция - от ареста на журналиста от "Велт" Дениз Юджел до операциите в Сирия."Абе този Дениз Юджел пионката ви, който има снимки прегърнати с пкк терористите и за, който бяхте казали, че не знаете къде е, а турските полицаи го залавиха като излизаше от Консулството Ви:-):-):-) ли да го пуснем:-):-):-):-)хммм да веднага...Ердо е послушен, ще го пусне:-):-):-):-):-)
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до ибрика 15.така е прав си!черният анадолец отдавна е прозрял най слабото място на западаи то е алчността.Заради нея са се водели войни и са затривани народи.Ще унищожи и Европа.
15
4
 
9
 
! Отговори
17:23 преди 6 години
До Карамански турчинНа г-н Ердоган няма сарай колега, грешно си го написал. Но има сарай на А.Доган, това много добре трябва да знаеш :)
14
6
 
14
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 6 години
Баш си е така! Колко още милиона терористи, и алаходупци - ще изтърпят немците?Имам много колеги немци - които ми казват, че под повърхноста - им ври, и кипи!
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците лъжат турците за ЕС, за да ги контролират. Хем не щат турци, хем ги канят в ЕС. Така лъжат сега и Украйна.
12
1
 
20
 
! Отговори
смЕх до Циник преди 6 години
Ха-ха излиза, че Меркел ханъм трепери пред анадолския златен пръст да не стане среден.
11
15
 
9
 
! Отговори
Циник до 8 преди 6 години
Глупости на голееееми търкалета!Приемането на България в ЕС даде възможност половината ( по будната половина ) от народа да се спаси от комунистическомутреното блато!А Ерсдухания е честен колкото пристанищна прос*титутка!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тва германците се оказаха наи големите мухльовци
9
3
 
17
 
! Отговори
ДНС преди 6 години
Аз пък очаквам с нетърпение началото на ФРЕКЗИТ може и ГРЕКЗИТ :))Поздрави :)
8
5
 
24
 
! Отговори
е преди 6 години
Обаче в едно поне Ердоган е супер коректен и честен и му правя евалата.Той ще е първия човек -лидер в света казал не на ЕС и то с референдум . Нашите плазмодии даже не питаха народа и то 10 г след членството му и то при положение,че *** ще каже да ,защото децата му са в ЕС и му снасят златните яйца. Това наистина е държава без бъдеще.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вурсчета!!!
6
0
 
15
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 6 години
Тоя плондер Габриел изпълнява командата "апорт" на господарката си! Сервилния дебелак се е загрижил за гласовете на турците с немски паспорти...а на Мурксул и треперят шал*варите Ерсдухания да не пусне пак тълпите баш преди изборите!
5
0
 
14
 
! Отговори
Чудна работа преди 6 години
Турция търси и иска ЕС, ама като сте решили с палачи да се къюзите проблема ще е и на ЕС ! Просто забравете за Турция !
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големи колонизатори в този ЕС. Няма да се състои нова римска империя, не разбра ли? Затова в Англия ви биха шута. Писна им да подменяте хората за да може една малка част да лапат много. Нали повечето от производството ви е изнесено в Азия. Видяхте 70 милионен пазар на който да препродавате нещо създадено с робски труд. Няма ли да осъдите страни в Азия, където труда се заплаща по-малко от 8 евро на час, а?