Германия: Турция извън ЕС е "преждевременно" решение

Външният министър Габриел иска преговорите да продължат
22 апр 2017 16:38, Петя Славова
51
Германия:  Турция извън ЕС е "преждевременно" решение
Зигмар Габриел. Снимка: Reuters

Германският външен министър Зигмар Габриел се изказа против вземането на "преждевременни решения" и прекратяване на преговорите за членство на Турция в Европейския съюз след референдума за поправки в турската конституция, предаде ТАСС.

"След това историческо гласуване в Турция ще ни се наложи отново търпеливо да съберем нишките на диалога в едно", заяви Габриел в публикувано днес интервю за в. "Райнише пост".

Министърът посочи, че има редица теми, които трябва да се обсъдят с Турция - от ареста на журналиста от "Велт" Дениз Юджел до операциите в Сирия. В крайна сметка обаче Турция сама трябва да реши дали желае да се отдалечи още повече от ЕС, подчерта той, цитиран от БТА.

По-рано днес в. "Велт" съобщи, позовавайки се на дипломатически източници, че ЕС планира да обсъди въпроса за временно преустановяване на преговорите за членство на Турция.

На 16 април 51,4 процента от турците гласуваха за изменения в конституцията, включително за въвеждане на президентска форма на управление вместо парламентарна, което ще концентрира още по-голяма власт в ръцете на държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ГерманияЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
19
 
! Отговори
Човечец преди 7 години
Дядо Боже знае само рано ли е или късно.Едно е сигурно,светът върви към влошаване.Няколко неуравновесени световни лидера много помагат за този процес.
2
3
 
16
 
! Отговори
с преди 7 години
Ами продължете ги ,особено след като напуснат Франция,Италия,Испания.Никой не ви пречи . Пък ако и вие паднете от власт продължете си ги в Анкара,ако искате може да преместите там седалището на ХДП .
1
4
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Странно какво трЕбва да стане какви ли ценности съзират все още там та Меркел ханъм да вземе решение или ще се сетят да действат когато анадолския фюрер отвори концлагери, че затворите май вече се пукат по шевовете.