Интерпол - шпиониран от германското разузнаване

Твърденията са на сп. "Шпигел", което разполага с документи
22 апр 2017 22:20, Петя Славова
12
 Интерпол - шпиониран от германското разузнаване
Снимка: Reuters

Германската служба за външно разузнаване (БНД) е шпионирала години наред Интерпол и офицери за свръзка на международната полиция в няколко страни по света, пише списание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

Германското издание се е сдобило с документи, според които БНД е добавила имейл адреси, телефонни номера и номера на факсове на полицейски следователи в списъка си за наблюдение.

Освен че е шпионирала централата на Интерпол в Лион, БНД е следяла и клонове на полицейската мрежа в Австрия, Дания, Гърция, САЩ и други страни след 2000 г, посочи списанието, цитирано от ДПА. Освен това германската шпионска агенция е следяла и базираната в Хага европейска полицейска организация Европол.

"Шпигел" съобщи през февруари, че БНД е шпионирала няколко медии, сред които "Ню Йорк таймс" и Ройтерс. Дейностите на службата бяха обект на интензивни проверки по време на парламентарното разследване на германския парламент за твърденията, че американската Агенция за национална сигурност е подслушвала телефона на канцлера Ангела Меркел.

Константин фон Ноц, член на партия "Съюз 90/Зелени" и участник в парламентарната комисия, описа най-новите журналистически разкрития за шпионската дейност на БНД като "скандални и необясними". "Те представляват опасност за нашето върховенство на закона", каза той в комюнике, цитирано от БТА.

Засега няма коментар по темата от страна на БНД, Интерпол или Европол.
 


12
Още по темата: ШпигелИнтерпол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 3 години
Има голямо разминаване с превода от SPIEGEL.DE явно всичко е COPY-PASTE от други български Медии
9
0
 
1
 
! Отговори
до:7 преди 3 години
Къде е тва от немския ZDF , аз го търсих в целия гугъл на немски няма такова нещо , дай линк да разберем дали лъжеш
8
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Ами много ясно ,след като са им дали възможност ще ги шпионират.ЦРУ имаха възможност подслушваха Меркел и компания .Ако Германците или Руснаците имаха възможност да подслушват Тръмп 100 про ще го направят (ако не го правят) И аз да имам възможност и аз ще подслушвам всеки! Вината не е в този който шпионира а в този който му дал възможност да го направи!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е е ! Не е вярно ! Не може при демокрацията да има подслушване .това са клевети . Нали само при лошият комунизъм подслушвали? Не е вярно ,клевети . Демокрация , тайни подслушвания ,при най-хуманният ,най. справедливиеят строй - невъзможно . Инсинуации!
6
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 3 години
Втора германска телевизия (ZDF) съобщи, че 5 000 криминални хакера са на служба на ЦРУ. 200 от тях във Франкфурт, в генералното консулство на САЩ. Останалите са пръснати в цял свят. И незаконно подслушват и проследяват хората със софтуер в смартфоните, в компютрите, в телевизорите, в автомобилите и изобщо във всеки уред, в който има електроника. Какво прави ДАНС за да защити българските граждани от тези хакерски атаки? Или ДАНС спи, както винаги, в работно време?
5
5
 
7
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Сърдят се на разузнаването СИ, че разузнава!
Адмирал Канарис - се пука от смях!
4
0
 
9
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 3 години
Германия шпионира всички страни под търговска обсада от фюрерицата!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България цензурата е също голяма,следенето,подслушването също.Германия е по-свободна.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега няма коментар по темата от страна на БНД, Интерпол или Европол.
--------
Няма и да чуете,защото всички са един дол дренки.Хърбел се присмива на щърбел.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълкът козината си мени, нравът-не.
Много ми се иска да повярвам в това, че немците не са шовенисти, ама не мога.