Германски консерватори зоват ЕС: Край на преговорите с Турция

"Трябва да спрем да се заблуждаваме: Няма общи перспективи с Ердоган"
23 апр 2017 10:19, Красимир Ангелов
197
Германски консерватори зоват ЕС: Край на преговорите с Турция
Снимка: БТА

Двама високопоставени германски консервативни политици призоваха Европейският съюз да спре преговорите за членство с Турция след референдума за разширяване на правомощията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Норберт Рьотген от Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел обяви, че ако не се вземат мерки за справяне с последиците от референдума, това ще навреди на Европа.

"Ще навредим на доверието към Европа, ако не отговорим на решението на Турция срещу демокрацията, срещу върховенството на закона, ако продължим да се държим здраво за измислицата за присъединяване на страна с такова управление и такава конституция", заяви Рьотген, който е председател на комисията за външни отношения на Бундестага.

Според него преструването, че Турция може да се присъедини към ЕС, би попречило на Европа да изгради нови, по-реалистични отношения с Анкара.

Йоахим Херман от Християнсоциалния съюз каза, че преговорите за присъединяване на Турция към ЕС би трябвало да бъдат спрени, а не прекъснати. "Въпрос на време е да се сложи край на преговорите за членство в ЕС", заяви Херман, който е вътрешен министър на провинция Бавария.

"Трябва да спрем да се заблуждаваме: няма общи перспективи с Турция на Ердоган", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кога пък се е случило търската лира да се увеличи?"Щом днес бг не ти го е цитирал не е вярно Ганка...спи спокойно как беше Турция потъва, връща се на газови лампи:-):-):-):-):-):-)Реставрирахте ли тунела?Взехте ли помоща за 1 км тел още?
89
0
 
3
 
! Отговори
българина преди 7 години
Но меркел мисли друго иска си исляма
88
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ги интересуваше западняците за 18 те промени в конституцията та бяха против:-)Какво ги касаеше, че вече може да бъдеш избран на 18 г?Какво ги касаеше, че президента да може да се съди?Какво ги касаеше, че президентските и депутатските избори ще станат вече на един и същи ден?Какво ги касаеше, че Турция в 2019 ще стане Президентска Република? и т.н ТА ВИКАХА "НЕ" :-) Турция бърка ли се във вашите конституции:-):-):-):-)ЕС искат кукли на конци, имат България...стига им толкова:-):-):-)
87
7
 
4
 
! Отговори
177 преди 7 години
Кога пък се е случило търската лира да се увеличи?
86
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турската простотия край няма само Европа да спре да инвестира в турция, и всичко е до там.Но рано или късно и тово ще стане, средновековието подхожда на тази държава ха-ха-хаааааааа
85
4
 
13
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХАААА преди 7 години
Колега то западните медии, турската лира като спадне правят новина за това, ама като се увеличи не е новина:-):-):-)защо ли?!:-)Браво на Ердо не казва Ейваллах на всеки:-)Гледа интересисе на държавата и народа...да, вкарва в затвора, но хора, които работят за чужди интереси и терористи...и така трябва да бъде...Вие *** какво бихте направили с некадърните...нима щяхте да ги наградите, няма да се учудя:-):-)неможете с едни ало апашите да се справяте и корупцията на 5 млн население:-)
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не глпавидойчовци много закъсняхте
83
4
 
6
 
! Отговори
продължение преди 7 години
Защо закъсняват доставките? Ето го най-важният момент! Доставките не пристигат заради серията американски бомбардировки над Балканския полуостров. Това прекъсва снабдяването и прави възможен обрата във войната.Но почти никъде не го пише, защото разбива на пух и прах фантазията за руския героизъм. Истината е, че СССР трябва да благодари на САЩ, понеже без тях руската държава отдавна нямаше да съществува.
82
6
 
4
 
! Отговори
до русофилите преди 7 години
Причината за обрата във Втората световна война е съвсем друга. Никакво геройство нямаше да помогне на руснаците, ако немската войска бе попълвала своевременно запасите си. Контраатаката успява, защото в същото време германците не са имали гориво за машините и много от тях са измрели не от вражески огън, а просто от болести поради липса на медикаменти.Защо закъсняват доставките? Ето го най-важният момент! Доставките не пристигат заради серията американски бомбардировки над Балканския полуостров. Това прекъсва снабдяването и прави възможен обрата във войната.Но почти никъде не го п
81
0
 
5
 
! Отговори
много чудно преди 7 години
аз никога не съм чувал ердоган да в европа какво заблуждават народа
80
4
 
1
 
! Отговори
руската "сила&q преди 7 години
Всеки е прочел или слушал как през Втората световна война германците нахлуват в СССР, а после руснаците обръщат войната. Ако вярвате, че това се е случило само с геройство и стратегия, значи сте поклонници на американските екшъни единствено там стават невъзможни неща.Причината за обрата във Втората световна война е съвсем друга. Никакво геройство нямаше да помогне на руснаците, ако немската войска бе попълвала своевременно запасите си. Контраатаката успява, защото в същото време германците не са имали гориво за машините и много от тях са измрели не от вражески огън, а просто от болес
79
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 91То е достатъчно само мито да им наложат.В момента турските стоки се внасят в ЕС без мито, а турчулята се изхитриха и преместиха производството в Китай, като само опаковат нещата в турция, бият един печат "произведено в турция" и ги засилват за ЕС като турска стока.Та само мито ако се наложи на турските стоки за ЕС и гледай какво става. 90% от алъш-вериша им с ЕС ще спре.
78
5
 
8
 
! Отговори
23 санта преди 7 години
На Турция не й трябва ЕС. Нито обратното. И двете ще се разпаднат. Причини и фактори бол.
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС изтеглят инвестициите си и изнесените в Турция производства......пак ще настане голям смях :)хахахахахах
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До САЩ дава на РусияИстината е ,че без помощта на САЩ " великата червена армия " щеше да напълни памперсите пред армията на Германия
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До КалоянБаце, Ванга е проект на ДС и ЦК. Преди 60-те никой не е чувал за Ванга. Едва след като Людмила Живкова решава, че е неква ясновидка, започват да шумят около нея и да я използват за да манипулират хората които отиват при нея. И не говоря за обикновите хорица, техния живот и тогава и сега, не струва и 5 стотинки, Използвана е, за да манипулира по-известните с по-лабилна психика.Всичките тия врачки и баячки са тотална измама.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 83Не ЕС иска да става член на Турция, а Турция се навира от десетилетия на ЕС.И в залата хоп Хахахахаха , голям смях :)
73
3
 
0
 
! Отговори
Хахахах преди 7 години
Западът се уплашил от доброто и убавато на раша! Що ли!
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десантът в Нормандия е 10 месеца преди края на войната. По това време Русия вече се бие в Европа и е близо до границата с Германия. Ако те бяха направили десанта по-рано за Русия това щеше да бъде голяма помощ. Западът и тогава не желаеше да помогне, а остави Русия сама срещу Хитлер. Десантът само показва, че Западът се уплаши, че Русия ще стигне до Атлантика и реши да и попречи.
71
0
 
4
 
! Отговори
До Калоян преди 7 години
Когато цар Борис отиде при Ванга да я пита за ВСВ, тя му каза че Русия ще победи . Русия не СССР. Сега говорим за Русия понеже тя пази наследството на СССР и Руската империя , за Украйна ли да говорим , или Грузия ?