Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери

"Изглежда, международните съглашения са по-важни от човешките права"
23 апр 2017 09:05, Красимир Ангелов
105
Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери
Снимка: БТА

Папа Франциск призова правителствата на страните в Европа да изведат мигрантите и бежанците от центровете, където са държани, и обяви, че много от тези места са се превърнали в "концентрационни лагери", предаде Ройтерс.

По време на посещение в базиликата "Сан Бартоломео" в Рим, където се срещна с мигранти, папа Франциск разказа за своето пътуване до лагер на гръцкия остров Лесбос миналата година. Там той се срещнал с мюсюлмански бежанец от Близкия изток, който му разказал как "терористите са дошли в страната му". Ислямистите прерязали гърлото на съпругата му християнка, защото отказала да хвърли своето разпятие на земята.

"Не знам дали той е успял да напусне този концентрационен лагер, защото бежанските лагери, много от тях, са от концентрационен тип заради големия брой хора в тях", заяви папата.

Франциск похвали страните, които помагат на бежанците, и им благодари, че "носят това допълнително бреме, защото изглежда, че международните съглашения са по-важни от човешките права".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
17
 
! Отговори
ПА-ПА-ПА преди 7 години
Добитъка - в кошара. А за правовия ред и спазването на законите и нормите на поведени какво ще каже? Нека не забравяме, че повечети т. нар. "бежанци" са си чиста проба незаконни мигранти от Пакистан и Афганистан и би трябвало да са в ареста, не в центрове за настаняване. Защо никой не прави (или не иска да направи) разлика?А за "светата инквизиция" папата какво би могъл да каже? Само питам, не се заяждам. Интересно ми е мнението му. А също и за технологиите, за изкуствения интелект и т. н.
62
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко бежанци има във Ватикана? Нали е все пак отделна държава...
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папата да си ги вземе във Ватикана всички чалмари и да си бият главите в килимчета си пред него от сутрин до вечер.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви човешки права бе дръвник ! Тия същите са ти смъртни врагове и ако могат ще ти набият главата на кол. Какви човешки права ?
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я го махайте тоя, нужен е папа като Урбан II !!!
58
1
 
27
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Има само една разлика и тя е,че никой не ги е накарал насила да идват в Европа!
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е, те са си такива, но друго решение на този етап няма. Всички следва да работят не върху това бежанците да имат по-добри условия на живот на територията на Европа, а да се осигурят нормални условия на живот в страните им и съответно да няма толкова бежанци. това безумие просто трябва да се спре.
56
1
 
32
 
! Отговори
аха преди 7 години
Ами приберете си ги при вас във Ватикана.Ще ги издържате без проблем нали си имате там собствена банка даже.***
55
1
 
22
 
! Отговори
хахаха ГОЛЯМ СМЯХ преди 7 години
Кой е този бай Хай на снимката със такова комепетентно мнение.
54
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папата да си ги вземе във Ватикана.
53
1
 
9
 
! Отговори
експерт преди 7 години
Да си чувал за черната смърт покосила Европа(само Европа ?) .Тя оставя континтва с половин население на това с което са били преди европейците.Изведнъж през 1370 исляма се оказва с повече население от европейските държави .Това накланя везните в онази все пак до индустриална епоха в полза на османите.Днес с високите технологии нещата пак изглеждат печално .До 20 г с такова поколение запада ще се върне 1500 г назад...... А нямаше ни чума ни мор .
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой друг каже в Германия, че концентрационните лагери са лагери от концентрационен тип, защото там събирали много хора, или ще го осъдят за отричане на Холокоста, или имиджът му ще бъде унищожен заради отричане на Холокоста. Ама нали не е важно какво се казва, а кой го казва.
51
4
 
8
 
! Отговори
експерт преди 7 години
И ръцете на Византия са кървави (но тогава всички са знаели ,че има само католическа църква) А Василевса се е отчитал на папата ........ Впрочем католикос значи точно ортодокса , те православие и Честъртън още миналия век го заяви на забравилите се философчета и богословчета. А ако се разправяте с католицизма ,значи ще се разправите с Христос.Впрочем това искат ислямистите. Човечеството никога не е тънело в такава невежественост и то в епохата на високите уж технлогии.
50
1
 
14
 
! Отговори
Хх преди 7 години
Хранете ги, а те после ще изнасилват бели жени-европейки. Вече ги правят.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсете малка часто от парите от КТБ при папата в РИМ. Хайде да видим. След години ще се видим на ония Свят. Ще видим дали съм прав. ПО-СКОРО ХРИСТОС ЩЕ СТАНЕ БАНКЕР, ОТ КОЛКОТО РИМ ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ ОТ ИДУЛГЕНЦИИТЕ НА ТИКВУН И ЦВЪЧКО.
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ПИТАМ: КОЛКО ОТ НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ПРИЮТИХА ВЪВ ВАТИКАНА КОЛКО????*** МНОГО ЛЕСНО Е ТАКА ОТ СТРАНИ!!! ЕДИНЯ РАБОТИ ТА СЕ СКЪСВА А ДРУГИЯ МУ СЕДИ НА ГЛАВАТА И УЖ МУ ДАВА АКЪЛ :DНАЧИ НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ИЗДРЪЖКАТА НИЕ ГИ ХРАНТУТИМЕ ВСЯКАК А ОТСТРАНИ НИ ДАВАТ АКЪЛ !И СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ТОЯ ВАТИКАН НЕ Е ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РИМ да върне парите за трите индулгенции на Тиквун и после да ми говори за християнство.Иисус не би взел пари за прошка."Даром получихте, даром давайте". Само, че в случея с Тиквун липсват едни 5 милярда от КТБ.
46
1
 
7
 
! Отговори
Па преди 7 години
Това, което Бог е изчистил не казвай, че е нечисто.РИМ е супер богата град - държава. Само наш Тиквун за индулгенция във връзка с кражбите в КТБ и няколко убийства даде 3 милиона.Да вземе папата и да покаже отчетите за Тиквун и да върне парите или поне да ги даде на бежнците християни.
45
1
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
2015 имаше снимка публикувана - как "бежанци араби" пикаят по стените на католическа църква - аз имам снимка ( не мога да я постна) на която тарамбуки държат плакати"Не искаме демокрация - искаме ислям", и "Ние ще ви завладеем!" Рибата се вмирисва от главата! Европейската риба направо вони-та се не трае!Дали папата ще обясни на сираците от Берлин, и Франция , че майките, и бащите им са умрели за вярата? И за коя вяра?!!!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнаха Бенедикт (немския папа)който беше истински християнини на негово място сложиха този йезуит които изпълнява волята на антихриста .