Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери

"Изглежда, международните съглашения са по-важни от човешките права"
23 апр 2017 09:05, Красимир Ангелов
105
Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери
Снимка: БТА

Папа Франциск призова правителствата на страните в Европа да изведат мигрантите и бежанците от центровете, където са държани, и обяви, че много от тези места са се превърнали в "концентрационни лагери", предаде Ройтерс.

По време на посещение в базиликата "Сан Бартоломео" в Рим, където се срещна с мигранти, папа Франциск разказа за своето пътуване до лагер на гръцкия остров Лесбос миналата година. Там той се срещнал с мюсюлмански бежанец от Близкия изток, който му разказал как "терористите са дошли в страната му". Ислямистите прерязали гърлото на съпругата му християнка, защото отказала да хвърли своето разпятие на земята.

"Не знам дали той е успял да напусне този концентрационен лагер, защото бежанските лагери, много от тях, са от концентрационен тип заради големия брой хора в тях", заяви папата.

Франциск похвали страните, които помагат на бежанците, и им благодари, че "носят това допълнително бреме, защото изглежда, че международните съглашения са по-важни от човешките права".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Католическата църква е милостива и много богата институция. Защо не вземе да финансира изграждането на 2-3 големи града в някоя от спокойните територии на Сирия и Ирак, ами съди мирните държави, че искат да останат мирни без имигрантска ***?Ето - пресен пример са албанците в Косово - пуснати и заселени по милост в Сърбия, намножени късат територия от приелата ги страна и избиват останалото местно друговерско население.Ние нямаме излишни територии за раздаване.
22
1
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Да ,бе ! Те ,в ,,Освиенцим,, все с телешко са ги хранили...
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светата инквицзиция,най страшната институция на католическата църква е избила по изключително жесток начин цветът на човечеството забавяйки развитието му с векове.В името на вярата са изклани хиляди невинни жени и деца в Южна и Северна Америка.
20
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата разчита на късата ни Памет - но , уви - " Няма да оставиме Комунизма да превземе Света ". А сега - Дайте го Света на Ислямизма . Безпринципна логика и политика .
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече го слушам толкова по-противен ми става.И какво предлага?Да пуснат ония животни да колят палят и изнасилват а той ще се скрие в дупката заобиколен от 5-6 вида охрана и ще пише писма на свети Петър дано лобира за черната му душа да не е в казана.После що все повече и повече хора се отвращават от християнството ,защо църквите са празни защо не вярват.На какво да вярват?На някакъв скрит имам и фен на избягали затворници и терористи?
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Там той се срещнал с мюсюлмански бежанец от Близкия изток, който му разказал как "терористите са дошли в страната му". Ислямистите прерязали гърлото на съпругата му християнка, защото отказала да хвърли своето разпятие на земята..."A, папата защо не спаси този християнин , а избра да вземе мюсюлмани със себе си в Италия. Значи е предател на християнството, защото и в Библията пише, че първо трябва да помогнеш на братята си по вяра .
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата е прав в едно ,че напълниха Европа !!! Ама като не щат в лагери да си ходят и да се борят за родината си !!! Но НЕ ! Искат НА ГОТОВО !!!!
16
1
 
16
 
! Отговори
статукво преди 6 години
Папата няма началник както и Тръмп ,Меркел,Мей има ,но там е кралство.Само Бойко има началници и все някакви от ЕК.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен "папата да го д***" друго не мога да кажа... Да ги вземе във Ватикана
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този от снимката галил ли е по голямата кратуна оня гламар от Банкя?
13
3
 
46
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Папата да си ги приюти и обгрижва във Ватикана ,като е толкова загрижен.Да си гледа педофилските епископи и крадливите чиновници и да си затваря изкуфялата уста.А за тия из*роди прекалено добри условия се предлагат.Ако имаше мислещи хора ,изобщо нямаше да се допускат в Европа.Задържане на границата и моментално екстрадиране обратно в пущинака ,а който е по напорист ....директен разстрел и айде при Аллах да се спасяват.
12
3
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Бих му повярвал, че е загрижен ако анатемоса поименно виновниците за това положение иначе това си е откровено празнодумие за де накажа нещо по-неудобно.
11
3
 
20
 
! Отговори
a преди 6 години
Който е чувал за дару ислам и дару ухарб, знае за какво става дума! И папата да не се обажда много, защото католиците през годините са били не по-малки фанатици от същите тия мюсулмани!
10
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато самите мюсюлмани не започнат сами да се борят с ИД така ще е. Но това няма да стане. Защото самите те ги харесват и поддържат. Да сте чули мюсюлманин да каже нещо срещу ИД? Няма и да чуете.
9
2
 
33
 
! Отговори
Za]o преди 6 години
Кой прогони бежанците от родните им места, защо разрушиха дмовете и градовете, ихфраструкторите им . Знае се, заради петрола и интереса на големите корпорации. Те трябва да са бежанци. Справедливото на Господ е , че колкото и богатство да крадеш и присвоиш - животът е еднакъв за всички и приема гол голичък. Нека папата каже тези неща на бомбардиращите...
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога САЩ ще поемат отг оворност за бежанците?Та ония главорези от ислямска държава поемат отговорност за атентати,а американците се крият.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За портите на Ватикана ли говориш? Ами дайте да дадем братя и сестри!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
папата като напълни красивата италия с тях,няма да има гучи,армани и фере,ще гледа през прозореца си бурки и фесове. пък отде да знаем,може да иска да си смени бялата шапка с тюрбан,знае ли човек ?
5
4
 
35
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Папата не ни е началник!Да ходи да баламосва католиците!Сами трябва да решаваме как да се справим с ислямското нашествие!
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е вярно. Липсват печките и високите комини.