Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери

"Изглежда, международните съглашения са по-важни от човешките права"
23 апр 2017 09:05, Красимир Ангелов
105
Папата сравни бежански центрове с концентрационни лагери
Снимка: БТА

Папа Франциск призова правителствата на страните в Европа да изведат мигрантите и бежанците от центровете, където са държани, и обяви, че много от тези места са се превърнали в "концентрационни лагери", предаде Ройтерс.

По време на посещение в базиликата "Сан Бартоломео" в Рим, където се срещна с мигранти, папа Франциск разказа за своето пътуване до лагер на гръцкия остров Лесбос миналата година. Там той се срещнал с мюсюлмански бежанец от Близкия изток, който му разказал как "терористите са дошли в страната му". Ислямистите прерязали гърлото на съпругата му християнка, защото отказала да хвърли своето разпятие на земята.

"Не знам дали той е успял да напусне този концентрационен лагер, защото бежанските лагери, много от тях, са от концентрационен тип заради големия брой хора в тях", заяви папата.

Франциск похвали страните, които помагат на бежанците, и им благодари, че "носят това допълнително бреме, защото изглежда, че международните съглашения са по-важни от човешките права".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Папата нищо не каза колко бежанци е приела Аржентина...и какви са условията в тамошните лагери...А то на чужд гръб....
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е Ватикана да почне да приема масово бежанци. Те ще вдигнат на крака ватиканската икономика и ще решат въпросът с пенсиите на кюретата, та да не са необходими банкови гешефти. Само ще е необходимо по време на речите на Папата на площад св. Петър, паузите да се озвучават от някой моола.
81
1
 
7
 
! Отговори
алоу,папата преди 6 години
Оправи си първо педофилите,пък после се занимавай с политика!Не впрягай каруцата пред коня!
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише се "отрежат", неграмотни българино!
79
2
 
5
 
! Отговори
Христо преди 6 години
този папа не мисли за нас християните.Та тези бежанци ще ни одрежат главите един ден
78
1
 
11
 
! Отговори
Таси преди 6 години
Кои го избраха това аржентинско кюре?Както измъкнаха Обама от нищото и го направиха президент,така и този го направиха папа.Изгониха предишния,уж ,че бил болен.Този папа е най-големия предател на християнството.Боже,докога ще го търпиш да петни името ти?
77
1
 
17
 
! Отговори
до 86 преди 6 години
Бежанците не са в СА,Катар,Кувейт и т.н.,защото някой товари бежанците на лодки и ги пуска към Европа.Целта е ясна,но не се казва гласно кой го прави това.Бежанците са от много държави от Близкия Изток и Африка.Твърдението че са тук защото Меркел ги е поканила е абсурдно.Повечето от тях бяха натоварени и пристигаха в Европа,когато Меркел се намеси.А защо Меркел реши да поеме вината за това,има много причини.Води се световна война и нещата са сложни.А папата е водач на една опасна организация.
76
1
 
7
 
! Отговори
1-н преди 6 години
аре джа от тука ве ***...да си одат кой от къде е като не им отърва...все към неверниците ги влече...ара джа и скакалците мръсни!
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на кого всъщност служи?... Най гадното е, когато в крепостта има предател и пуска нападателите да нахлуят!
74
1
 
20
 
! Отговори
ПА-ПА-ПА преди 6 години
Разумният въпрос в случая е защо свръхбогатите братски страни Саудитска Арабия, Катар, Бруней, Кувеит и т.н. не се погрижат за парвоверните? Защо мигрантската вълна не е натам - "при своите"? Я попе задай този хуманен въпрос също? И защо Европа е длъжна да (и) толерира незаконни мигранти! Да повечето да такива, а не бежанци. Законите не разписват ли арест в такива случаи?
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък очаквам да призове целия свят да се моли за мир.
72
1
 
15
 
! Отговори
ПАПАТА преди 6 години
ДА ОТСТЪПИ ВАТИКАНА ЗА БЕЖАНЦИТЕ ТАМ ЩЕ ИМ Е ПО -УДОБНО А ТОЙ ЗАЕДНО СЪС ЦЕЛИЯТ ОТБОР БАБАБАР СЪС СОРОС И НЕГОВИТЕ КУЧЕНЦА ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ ВЪВ БЛИЗКИЯ ИСТОК!
71
8
 
5
 
! Отговори
КАКТО Е ТРЪГНАЛО преди 6 години
С Ислямизацията на Европа ние силно вярващите ще повярваме и се подчиним на папата ако той даде пример и приеме мюсюлманската вяра!Ще бъде толкова по-лесно за всички!
70
1
 
9
 
! Отговори
Леле преди 6 години
И на тоя му взеха акъла, когато всички близкоизточни страни без изключение плюс Канада, Сащ и Австралия си отворят границите нещата ще се балансират, те са нови държави с финансов ресурс и нямат особено ценна култура освен индианската
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А за "светата инквизиция"..."То и инквизицията не е точно това, което ни казват за нея в този фалшив свят.Торквемада е подпукал един богоизбран етнос, който освен да богатее на гърба на другите нищо не прави.Оттам и сатанизирането му.
68
2
 
20
 
! Отговори
asdasd преди 6 години
Папата е абсолютен ***.Докато Европа продължава да бъде толерантна към тея икономически мигранти,които покоряват континента ни ,ще гледаме нон стоп изнасилвания ,престъпност и атентати.Тея муджихидини можеха да отидат в арабските страни с които делят една религия и интереси.Нямат никакво място в Европа.Колкото и да сме толерантни ,тея фанатизирани ислямисти идват от места на които дори нямат прозорци на къщите си.Европа е най-развития и чист континент,просто нямат шанс за интеграция тука.
67
2
 
16
 
! Отговори
пилот преди 6 години
То....хубаво.... да ги приемем.... Папата е аржентинец. Да ги пращат там.....Има кораби, самолети....
66
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
попе ,попе това че изнасят бъдещи завоеватели от исляма какво да ги правим вземи си ги при теб и майната ти
65
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко места по света, те дойдоха в Европа! Да си се връщат откъдето дойдоха! Във Ватикана няма мигранти,няма и да има, този маймун облечен в бяло си говори , но нищо оттова не се отнася за него затова много знае!
64
1
 
20
 
! Отговори
да му ги пращаме преди 6 години
Аз само не разбрах какво още се тута да си ги вземе във Ватикана. В 21 век да се дава думата на религиозни лидери (от която и да е религия) е безумие