Гърция под блокада: 24-часова стачка спира транспорта

Първи май е ден за протест, а не почивен, обявиха синдикатите
1 май 2017 08:12,
29
Гърция под блокада: 24-часова стачка спира транспорта
Снимка: архив Reuters

Гърция е под блокадата на обща 24-часова стачка в днешния международен ден на труда.

Заради протеста фериботите ще останат по пристанищата, а общественият транспорт ще се движи с нарушен график, пишат гръцките медии, цитирани от БТА.

Работещите трябва да знаят, че Първи май е ден за стачка, а не почивен ден, се казва в съобщение на двете основни централи - Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ) и Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).

Посланието на синдикатите тази година е, че работещите не издържат на повече саможертви, предупреждават организациите.

Синдикатите призовават работещите масово да се включат в стачката и в планираните протестни митинги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
пак глупости преди 6 години
До к9пишеш, провери си малко данните за мин. гр. пенсия, много по малко е от 600. А след 10г. пак ще си говориме за "изплатения" гр. дълг, който още не са почнали да изплащат. А за тези лихви - взимат нови кредити, яко нали?
26
3
 
2
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Гърция се спорузумя да режи пенсии през 2019,до тогава няма рязане,като и част от дълга ще бъде орязан.До като България просперира леко и стабилно,Гърция обеднява леко и стабилно,и щдвете държави ще се изравнят,да кажем след 5-10 годин.След десет годин Гърция няма да има дълг и ще е на равно с България и ще почне пак да се развива.Разбираш ли.Ама гърците са свободен народ,а българите все още слуги на Русия,където и отиват по голяма част от българските пари.
25
4
 
1
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Те дълговите ги има и ще ги има,но гръцкия пенсионер взима 600 евро минимална пенсия,някои взима 1000 евро,други 2000 евро.Българина няма дългове но взима 300-400 лева минимална пенсия.Всички богати държави имат дългове,така се става богат,така се гради пазарна икономика.Не да копаш с мотиката и да продаваш домати на Русия.Въпроса е да има кой да ти отпусне кредита,а ако имаш и ум тези пари да ги завъртиш,а не да ги изядеш винаги ще си добре.Щото сега има гърци,харчели разумно,инвестирали и са д
24
2
 
1
 
! Отговори
Вутe преди 6 години
До бравоТрай коньо, за зелена трева.Само когато гъркините започнат да проституират и да си продават децата в България и гърците да плячкосват банкоматите у нас, ще повярвам че сме по добре от тях!
23
1
 
2
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 6 години
О Гърция! Как мога да ти устоя!?
22
2
 
3
 
! Отговори
браво преди 6 години
До к9разсъждаваш като дете под 10г. Гърците обрекоха децата, внуците и 10 пъти правнуците на дългове. Вариант 2 - напускане на ЕС, и фалит1, фалит2 и тн. докато 1 евро стане 10000 драхми и техните пенсии и заплати не станат като нашите.
21
4
 
1
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Всъщност нищо не губиш,просто си живял като цар 10 години.Просто си участвал в една врътка на пари,защото това е икономика.Българина сега да кажем взима 600 лева заплата,ако се вземат кредити,може да почне да взима 3000 лева заплата,ще живее добре няколко години,и после пак ще взима 600 лева заплата.А в България реват като се вземат кредити.Или пък ако сме влезли еврозоната сме щели да обеднеем.Целия свят иска да има евро и долари,българина искал да има левове.Луда работа.
20
2
 
2
 
! Отговори
к9 преди 6 години
Преди да влязат в ЕС Гърция е била бедна.След това почват да се наливат пари във формата на заеми,еврофондове и т.н.След това влиза еврото и гърка става богат като западноевропееца.Следват години на живот,много ядене,пиене и харчене.От няколко години кредитите започват да се връщат и гърка обеднява и ще продължи да обеднява.Но през всичките тези години които е живял като цар,никой не може да му ги отнеме.Тоест,има две евро,дават ти десет хиляди,харчиш,после връщаш и оставаш пак с две евро.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на гърците! Сплотени са, не се срамуват от произхода си и не се опитват да се правят на велики и да изопачават историята като нас.
18
5
 
9
 
! Отговори
Гай Юлий Цезар преди 6 години
Навремето гърците гледаха с високомерие и едва скрито презрение българите. Сега обаче ако се разходиш из Халкидики установяваш че най-хубавите имоти и коли са български. И съответно маляките гледат българите отдолу, леко гузно и силно депресирани мигат като мишки в трици и със смачкано самочувствие. И помен няма от осанката на гордите елини, хахахах, виждам само сдухани ибедняващи финикийци и етиопски семити без хлеб. Горко на победените.
17
6
 
7
 
! Отговори
Мемет преди 6 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
16
1
 
7
 
! Отговори
Гай Баньо преди 6 години
Не просто сме обективни и не толерираме незаслужени бонуси и награди.
15
5
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 години
Лошото при нас е , че искайки да се изравним с другите, се мъчим да ги принизим до нашето ниво !
14
4
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
В темата за Гърция някакъв сорроссоиден *** пак намеси Русия. Жалка работа, но някакси забавна за аудиторията.
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грък освен да руши друго не умее. Някой да посочи пример за нещо сътворено от гърци? Разрушиха, Троя, Византийската империя, сега ще доразрушат жалкото си подобие на държава което досега се крепеше само на външно финансиране.
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такова злоба руско и овчо племе ксто българите. На дъното на всички класаци, но вместо да се стремят да се отлепят от дъното, умират от кеф, че още някой щял да затъмнение в блатото. Споко - в Гърция средната работна заплата все още е ололо 1350 Евро. Нещо, което в Тикволандия може да се случи чак при Мандата на кабинета Борисов-125.
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно колко ще протестираш, а какво ще постигнеш с протестите. А гърците е ясно какво ще постигнат - едно голееемо НИЩО.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ципрас е социалист колкото и Станишев. Псевдочервени професионални ликвидатори милионери.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само гърците ли имат дългове? Няма стрна в Европа, на която дългът да не превишава 100% от БВП..Но понеже избраха социалиста Ципрас и западът веднага им ги припомни.А Ирландия има Само 1300% дългове, спрямо БВП. Тях кога?
8
12
 
11
 
! Отговори
Северен съсед преди 6 години
Грък и достойнство?! Това е като хипопотам и тенис на корт. Ще им видиме достойнството като поизгладнеят още малко.