Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!

Фаворитът за президент на Франция води с 20% пред Льо Пен
1 май 2017 12:08,
76
Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!
Снимка: Reuters

Фаворитът за президентския пост във Франция Еманюел Макрон не изключи възможността страната му да последва Великобритания по пътя извън Европейския съюз.

Седмица преди балотажа Макрон обяви в интервю за BBC, че Европейският съюз трябва да се реформира или ще се изправи пред заплахата от Фрекзит.

Следващата неделя проевропейският центрист ще се изправи срещу крайнодясната си съперничка за поста на държавен глава – Марин льо Пен. Според социологическите проучвания в момента Макрон има преднина с около 20%, съобщи bTV.

"Аз съм проевропеец, по време на тези избори непрекъснато съм защитавал европейската идея и европейските политики, защото съм убеден, че те са от изключителното значение за френския народ и за мястото на страната ни в глобализацията", заяви Макрон.

Той обясни, че следващият френски президент трябва да се вслуша в думите на народа си и да чуе неговото недоволство от “дисфункцията на ЕС", който се нуждае от задълбочени реформи.

Макрон добавя, че ако той позволи ЕС да продължи да работи както досега, това би било предателство.
Лидерът на "Национален фронт" Льо Пен обещава, че ако победи на изборите, ще проведе референдум за френското членство в Евросъюза.

На първия тур на изборите тя спечели подкрепа от провинцията и от някои бивши промишлени региони с обещанията за възстановяване на контрола върху границите на Франция и твърди действия срещу имиграцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
Същия *** като нашия бб, когато обешаваше всичко като патриотите, сега вече не обещава. Но французите са същите балами като нас, така че ще си го изберат тоя предател и ще им доразкажат играта
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвропейкаВие от тия дето хвърлят пачки от балконите ли сте ?
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо някой трябва да му вярва на този, ами след изборите ще каже точно обратното вие от небето ли сте пaднали лъжат и мажат филии с мас само някой да ги избере после почват кражбите Политиката трябва да се забрани в тоя си вид и в 21 век да се мисли за модернизация на политическата с-***.
40
5
 
8
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Напълно съм съгласна с теб,Макрончо.Хайде сега и да имаш топки да го направиш.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се махат какво чакат. И без тях можем.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казва един от Банкя дето само Господ му е шеф"не е лошо си дядо,лошо е да спиш с баби".Да се ожениш за учителката си,която може да ти е майка издава несигурност и комплекси.Ако не предприеме сериозни мерки срещу излямизацията Франция е обречена.Проблемът на Франция,както и на останалите европейски държави са *** и арабите.
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек като чете комнтарите си вика: Леле колко *** народ имаме!
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което ме притеснява в Макрон е, че е бил финансов съветник във банката на Рокфелер. Но иначе искам да се спре с цепенето на ЕС и да се направи такава ЕС реформа, че съюза да стане много по-силен и единен.
35
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макарона ще и прьсне точката на Лопатен на балотажа.
34
4
 
30
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Седмица преди балотажа Макрон обяви в интервю за BBC, че Европейският съюз трябва да се реформира или ще се изправи пред заплахата от Фрекзит."ЛЪЖЕ, КУЧЕТО ПРЕДИ ИЗБОРИ, ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА! ТОВА Е ЕДИН ГEЙ-ПОСЛУШНИК НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА И ДЖИХАДА! МЕРКЕЛ В ПАНТАЛОН!
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи който и да изберат французите, ще има чупка от ЕС. Какъв кеф! Кво ще рекнат шоришотитутките.
32
6
 
13
 
! Отговори
валери преди 6 години
Ротшилд срещу Сорос !!!
31
8
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До Анонимен"...не можеш да си представиш как изглежда отстрани един българин,подиграващ се на французите и Франция"Преди години щеше да си на 100% прав,ама като виждаме в какво се превръща Франция(и то с бързи темпове),то има основания за лоша оценка!Само че не е за смях работата,а за рев!Щом може толкова леко да бъде съсипана такава сериозна държава,какво остава за по-малките?Северна Франция се държи все още,ама Южна е безнадеждно съсипана-арабска клоака!
30
8
 
19
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ротшилд яко натиска за макарон геронтото.Ще изземе риториката на Люпенката!!малиии..толкова ли изпростял и зомбиран народеца на планетата...уджазЪ
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания излезе от Германския европейски съюз. Сега трябва да освободи Франция от лапите на колаборационистите.
28
7
 
15
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
Времето на Сорос и до.л.ните му интриги изтече!Ротшилд директно поема управлението!За Англия-Мей,за Франция-Макрон.Бекзити,Фрекзити-всичко е по целесъобразност,Европа трябва да е безусловно подчинена,как ще стане-те си знаят!Ние можем да отчитаме само външните проявления на действията им,като например ислямското нашествие.
27
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Je suis MacaronДруже, не можеш да си представиш как изглежда отстрани един българин, подиграващ се на французите и Франция!;)
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 13Ленин е един от създателите на ЕС? Интересна идея!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейската прислуга Макарончо обърна палачинката накрая... Що така?
24
2
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
И Ленин пише за Европейските съединени щати! Като припомняш. бъди точен!