Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!

Фаворитът за президент на Франция води с 20% пред Льо Пен
1 май 2017 12:08,
76
Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!
Снимка: Reuters

Фаворитът за президентския пост във Франция Еманюел Макрон не изключи възможността страната му да последва Великобритания по пътя извън Европейския съюз.

Седмица преди балотажа Макрон обяви в интервю за BBC, че Европейският съюз трябва да се реформира или ще се изправи пред заплахата от Фрекзит.

Следващата неделя проевропейският центрист ще се изправи срещу крайнодясната си съперничка за поста на държавен глава – Марин льо Пен. Според социологическите проучвания в момента Макрон има преднина с около 20%, съобщи bTV.

"Аз съм проевропеец, по време на тези избори непрекъснато съм защитавал европейската идея и европейските политики, защото съм убеден, че те са от изключителното значение за френския народ и за мястото на страната ни в глобализацията", заяви Макрон.

Той обясни, че следващият френски президент трябва да се вслуша в думите на народа си и да чуе неговото недоволство от “дисфункцията на ЕС", който се нуждае от задълбочени реформи.

Макрон добавя, че ако той позволи ЕС да продължи да работи както досега, това би било предателство.
Лидерът на "Национален фронт" Льо Пен обещава, че ако победи на изборите, ще проведе референдум за френското членство в Евросъюза.

На първия тур на изборите тя спечели подкрепа от провинцията и от някои бивши промишлени региони с обещанията за възстановяване на контрола върху границите на Франция и твърди действия срещу имиграцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
осман преди 6 години
макрон ага едно време франция я държахме на крака 250 години накрая ни нападнахте в чанак кале .ядохте го.сега че те подпрем за последно и ако пак ни предадеш франция веке нема да я има.....л
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ си изпълниха целта - Европа,макар и без Русия,вече е разрушена!Превърната е в една производствена база на САЩ,но под пълното им подчинение!Това направи "обединението",заради което всички държави си разрушиха армиите(най-главното),социалните системи(полегнаха на транскорпорациите,чрез банките),разбутаха си етническото равновесие и станаха негов заложник!!!Сега вече,ще берат плодовете на тези свои безумия - всеки външен агресор(даже и невъоръжен),може да ги ликвидира!!!Какво малоумие
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Друже, не можеш да си представиш как изглежда отстрани един българин, подиграващ се на французите и Франция!;)"Навярно като журналист от Шарли Ебдо. Познах ли?
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Друже, не можеш да си представиш как изглежда отстрани един българин, подиграващ се на французите и Франция!;)"Във всеки случай несравнимо по-добре от лакеят способен да напише горецитираното.
59
1
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
На европата и трябва един Меркзит, за да се успокои. Никой не иска да прибира паплачта дето се довлече при меркел, затова и ЕС се разпада.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA BOLEST PO STRASCHNO OT BOLEST SOROS E CJUMATA NA 20 I 21 VEK
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30Приятелю (mon ami) представяш ли си, как изглежда пък един друг българин с наведен гръб, който без национална гордост се прекланя пред французите и Франция и забравя, че френски външен министър преди стотина години, заедно с тлъстака Чърчил, е настоявал на Балканите да няма държава България. Нищо, че България я е имало много преди разни франки и други държавлета да са се обединили в някаква държава. Разбираш ли - comprends tu, donc?
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе туй Сорос да не е някаква болест за много хора. Толкова са наплашени от нея, че чак не могат да спят.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, и тоя жа.бок запя като Марин. Само от страх ще е...
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До валериАми! И двамата са от един дол дренки. По различен начин работят за един и същ резултат. Да не говорим, че Сорош е само един постер, параван за мракобесна политика, трансмисия за харчене на зелени пари за разлагащи човешката цивилизация дейности и ... призрак.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛъжаАма как само лъже-е-е! Все едно чете програмата на Льо Пен, за да привлече нейните привърженици. Ега ти европейските ценности, ега ти европейския морал. А Д* Артаняновците ще повярват на човек с маниакалност? Въпреки че жената е много симпатична, но това не е нормално и е сигнал за неустойчивост към отклонения...В бита може и да може, но когато ще управляваш държава, в система?!
52
0
 
13
 
! Отговори
Лъжа преди 6 години
Бабоебът лъже, за да спечели гласове за балотажа. По-точно да отскубне гласове от своя опонент, тъй като за Льо Пен ще гласуват основно хора недоволни от ЕС.Ако бъде избран, няма да спази обещанието си.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един по-долу хубаво го е казал. Не Фрекзит а Бабекзит му трябва на макарона.
50
2
 
11
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Все ще има някаква полза от Макрон-той ще е първият европейски лидер,за който категорично се знае,че е директно подчинен на Ротшилд!По действията му ще си правим изводи каква е волята на Господарите.Не че и други лидери не са ангажирани,но не толкова явно.Примерно Баба Зомби(Меркел) може и да не съзнава чия воля изпълнява....
49
2
 
12
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Има нещо сбъркано в Макарона. Като се почне от бабичката до него и се стигне до ориентацията му. Ненормално семейство съставено от ненормални хора. Този няма да спечели. Всеки вижда как се измята от предишните си обещания, което в случая е много неморално. Макарона ще направи така, че и тези, които гласуваха за него на първия тур, сега ще го отсвирят. След като не спечели и бабата ще избяга от него. Ще гледаме сеир на балотажа
48
2
 
11
 
! Отговори
нн преди 6 години
Фактът си е факт. Щом Марин льо Пен е на балотаж, нещо във Франция не е както трябва с европейската демокрация. Много народ зад нея не харесват ЕС, това говори твърде много. Да не стане като във Великобритания, няма, няма и на края, ама какво стана? Остана и французите да се отеглят и гледай синжир марка.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българина МАКАРОН е за ФРЕКЗИТ --ЛЕЛЯ ПЕН също за излизане от ЕС -дано дано дано
46
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реформа към комунистически ЕС като СССР защото всичко досега се видя че не работи.
45
3
 
11
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Дали долари ,дали юани ? Aко се срине ЕС може еврото да повлече и долара и да дойде нова световна криза дали пък рублата няма да сe окаже по-стабилна биткойните стигнаха цената на златото *** ги разбери. Но във всеки случай тия ако минат във фрекзити и брекзити ще минат години дорде се разберат.
44
11
 
5
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Купувайте долари.Ще ви трябват.