От Лондон: Няма да платим 100 млрд. евро за Brexit!

"Файненшъл таймс" написа, че ЕС се готви да поиска тази сума
3 май 2017 11:15, Елка Василева
70
От Лондон: Няма да платим 100 млрд. евро за Brexit!
Снимка: архив, Reuters

Великобритания няма да плаща 100 милиарда евро, за да напусне Европейския съюз. Това заяви британският министър за Brexit-а Дейвид Дейвис, след като в. "Файненшъл таймс" написа, че ЕС се готви да поиска тази сума, предаде Ройтерс.

Изданието, позовавайки се на свой собствен анализ на нови по-строги изисквания, движени, според публикацията, от Франция и Германия, посочва, че 100 милиарда евро е брутната цифра.

"Няма да плащаме 100 милиарда. Това, което трябва да направим, е да обсъдим в детайли правата и задълженията", каза Дейвис пред британския телевизионен канал Ай Ти Ви.

Той отбеляза също, че британското правителство не е виждало цифра от ЕС за сметката по излизането.

"Файненшъл таймс" твърди, че след исканията на страни членки преговарящите от ЕС са преразгледали първоначалните си изчисления, увеличавайки максимално задълженията, които Великобритания ще трябва да покрие. Те включват земеделските плащания и административните такси през 2019 г. и 2020 г. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно , защо въобще трябва да плащат? Нали уж нямаше такава клауза за излизане, щом няма клауза, значи няма и наказания , камо ли 100 милярда. Те англичаните да не са се намерили на пътя да плащат на Брюксел во веки веков, че не искат да ги командват бабета и хомота
5
12
 
13
 
! Отговори
Британец преди 6 години
Британия и Германия ще се скарат заради пари както винаги и ще избухне трета световна война. Германците ни обуха първо с Марксизма после с Хетлеризма и сега искат да ни ислямизират и да си плащаме за техните щуротии е няма да стане.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че няма да платят, защото просто няма да излязат от ЕС.
3
1
 
20
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Тука нема да има Чисти сметки, добри приятели. То е ясно. Сега ще има удари под кръста и какво ли не
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема страшно, да се обадят на Боцко от село Б, той винаги е готов да плаща. Важното е в Брюксел да са доволни. А българите, кой го бОли за тях!!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За едни може, за други не, а!?