Марин льо Пен – сърдечното лице на френския национализъм

Тя иска да върне суверенитета на Франция върху нейните граници и финанси
117
Марин льо Пен – сърдечното лице на френския национализъм
Снимка: БТА

Кандидат, който иска да защити френския народ. Това е образът, който Марин льо Пен искаше да си изгради по време на предизборната кампания. И в известен смисъл тя успя – вече е на балотаж за президент на Франция.

Марин льо Пен е родена на 5 август 1968 г. в Ньой сюр Сен. Тя е дъщеря на основателя на крайнодясната партия Национален фронт - Жан-Мари льо Пен.

Още по темата
Като малка тя отраства потопена в света на крайната десница. Преживява бомбено нападение срещу семейното жилище в Париж, когато е едва на 8 години. По-късно признава в биографична книга, че детството й е било трудно.

Марин льо Пен е адвокат по образование. На 18 години става член на Национален фронт. После оглавява младежкото крило на партията. През 2002 г. за първи път се кандидатира за депутат в парламента. През 2007 г. ръководи кандидат-президентската кампания на баща си, която обаче се оказва неуспешна.

Когато застана начело на Национален фронт, тя се опита да изчисти имиджа на партията и дори изключи баща си от нея заради коментари, с които той омаловажи Холокоста.

По време на предизборната си кампания Меран льо Пен се обрисуваше като сърдечен лидер, който иска да спечели подкрепата на всички, независимо от техния произход. Тя се представяше като кандидат, който иска да защити френския народ.

Марин иска да преговаря в Брюксел за излизане на Франция от Шенгенското пространство и от еврозоната и връщането на Франция към франка. Тя обяви, че след преговорите ще работи за организиране на референдум за членството на Франция в ЕС, припомня Франс прес.

Лидерката на Националния фронт проповядва затваряне на френските граници. Тя иска да върне суверенитета на Франция върху контрола върху нейните граници и нейните финанси, отбелязва Асошиейтед прес.

В областта на имиграцията Марин се стреми да сведе имиграцията във Франция до 10 000 души годишно. Тя дори заговори в края на кампанията си за "мораториум" върху законната имиграция. Освен това тя иска да ограничи условията за предоставяне на убежище, да затегне правилата за събиране на семействата на имигрантите и да направи невъзможно узаконяването на статута на чужденци, които пребивават нелегално в страната. Льо Пен предвижда и автоматичното експулсиране на престъпниците, които са чужденци. Тя се зарече да забрани и носенето на ислямско було и на бурки на обществени места, посочва Франс прес.

В областта на борбата с тероризма, Льо Пен обещава да укрепи разузнавателните служби, да засили ролята на полицията и армията, припомня АП.

Крайнодясната кандидатка иска Франция да напусне военното командване на НАТО, за да "не бъде въвличана във войните на другите" и да бъде независима във военен план, посочва АП. Марин льо Пен настоява да се увеличи числеността на армията с още 50 000 душ, а бюджетът за отбраната на Франция до 2022 г. да достигне 3 процента от БВП.

За сравнение целта на опонента й Макрон е 2%. Според Льо Пен Франция трябва да се сдобие с втори самолетоносач, с повече бойни самолети, с кораби и бронирана техника.

В областта на икономиката, данъчната и социалната политика Льо Пен планира повече служители в държавната администрация и в болниците и по-малко в местните органи на властта. Тя предвижда и създаване на 21 000 нови работни места в полицията и митниците.

Льо Пен иска да върне възрастта за пенсиониране на 60 години при 40 години стаж, припомня Франс прес. Лидерката на Националния фронт планира да обложи с 35-процентов данък стоките на предприятията, които прехвърлят заводите си в чужбина. Тя предвижда и наказания за назначаване на чуждестранни служители.

Льо Пен обеща да намали с 10 процента данъците върху доходите на хората от трите най-ниски данъчни категории. В областта на външната политика Льо Пен твърдо подкрепя режима на сирийския президент Башар Асад. Тя се дистанцира от ударите на американския президент Доналд Тръмп срещу сирийска военна база. Льо Пен е приятелски настроена към руския президент Владимир Путин, припомня АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво става с визите за САЩ, отмениха ли ги вече, или бъгарите пътуват с визи за САЩ? САЩ нали имат безвизов режим с ЕС и България вече 10 години е член на ЕС, или?
28
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМда, страшната армия дето няколко години не може да стабилизира асад и трябва да прибягва до отчаяни масирани удари върху градове тип ww II : ) В пентагона сигурно вярно изпадат в истерия, но от смях.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия България беше 10 милиона население а за 10 години в ЕС България стана под 6 милиона и първа в света по-смъртност на населението а 80% от българите живеят под прага на бедността.
26
11
 
4
 
! Отговори
. преди 6 години
Сравнете живота в Украйна и Беларус с живота в Естония, Литва и Латвия. После ми говорете, че Русия щяла да ни спасява, и че ЕС е зъл. Айде лягайте си вече
25
9
 
2
 
! Отговори
. преди 6 години
До Анонимен 25ХАХАХАХАХААХХА Вярно е. ЕС е единствената причина да не сме под влиянието на руските "братушки". На когото не му изнася, да ходи в Русия :)
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази се беше прицелила в сърцето и смисъла на ЕС и НАТО.И почти успя да ги опушка.
23
11
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
До Владимир ПутинАха! Напълно съм съгласен. Танкове, които закъсват насред Червения площад. Ракети, които, изстреляни към Сирия, падат в Иран.Джипове, на които дръжката на вратата ти остава в ръката, когато се опиташ да влезеш.
22
7
 
5
 
! Отговори
Азазел преди 6 години
Тази нещастна статийка е вопъл по повод факта, че Путин за пореден път заложи на губещия кон. В случая кобила. Първо беше Норберт Хофер в Австрия.После Герт Вилдерс в Нидерландия.Но преди това и най-голямата издънка беше Доналд Тръмп. Каква радост, какво ликуване и накрая ритник в муцуната.
21
5
 
2
 
! Отговори
Йосиф Сталин преди 6 години
Ест расия , ест поразия , нет расия , нет поразия !
20
8
 
2
 
! Отговори
путлер капут преди 6 години
Фалиралата , руско-фашистката комуноидна империя на злото , вече е с двата си крака в гроба, независимо дали лилипутлер ще стане пак комуно цар-лилипут или не.
19
5
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
До Владимир Путин"Русия създаде една верига от огромни предприятия изискващи много работна ръка и научен потенциал."Ама ти сериозно ли ги вярваш тези работи, или искаш само ние да повярваме?
18
2
 
8
 
! Отговори
сега ще спечели преди 6 години
Макрон,но след пет години Лъо Пен няма да има конкуренция.ЕС се командва от хора,които с нищо няма да допринесат за неговото развитие и ще последва упадък.Пример, всяка държава праща в европарламента хора не най-добрите,а такива мераклии за високи заплати и спокоен живот и да не се бъркат във вътрешно политическия живот на съответната държава.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки колос се разпада с гръм и трясък.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 Анонименкакво е това хааааааааа 2. ти да не си обратен евроатлантик ?. И май си се и дрогирал точно днес на празника.
15
12
 
4
 
! Отговори
путлер капут преди 6 години
Фалиралата , руско-фашистката комуноидна империя вече е с двата си крака в гроба, независимо дали лилипутлер ще стане пак цар лилипут или не.
14
16
 
3
 
! Отговори
путлер капут преди 6 години
Марин льо Пен сбръчканата физиомутра на руско-фашисткия национализъм и гьонсуратлък !
13
16
 
3
 
! Отговори
путлер капут преди 6 години
Марин льо Пен сбръчканата физиомутра на руско-фашисткия национализъм и гьонсуратлък !
12
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ха и какво от това най-големия проблем на света са хората каращи без свинетки моля заловете тези големи престъпници. Hа всеки метър камери и полицаи трябва да се изхарчат още 2-3 млн евро народни пари за да заловим един престъпник без свинетка.
11
4
 
7
 
! Отговори
Sd преди 6 години
Pravilniq izbor za Francia razbira se e Lio Pen, edinstvenata losho v kratkosrochen plan e che shte padne evroto ako tq specheli
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"сърдечно лице"-Боже мили...Омразата не е присъща за Християнството.