Макрон води на втория тур във Франция с над 60% от гласовете

Данните са от екзит пол, съобщен от белгийски медии
36
Макрон води на втория тур във Франция с над 60% от гласовете
Снимка: БТА

Центристът Еманюел Макрон води на втория тур на президентските избори във Франция и в отвъдморските френски територии с над 60 процента от гласувалите, предаде ДПА, като се позова на данни от екзит пол.

Във Франция има забрана да се съобщават резултатите от изборите преди приключване на изборния ден, което ще стане в 20 ч. местно време (21 ч. българско време). Но забраната не е в сила за западните медии.

Белгийски медии първи започнаха да съобщават данни, основаващи се на екзит пол. Тези данни обаче не могат да бъдат цитирани във френски медии, защото има глоба от 75 000 евро, посочва ДПА.

Според първоначалните данни Макрон определено е фаворит в отвъдморските територии, както и в американски градове.

Според данни на белгийски медии Макрон получава 75,1% от гласовете в Гваделупа, 77,5 процента в Мартиника, 65% във Френска Гвиана. Изборите там се проведоха вчера заради часовата разлика.

В САЩ в секциите за гласуване, обособени за френски граждани, лидерството на Макрон е практически абсолютно. В Ню Йорк, Чикаго и Бостън той получава съответно 94,7 процента, 92 процента и 95,7 процента. На територията на САЩ има 44 избирателни секции. Там вотът протече при засилени мерки за сигурност.

Френските граждани в Канада пък трябваше да чакат на дълги опашки, за да гласуват в откритите там секции. На някои места опашките бяха няколко километра и чакането продължи 3 часа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
19
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Изборната победа на ген. Борисов в България промени изцяло настроенията в цяла Европа. Вече всички искат да са в съюз с България. Сега и от Великобритания се чудят как да извъртят нещата, така че да останат в съюз с България.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маринче, гледала ли си филми за мафията. Знаеш ли какво се случва,когато вземеш пари за някаква работа и не я свършиш?
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,защо няма данни за секцията в Москва и Русия ????
1
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шахматиста от Кремъл отново в мат.Един дементен старец в САЩ го преметна. Получи шамар в Австрия,кроше в Холандия. Дори тази стара брантия успя да му източи паричките без никакъв ефект.