Макрон води на втория тур във Франция с над 60% от гласовете

Данните са от екзит пол, съобщен от белгийски медии
36
Макрон води на втория тур във Франция с над 60% от гласовете
Снимка: БТА

Центристът Еманюел Макрон води на втория тур на президентските избори във Франция и в отвъдморските френски територии с над 60 процента от гласувалите, предаде ДПА, като се позова на данни от екзит пол.

Във Франция има забрана да се съобщават резултатите от изборите преди приключване на изборния ден, което ще стане в 20 ч. местно време (21 ч. българско време). Но забраната не е в сила за западните медии.

Белгийски медии първи започнаха да съобщават данни, основаващи се на екзит пол. Тези данни обаче не могат да бъдат цитирани във френски медии, защото има глоба от 75 000 евро, посочва ДПА.

Според първоначалните данни Макрон определено е фаворит в отвъдморските територии, както и в американски градове.

Според данни на белгийски медии Макрон получава 75,1% от гласовете в Гваделупа, 77,5 процента в Мартиника, 65% във Френска Гвиана. Изборите там се проведоха вчера заради часовата разлика.

В САЩ в секциите за гласуване, обособени за френски граждани, лидерството на Макрон е практически абсолютно. В Ню Йорк, Чикаго и Бостън той получава съответно 94,7 процента, 92 процента и 95,7 процента. На територията на САЩ има 44 избирателни секции. Там вотът протече при засилени мерки за сигурност.

Френските граждани в Канада пък трябваше да чакат на дълги опашки, за да гласуват в откритите там секции. На някои места опашките бяха няколко километра и чакането продължи 3 часа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли, че? Това, че Макрон е сключил брак с 24 години по възрастна жена не е чак толкова трагично, работата е че с това се е опитал да прикрие хомосексуалната си връзка която е имал с главния изпълнителен директор на Радио Франс, Матио Галет. Сега вече знаете! Честито на франсетата за първия им гей президент!!! Евроатлантически ценности, какво да правиш!
23
6
 
7
 
! Отговори
Б преди 6 години
А кажете сега че изборите не се манипулират от триполовите?!
22
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Тук има един смешен пропутинец, с маймунски заддник, който не знам дали се усеща колко е жалък с антиевропейските си коментари. А бе, будьоновец, а бе миризлив каскет, не разбрахте ли, че няма да има повече експерименти като Брекзит и Тръпм. Това беше, усетиха се хората, че глу.постите бяха до тук.
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички европейци демократи евроатлантицида му ядете макарона
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон печели с 65%. Сега, с аматьорското хакване и фалшифициране на емайла на Макрон, джуджето отново ще получи шамари.
19
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Джуджето отново го напердашиха :) Льопенка да връща парите!
18
3
 
3
 
! Отговори
hrvatska преди 6 години
До19.Путин и жена ти ще си паснат сексуално.И двете имат нещо такова отпред,на прав мисловен път си.Няма само Меркел и Оланд да се хващат за ръчички
17
7
 
11
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Естествено, че на Гане все някой друг му е виновен. Сега исляма му е виновен за това, че Гане мизерства. Той затова още 100 поколения няма да се оправи. А копейкаджиските *** да обяснят как Льо Пен ще спре терористите? Както Тръмп спря ислямисти да влизат в САЩ?След провала на Тръмп, вече никой не се вързва на комунисти-популисти. За ужасТ на Путин и троловете, популизмо-комунизма умрЕ!А 2 рубли бонус кога? М? А?
16
10
 
15
 
! Отговори
Чичо Барак преди 6 години
Хаха. Европейците сами си сапунисват въженцето на които ще увиснат внуците им. Разбирате какво искам да ви кажа.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия имена бе? Макарон, ЛьоЛьо Пен...Един истински политик трябва да има нещо сексуално в името си, за да запалва страстите на хората. Ето например, Путин! Истинско име за политик!
14
2
 
5
 
! Отговори
slovenia преди 6 години
Тия руснаци така направиха,че все некадърници,които ще съсипят Европа печелят-Тръмп в Сащ,това макаронче във Франция,бабата в Германия,пак ще се хващат за меките ръчички
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахааха това значи, че реални французи не са останали :)...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Schleswig-Holstein ,Германия печелят също CDU , Г-жа Меркел .
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
макарон е другото лице на мари дьо сад! и във франция новият ред, т.е. новото лице на статуквото - игра с двама играчи на финала - "добото и лошото ченге" франция е крайно разделен народ - на 1 тур гласовете бяха приблизително радзелени на 4 равни части - избери 4 варианта от същото, поднесени по различен начин - за всеки вкус и цвят
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френските служби за сигурност винаги са били по-добри от английските. Във Франция успяха да спрат чуждестранните хакери и да осигурят честни избори, за разлика от Великобритания.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пьк едни от основателите на Европа ако бяха гласували за изрусената кадьна, щеше да бьде срамота за Французите! Кььььсай бабинте пьр ***дялници макаронче
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дупе да ни е яко ако тоз сатанински съюз не се разпадне
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, тя и Хилъри водеше с 70% процента.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изборната победа на ген. Борисов в България промени изцяло настроенията в цяла Европа. Вече всички искат да са в съюз с България. Сега и от Великобритания се чудят как да извъртят нещата, така че да останат в съюз с България..................Човече ти ми оправи настроението.........хахахаххахаАХхахАХахХАХ какво ни интересува тази инглизизка иzмет.............хахахахахахХХАХахХАХахХАХАхааааааааааа,незнам на каква точно трева си ама си те бива хахаХАХахХАХахХАХАААААААААААААААахАХАХАХХахаххахахахах
5
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин успя да излъже обезверения руски народ с няколко кгб-ейски номерца от 70-те години. След това реши, че морето му е до колене и че може да направи същото с целия свят. Ама май не може :)