Меркел: "Не" на връщането на задължителната казарма

В Германия наборната служба бе премахната през 2011 г.
11 май 2017 17:00, Елка Василева
68
Меркел: "Не" на връщането на задължителната казарма
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призиви за връщане на задължителната военна служба в отговор на разследване за крайнодесен екстремизъм в армията, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Правителството на Меркел премахна задължителната военна служба в Германия през 2011 г.

Водещият депутат от Християндемократическия съюз на Меркел Патрик Зенсбург настоява за връщане на задължителната военна служба с аргумента, че гражданите в униформа са "надеждна система за ранно предупреждение за разпознаване на левия и десния екстремизъм".

Меркел каза, че Германия е взела фундаментално решение за задължителната военна служба и "би трябвало да осъществи необходимите реформи, придържайки се към това решение.

Според нея германската армия се нуждае от предсказуемост в своето развитие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
осман преди 6 години
меркел абла .браво на теб.ни поне го знаеш комунизма.рейгън ви победи без пушка.паметник му направихме в южния парк.Защо там? не трябваше ли срещу парламента.?да ама не ,щеше да възкликне великият журналист.щото все още кпсс е на власт.до кога ?не знам!.вече тръмп ще каже!.щото ердоган ако каже ..!.мъка ми е ..за футбола.....
36
0
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 6 години
До Патриотични игри.ТИ ПЪК , КЪДЕ ВИДЯ ДА СЕ ВДИГА ИКОНОМИКАТА. НА БОРИСОВ ЛИ ВЯРВАШ ,НА ГОРАНОВ ЛИ ВЯРВАШ , ИЛИ НА ПОТУПВАНЕТО ПО РАМОТО НА ГЕРБЕРИТЕ ОТ СТРАНА НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ ?
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ромите на 14 години вече са щастливи бащи...добре ще е да могат да изкарват пари за храната на многобройната си челяд... и в чужбина ще заминат, като минат закалката на строителни войски...но ще казват, че България е shit винаги, когато могат - на езиците, които знаят, защото така го мислят.
34
2
 
7
 
! Отговори
Убедихме се отдавна преди 6 години
Ние знаем, че баба Меркел се бори за званията "Активна боркиня срещу изграждания хилядолетия наред арийски дух, достойнство и ценности" и "Активна боркиня срещу европейския тип цивилизация".Тя одобрява това, че ние не отделяме по един милиард годишно за издръжка на армия от момчета, отбиващи задължителна военна служба, но в замяна на това всяка година отделяме по над три милиарда за хрантутене на здрави, но мързеливи роми, които пишат по стените "Мразя България" и "См.ърт на българите".
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както е казал другаря Сталин количеството има собствено качество така че каквито и да вземат като ги броиш на пръстите си все тая.затова по добре да вземат възможно по евтини като цена и подръжка.
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми или силна професионална армия, част от НАТО.Или казарма от пикльовци чудещи се каква простотия да направя с армия казармени учители пазещи ги да не се наакат.
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А В ТУРЦИЯ КАЗАРМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!НЕ САМО ТОВА,ТЯ Е ВЪПРОС НА ПАТРИОТИЧНО ВЪЗПИТАНИЕ!ПОЗНАЙТЕ НА ЧИЯ ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ ТУРСКИТЕ И ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙНИЦИ!МЕЖДУ ДРУГОТО,И В ИЗРАЕЛ ВОЕННАТА СЛУЖБА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА И ВЪПРОС НА ТЯХНОТО ПАТРИОТИЧНО ВЪЗПИТАНИЕ!ПОЗНАЙТЕ,КОЙ И ЗАЩО ВЛАДЕЕ СВЕТА!АКО МИСЛИТЕ,РАЗБИРА СЕ!
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Edinstvenata prichina da ni razsipiat armiyata e da nemoje niakoi general da izpolzva pushkite kato Pinochet i da svali koeto i da e pravitelstvo.Istoriyata ni,ni pokazva che mnogo trudno se suglasyavame da ni upravliavat i v sushtoto vreme vechno.Ne ni haresva,no iskame vechno edin da ni tormozi zatova si izbrahme car ot chujbina,koito ne e znael dobur den na bg.....shte spra do tuk
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен,модерните технологиите и обучението да се работи с тях е бъдещето с което може да се защити една държава.Но Казарма поне 6 месеца е добре да има,там се изучват не само елементарни военни умения,но и как да се предпазват по време на атаки,война,злополуки,бедствия,придобиват елементарни медицински знания за спасяване на живот и т.н.
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби точно ти няма в какво да ме светнеш, защото си загасен по рождение.Ф16 превъзхожда по всичко Швецкия ***. Второ Ф16 идва с последен Ъпдайт на системи и пакети. Трето Ф16 струва 16 милиона ,а Швеция куфар 60 мил. Четвърто Ф16 е най евтино обслужвания самолет 8000 долара на час летене . Пето има резервни частни на всякъде защото е най използвания. Ще сто Ф16 е доказан в битки хиляди пъти, швецкия не знам дали е излизал от хангарите. Мерси.
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според нея германската армия се нуждае от предсказуемост в своето развитие."......Така ли ми се струва или не ми се струва,че се страхува от преврат.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не на Мравките ... използвайте Райд!
25
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм служил в българската армия когато все още бе многочислена и мога твърдо да заявя, че това бе просто един цирк съставен от млади хора ангажирани в нищоправене! Помня и техниката с която разполагахме. Така, че не ми говорете за наборна войска от пушечно месо. 30 000 обучени и правилно въоръжени войника са по-добре от 150 000 бръснещи портрета на Ботев или скатаващи от служба и занимаващи се с глупости млади хора! На който му липсва да кандидатства за кадровик ... едва ли БА ще му откажат!
24
0
 
8
 
! Отговори
Честито преди 6 години
190-то място по свобода на словото - тук имаше повече коментари, сега ги нямяаа. Европейците са изтрили също българската преса с тази класация
23
8
 
13
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 години
ТАЯ СЛУГА НА СВЕТОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ДА БЪДЕ ЕКЗЕКУТИРАНА КАКТО И БОЛШИНСТВОТО ОТ Е.К. И Е.П. НЕ НА Е.С. И НАТО.
22
4
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ПРЕДЛАГАТ ВОЕННАТА ДОНАБОРНА СЛУЖБА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗНАЧИ ИЛИ НЯМА ДОСТАТЪЧНО КАНДИДАТИ ЗА ПЛАТЕНА АРМИЯ ИЛИ ПЛАТЕНАТА АРМИЯ ИЗЛИЗА МНОГО СКЪПО НА ДЪРЖАВАТА ? А КОГАТО КАЗАРМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕДИНСТВЕНИТЕ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СА ОБЛЕКЛО ЗА ВОЙНИЦИТЕ ,ЧОРБА ,ПО ДВЕ КЕБАПЧЕТА И ГАЗИРАНА ВОДА !
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 1 милиард могат да се купят около 50 Ф16 . Доста голяма бройка да внася респект в съседите . Като на буташ една сурия деца в некъв салон по цял ден да ги юркаш. ..Няма да постигнеш много. Войната се води с оръжия и самолети .
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако създаваш военни , а не ги използваш в война ...След служба се вливат в престъпния свят . Защото си им дал умения за агресия и сила . Имаме 5 кирливи изтребителя , почти никаква военна техника ...тръгнали за казарма да ми говорят ? Аз ли ще е плащам тая казарма или некви дедки тука с 200Лв пенсия ? Първо да на купим оръжия после да си напълнят щата да ги управлява.
19
5
 
11
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Някой да е търсил мнението на комсомолската секретарка която седи върху евро-азиатско население от 80 милиона преуспяваща за сметка на други страни? Всяка друга страна е различна и трябва да си гледа националните приоритети
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако казармата ще ни излиза 2 милиарда на година с краденето. По-добре да си купуваме всяка година изтребители за 1 милиард и ПВО за толкова. За 10 години ехее ще станем доста страховити ? Като храниш 18 годишни деца , които не искат или просто не стават за там какво? Много силни ли ще де чувствате? Това са глупости ...войните вече се водят с техника .