ЕП иска Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС

ЕК да наблюдава как правителството използва парите от еврофондовете
17 май 2017 20:00, Елка Василева
63
ЕП иска Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Европейският парламент прие резолюция, в която призова за отнемане правото на глас на Унгария в Съвета на ЕС.

ЕП призова унгарското правителство да отмени законите, които утежняват правилата за дейност на неправителствените организации, както и за хората, търсещи убежище.

Мнозинството от евродепутатите призовава Централноевропейският университет да остане в Будапеща.

Европейската комисия следва да наблюдава внимателно как унгарското правителство използва средствата от фондовете на ЕС, се посочва в документа.

Резолюцията беше приета с 393 гласа "за", 221 "против", с 64 въздържали се.

Процедурата, за която ЕП днес призова, може да бъде задействана по искане на евродепутатите, ЕК и мнозинството от държавите в ЕС.

Европейската комисия същевременно съобщи, че продължава наказателната процедура срещу Унгария заради законодателството, свързано с предоставянето на убежище. Комисията отбелязва, че Унгария нарушава международното право, като не предоставя достатъчни възможности за подаване на молби за убежище, задържа в разрез с нормите мигранти и ги връща обратно в несъответствие с утвърдените общи процедури. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
До Анонимен 37Много се лъжеш! Даже и Меркел да се махне, политиката на Германия и ЕС ще си остане същата, защото и следващият канцлер трябва да подпише т.нар. "канцлер акт" с който немския канцлер е практически подчинен на САЩ. От края на Втората световна до края на този век- 150 години!
46
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
До човек от народаИзвинявай ама как може да сравняваш СССР с ЕС ?! СИВ / съвет за икономическа взаимопомощ/ беше наистина такъв. СССР не разрушаваше икономиките на държа- вите членки както прави ЕС, нито ги заробваше с разни заеми, а не си и спомням да имаше някакви вноски за членство, за санкции да не говорим. Просто имаше планирано производство, една държава се специализираше в едно, друга- в друго и търгуваха помежду си на преференциални цени. ЕС просто е мафия на високо ниво.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми дреме за гейския Евросъюз,"ценностите" му и бежанците. Нека да не ме "пази" и НАТО,защото няма как,а и от кого! Вмирисана работа е,ПРЕБОЯДИСАНИТЕ комунисти ни докараха до тва положение да им е.а майката!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анти-фес преди 6 години
Дреме им на ***,важното е,че няма да приемат мигранти и ЕС да го духа!
43
0
 
2
 
! Отговори
Безпартиен до 49 преди 6 години
Не Орман е комуниста.....ЕС съюз се управлява от изцяло лява вълна. Всичкото това с бежанците си наподобява точно постолатите на комунизма с изчезването на границите между държавите и нациите. Орман е протекционист. Населението на Унгария не е вече толкова застаряващо.
42
0
 
4
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Еврорастите да внимават да не вземат да си тръгнат унгарците че тогава вече ще стане неудържимо..
41
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Е сега, малко социализъм - човешко е. В Европа е приемливо
40
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орбан е социалист. С други думи съвременна трактовка на комунист. Управници с такива убеждения ще бъдат за щастие все по-голяма рядкост в европейските страни.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еднаква ни е историята с разликата, че когато тях ги мачкаха съветските танкове през 1956 и ние, и Западът си мълчахме и когато сега Западът им се нахвърля отново стоят практически сами. Донякъде и останалите от Вишеград са с тях, ама не е като цяла Източна Европа да тропне по масата и да изясним най-накрая що така едните са по-равни от другите в този ЕС.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Starija hushВидно си ***. Не знам някой да е прекарал поне два часа сред унгарци в Унгария и да не е останал с позитивно мнение за тях. Прекрасна страна и народ, с практически еднаква на нашата история - от идването в Европа, през османските работи, катастрофата Ньой/Трианон, комунизма и така до сега.
37
1
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Альо, евросоросоидчетата,май ще вадите визи за минаване на Унгария...
36
2
 
15
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Поредната битка с Орбан - трън им е в очите. Европа би станала по-добра ако имаше повече управници като Орбан
35
1
 
17
 
! Отговори
Хех преди 6 години
А стига бе! Че то това е по- зле и от турско робство и от руско робство! Очевидно е вече, че целта им е да се смаже всякаква национална идентичност и да се отнемат на хората всички възможности да защитят културата си, религията си и държавата си за която са умирали нац. им герои!
34
2
 
17
 
! Отговори
човек от народа преди 6 години
ЕС показа, че е нищо повече от придатък на американските евреи. И нищо по-добро от СССР. Купчина от безнационално отговорни бюрократи, борещи се само за парите.Купчина от човешки тор. Нищо повече.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се създаде организация, коятода започне системно да се противопоставяна приемането на бежанци, на национално и европейско ниво.Трябва да се иска оставкатана шоп(ар)а Бойко, който не е нищо друго, а единбезроден ислямизатор.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветският съюз си пати от унгарците, сега европейският съюз ще види маджарите как действат и не се интересуват от мухливия Запад.
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак дължим свободата си днес на унгарците. Ако те не бяха отворили границата с Австрия, стената нямаше да падне скоро. Затова има паметна плоча на Райхстага, посветена на унгарския народ. Другото са бебешки деветини.
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ УПРАВЛЯВА ИЗЦЯЛО ОТ ГЕРМАНИЯ ЗАЩОТО ОСТАНАЛИТЕ ГОЛЕМИ Я ПОДКРЕПЯТ!!!ДОКАТО Е БАБИЧКАТА НА ВЛАСТ ЩЕ ИМА ЯКО ПОКРОВИТЕЛСТВАНЕ НА БЕЖАНЦИТЕ ДАЖЕ ДЪРЖАВИ МОЖЕ ДА ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС НО НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ЩЕ СА ИМ ПО-МИЛИ!МАХНЕ ЛИ СЕ БАБИЧКАТА В ГЕРМАНИЯ САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА СМЯНА НА ПОЛИТИКАТА НА ЕС!
29
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унгарците никога не са били фактор в Европа няма и да бъдат. Германия , Англия и Франция са факторите . Унгареца взе 2000 сиричета и орева света ? Ами САЩ ако почне да реве, колко от източния блок са избягали при тях ? Аре Аман от женчовци. Да ги махат от съюза и пълна изолация и да се оправят!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, унгарците си играят на котка и мишка с ЕС. Това само налива масло в огъня. Санкциите не са помогнали никога, или накараха Куба или НК да се предаде? Орбан само ще изцоца еврофондовете и ще си прави квото иска.