Джулиан Асандж: Днешният ден е важна победа

Той се надява да се договори и с британските власти
19 май 2017 22:51, Петя Славова
18
Джулиан Асандж: Днешният ден е важна победа
Снимка: Reuters

Този ден е важна победа както за мен, така и за системата на ООН за гарантиране на правата на човека, заяви от балкона на еквадорското посолство в Лондон основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, след като Швеция прекрати разследване срещу него по обвинение в изнасилване, предаде Франс прес.

Още по темата

Асандж обаче подчерта, че неговата правна битка не е приключила. "Същинската война едва започва", каза той, цитиран от БТА.

Неизбежното разследване на случилото се в този момент на ужасна несправедливост ще бъде, надявам се, не само за мен, отбеляза Асандж и подчерта, че задържането и екстрадирането без повдигнато обвинение се е превърнало "в отличителна черта на Европейския съюз", посочва Ройтерс.

Асандж благодари на еквадорското правителство, което му е дало убежище и го е защитило пред силния натиск.
Основателят на "Уикилийкс" разкритикува западните правителства, но подчерта, че е готов да влезе в диалог с британските и американските власти.

Моите адвокати се свързаха с британските власти и се надяваме да започнем диалог относно най-добрия начин да се върви нататък. Въпреки че бяха отправени някои крайно заплашителни забележки, с готовност ще започна диалог с американското министерството на правосъдието във връзка със случилото се, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез евроатлантици направо ме разтапят. Как може да си мислят, че всеки един, притежаващ НЯКАКВО чувство за справедливост, правдивост и реализъм е руснак или русофил? Такъв комплимент на руснаците може да направи само един морален и достоен или само един много неумен враг ;) Русофобите не са от моралните и достойните ;)
9
1
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Важното е уикилийкс да продължава да публикува интересни факти и неоспорими истини, а не фейкс като другите, пък нас какво ни интересува кои са шпионите
8
5
 
2
 
! Отговори
хх преди 6 години
Най-вероятно ще си отиде при шефовете в москва, както много други руски шпиони.Вече е прекалено осветен за да представлява някаква опасност, за когото и да било.
7
1
 
8
 
! Отговори
НеСионски жрец преди 6 години
До Гост+... но както знаем от историята - Героите умират ! - за съжаление !
6
1
 
27
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Сигурно ще го арестуват на летще под предлог, че вече Щатите са повдигнали обвинение
5
1
 
34
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Дано да не се излъже и да попадне в капана на тези дето развяват демокрацията, гласността и правата на човека като знаме, но не ги практикуват. С тези хора не може да се преговаря, излишно е...
4
1
 
34
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Асандж, разбира се, е герой
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намирисва на капан. Цру наскоро обяви че уикилийкс вече им е по-голяма цел от Сноудън и след толкова години ... свободата Санчо не е като салама. Дано оцелее.
2
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В скоро време ще започне да прозира много ясно каква е целта на Асандж и какво точно се цели с действията му. Ако досега не ви е станало ясно, сега вече ще ви се изясни. Спойлер #1: "Асандж: Лош, лош ЕС!" Гледайте внимателно и четете между редовете. :)
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав и да продължава да пуска секретни документи, защото това е единственият начин да се контролират самозабравилите се правителства. А иначе много ясно че е скалъпено, едното обвинение беше, че правил секс с едната жена докато тя спяла и й отказал да си сложи презерватив (явно на шведките безопасния секс им е втълпен до степен да бълнуват на сън за него).