Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a

Британският премиер отхвърли евроисканията за компенсации
21 май 2017 11:00,
103
Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a
Снимка: Reuters

Брюксел трябва да плати своята "сметка по Brexit-a" за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти, заяви Тереза Мей пред The Sunday Telegraph.

В интервю за изданието британският премиер каза, че "парите, плащани в миналото" от кралството трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка.

Тя настоя, че Великобритания има финансови "права", които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите за плащанията, но има и "задължения" към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от Европейския съюз (ЕС), според които кралството не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи.

Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените но неосъществени плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
18
 
7
 
! Отговори
ХаХАХа преди 6 години
Турция да заеме мястото на Великобритания.България и Гърция вън от евросъюза.
71
6
 
6
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЕС не губи нищо, дори обратното... но когато човек няма ни най-малка представа от европейски закони, икономика и пазарни движения, коментари като твоят са напълно естествени :)
70
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ти искаш да излезеш от ЕС, ама ЕС трябва да ти плати за излизането. Наглост ли е, простотия ли е?Британците заслужават ЕС да има същите отношения към тях, каквито има с Иран. Никакво свободно придвижване, никаква свободна търговия. Визи за ЕС и търговски договори като с всички страни, които са извън Европа - договори между страна и фирма. Накрая до там ще се докарате.
69
21
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Британците ще накарат швабите да им плащат и после руските и китайски туристи ще си ходят в Лондон на екскурзия. Руснаците тъй или иначе имат санкции от ЕС. Меркел отново ще пие една две студени води ако е нужно. ЕС губи по всички фронтове и ще се самоизяде отвътре, както винаги заради пари. А британците ще пият джин с тоник.
68
9
 
32
 
! Отговори
европа преди 6 години
Юнкер го каза много просто и ясно.Ако ЕС се разпадне,Европа ще бъде погълната от Русия,САЩ и Китай.европейците ще обеднеят и ще работят за дребни пари като държавите от третия свят.Има също вероятност,Китай,САЩ и Русия да започнат да си водят войни на европейска територия.Много хора не вярват това,но в историята се е случвало много пъти.Това което става в Сирия,може да бъде утре в нашата държава.А войната не е като да я гледаш по новините.
67
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На англичаните мога да им кажа само .... Ай сиктир, да се махате по дяволите от Европа! Ай сиктир - Особено обидна турска псувня. От глагола "siktirmek" в задължителен (поръчителен) залог. Означава, поръчай на някого да те е*е, тъй като ми е под достойнството да го правя аз!
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тенекиената лейди здраво се пъне, но няма да й се наложи да преговаря с ЕС, защото ще загуби изборите след месец и на някой друг ще се падне "удоволствието" да й оправя бакиите.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От край време е така!Седи си човека в кръчмата и върти броеницата:Имам да взимам,нямам.да давам!Ха наздраве!
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще пратим френския и немския министър да преговаря с Лондон" - Василев, последния път като франсета и немци решиха да се разправят с Лондон, инглезите такъв номер им спретнаха, че Наполеончо и прусите бягаха като бити **** от руската територия
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЧАНИТЕ СА ВИСОКОМЕРНИ НАГЛИ И СТУДЕНОКРЪВНИ И НЯМАТ МЯСТО В ЕС ТОЧНО КАТО НАГЛИТЕ АЛЧНИ ГРЪКОИНДИЙЦИ!!! ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ОТ ЕС МОМЕНТАЛНО!
62
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
исторически погледнато, няма европейска нация, която да харесва британците. тяхното място по принцип не е в европа, воювали са с немци, австрийци, испанци, португалци, французи, датчани, норвежци, ирландци, италианци; кипър е разделен заради тях, по сета да не говорим какво са направили. дори франция и германия се разбраха след такива конфликти, но британците нямат нито един истински приятел. и никой не им е виновен.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНГЛИЧАНИТЕ ДА ДОКАЖАТ В СЪДА ИМАТ ЛИ ДА ДАВАТ ИЛИ ИМАТ ДА ВЗИМАТ!!!омръзнаха ми брътвежите вече повече от година!!ИСКАМ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВЪН ОТ ЕС ОТ 1 ЯНУАРИ 2018ТА И ТОВА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ!!!АНГЛИЧАНИТЕ НЯМАТ МЯСТО В ЕС!!!!!!!! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ГЪРЦИТЕ ДА СИ СЪБИРАТ ПАРТАКЕШИТЕ И ТЕ ВЪН ОТ ЕС!!!!!!!!!!!!!! КОЙТО НЕ ИСКА ДА Е В ЕС ДА СЕ МАХА МОМЕНТАЛНО!!!САМО АНГЛИЯ И ГЪРЦИЯ КАЗАХА ЧАО НА ЕС И МЯСТОТО ИМ Е ВЪН ЗАВИНАГИ!
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скъпи сънародници. великобритания се състои от 4 държави членки - англия, шотландия, уелс и северна ирландия. хубаво говорите за англичаните, но другите 3 държави са против брекзит и нещата не са толкова прости, особено заради липсата на граница между република ирландия и северна ирландия в момента. в британия има 200.000 българи, а у нас има 50.000 британци, техният живот също ще се обърка заради политически игри.
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината е, че почти никой от английските политици не желаеше брекзит. това го направи кралицата, с манията си за величие, защото контрола върху парламент и закони й се изплъзна. дойде момент, в който на никой в европа не му пукаше какво бръщолевят от уестминстър, европейското право е над националното право. големите алабализми вървят пред ганайци, ботсванци и пакистанци, ама не и пред ханс, джузепе или франсоа. американците го разбраха преди 200 години и им биха шута.
58
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
57, ги как реши, че англичаните имали да дават 100 милиарда? Само защото Юнкер дрънка глупости ли:). Набийте си го в главата" англичаните са десетки класи над Европа, когато стане въпрос за дипломация и финанси. Особено пък тая Европа, която е водена от вечните губещи - германците. Когато англичанин плати нещо на германец, елате ми се обадете:))
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
англичаните пак си качиха на оная работа Европа:).
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пълни НАГЛЕЦИ СА АНГЛИЧАНИТЕ!!! НЕ СТИГА , ЧЕ ИМАТ ДА ДАВАТ 100 МИЛИАРДА АМИ ИСКАЛИ ДА ИМ ГИ ОПРОСТЯТ, ЧЕ И ДА ИМ ВЪРНАТ И ВНОСКИТЕ КЪМ ЕС :DНИКАКВИ ПРЕГОВОРИ ПОВЕЧЕ!!! ИЗХВЪРЛЕТЕ Я ТАЗИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ ЕС И ОТ 1 ЯНУАРИ 2018-ТА ДА Я НЯМА!!!!!!!!!!!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е точно клуб. В клуба получавам толкова за колкото си плащам а в ЕС например България взима повече отколкото плаща
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам дали повечето сте запознати с устройството на ЕС, но седалищата на двете най-големи банки на ЕС, са в Лондон заради членството на британците в ЕС. Многомилиардни сделки, инвестиции и печалби, чиито данъци предимно отиваха за британия. освен всичко, в момента и това кранче ще секне. лелката тереза го разбира прекрасно, защото не е джон заварчика или салих бензинаджията; след 2 седмици там има избори и тя трябва да се хареса на гласоподавателите.
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спокойно, африканците, пакистанците и арабите, дето в момента са 80% от новородените на острова, ще им разкажат играта. ще накараш пияната англичанка с 5 деца от 5 бащи, цял живот на помощи, и ония дето се дупят на килимчето по цял ден да работят като поляци? точно никога. а богатите англичани отдавна са си изнесли парите в карибите и по мавриций.