Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a

Британският премиер отхвърли евроисканията за компенсации
21 май 2017 11:00,
103
Тереза Мей иска Брюксел да плати милиарди по Brexit-a
Снимка: Reuters

Брюксел трябва да плати своята "сметка по Brexit-a" за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти, заяви Тереза Мей пред The Sunday Telegraph.

В интервю за изданието британският премиер каза, че "парите, плащани в миналото" от кралството трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка.

Тя настоя, че Великобритания има финансови "права", които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите за плащанията, но има и "задължения" към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от Европейския съюз (ЕС), според които кралството не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи.

Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените но неосъществени плащания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
До Istinata:много си прав, че нямат нашата кОлтура....
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки знае че ингилизите вече не са в Европа! За туй, нямат право да искат нищо и да нареждат с никакво право!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никакви инвестиции не са правени от никого в ЕС! четете и не говорете глупости! има гласуван бюджет и годишен членски внос в клуб, отказваш се от клуба и спираш да плащаш за в бъдеще, но трябва да си платиш каквото вече си поръчал. като напускаш клуб, не крадеш мебелите на останалите, нито менюто, нали?
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми няма да си искаш даже и първоначалния капитал от 1000 лв., защото си поел дългове за този 1 милион до 2025 г., подписал си как да се харчат общите пари и си получавал ползи за 40 години. и сега изведнъж гониш бизнес съдружниците ти и им искаш виза, за да те посетят, ама чакаш ти да им стоиш в къщата безплатно. леко нахално е, някак си.
48
3
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Винаги да са на контра, винаги да се отличават. Искаха (а и получаваха) специални преференции. Десен волан. Собствена валута. Винаги претенции. По примера на Тачър и Тереза Мей с типична английска наглост иска кинти. Силно се надявам да не успеят в искането си.Великобритания ще плачат и ще драпат за ЕС.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако 10 човека направим инвестиция по 1000 лв в общо начинание и след 20 години това общо начинание се оценява на 1 000000 и през всичките тези години всички сме взимали равни дивиденти, аз като напускам няма да си искам само първоначалния капитал от 1000 лв. нали?
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мдаа, нагли са британците. сега, немци, италианци и французи (че и японците, и корейци) мога да си поискат мито и ддс на всички стоки, които британците купиха от европа за 40 години, няма да могат да ги изплатят за следващите има няма 10.000 години. да не говорим за евтините полети и безвизовото пътуване.
45
4
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Nikoga ne sum imal jelanie da ida tam ili da poznavam anglichanin ili puk da shibam anglichanka.tia sa bezrazlichnii niaat nishto obshto s nashata koltura.ot tiah ili gadno ili nishto
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
англичаните са уникални наглеци, винаги са живели за сметка на някой друг, на европа, на нашите нископлатени работници. граница, митница и жестоки мита ако искат да продават нещо аман от тия скапаняци
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инвестиции не се връщат, а от тях се печели в бъдеще. Това не са помощи. Не смесвайте понятията. Инвестициите може да са от всяка страна по света и нямат нищо общо с ЕС.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40 за това трябва да се изчисли икономическите ползи за Британия породени от съюза, и тази вноска, което математически е невъзможно, като имаш предвид че в великобритания е било голяма мизерия когато е влезнала в евросъюза а вече е икономическа сила .И излиза като такава така че тази сметка за която говориш е силно отрицателна.Т.е. върнато назад в времето великобритания е взела повече отколкото е дала, по време на членството, преди 4 века е държала половината богатство на света,но не и по
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата вещица да си пробутва претенциите на Индия и Пакистан и вън от Европа.
40
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейският съюз с провал.
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ЕС не е фирма. Обединение на държави с икономическа цел. И ако някой напуска може да си поиска инвестициите. Друг е въпроса дали и колко ще му платят. И няма нужда да се продават активите. Просто оставащите плащат защото те ще продължат да получават печалба за в бъдеще от общата инвестиция.
38
4
 
6
 
! Отговори
НАГЛИ , ТА НАГЛИ.. преди 6 години
НИКАКВО ПЛАЩАНЕ НА БРИТАНЦИТЕ ,БЕ.....ТОВА ДА НЕ Е МАГАЗИН ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ ха,ха,хаааааааа....!??КОЙ , Е""АЛ --Е""АЛ.....ПЕНА СЕ ОМЪЖИ...!СЕГА ИМ ВДИГЕМЕ МИТАТА И ТАКСИТЕ И ....ДА ИМ Е ЧЕСТИТ "БРЕКСИТА"!ВСИЧКО У ДОМА Е "ФАШИСТКО".....НЕМАМ НИЩО АНГЛИЧАНСКО или РУСКО!...!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на тая др.Радева категорично и е забранила да пие вода. Ама това с парите откъде го е измислила - не знам.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конферансието започва: - Вие ще обявите вашите условия първи. А вие втори - обръща се към другста страна. - Следва 15 минути общ смях и след това пристъпваме към сериозни разговори.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След всяко изявление на наглосаксонското лелче в помещението остава траен аромат на джин. Хлъц.
34
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюете по британците, ама ходите да им слугувате. Летището е пълно с такива като вас.
33
3
 
7
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Тази ще излезе някой травестит, но е много грозна.