Макрон обеща на Мей: Ще се борим с тероризма!

Двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на Г-7
26 май 2017 18:36,
12
Макрон обеща на Мей: Ще се борим с тероризма!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон обеща днес на британския премиер Тереза Мей да направи всичко възможно в борбата срещу тероризма, предаде Франс прес.

Двамата разговаряха в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Таормина, Италия.

"Ще направим всичко, което можем, за да засилим нашето сътрудничество на европейско равнище, за да направим повече и на двустранно ниво срещу тероризма", каза Макрон. Той отбеляза, че това е общо предизвикателство пред Франция и Великобритания.

"Тази седмица преживяхме една от най-тежките терористични атаки в нашата история и Франция знае какво е да пострадаш от терористични атаки", заяви Тереза Мей.

Тя отбеляза, че "тези събития ни показват защо е толкова важно да работим заедно, за да победим тероризма".

По време на срещата между двамата, продължила един час, Макрон каза на Мей, че иска да накара интернет компаниите, които имат свой дял от отговорността, по-специално в разпространението на джихадистката пропаганда, да се включат в борбата с тероризма.

ЕС ще бъде единен в преговорите за Brexit-а, но Франция и Великобритания ще продължат да поддържат тесни връзки във всички области на сътрудничество, заяви още френският президент.

Мей каза на Макрон, че иска да обсъжда бъдещите отношения на Великобритания с Европейския съюз, успоредно с определянето на условията за излизане от общността, посочва Ройтерс, като цитира канцеларията на британския премиер.

На първата си среща с Макрон, откакто той стана президент на Франция, тя отново настоя за "яснота по позицията за гражданите на ЕС във Великобритания и обратно" още в началото на преговорите за Брекзита.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макарон като види някоя баба и веднага почва да обещава. Трябва да му пробутаме Цачева и да му припомним, че сме франкофони, а не рускигалфони.))))))
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само с Русия се борят, но не смеят много, защото ще има бой. Кучетата скачат според тоягата. ИД не ги интересува, не ги интересуват народите на Сирия и Либия.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кога след поредният атентат или преди него един класик го е казъл много отдавна ДУМИ .ДУМИ. ДУМИ
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макроне, до сега се борехте само толерантно наведени а от сега нататък с двете си ръце ще си разстворите широко и евроатлантическите портали та да падно по голяма борба.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тероризма не могат да го преборят, никой не може да го пребори. По добре да престанат да взривяват деца в Ирак, Сирия, Афганистан и къде ли не още, че колко хора избиха има и правнуците ни да изкупват.
6
2
 
15
 
! Отговори
Блажен преди 6 години
Блажен е вярващия и само с думи не става брато. И аз обещах на моята че ще и взема диамантен пръстен 5 карата и тя вярва ли вярва.Докато едни говорят, ордите настъпват без много много шум. Докато се събуди Европа и ще е много късно.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фракталните и подредени структури характерни за близкия хаос нямат нищо общо с дълбокия хаос. Статистическото регистриране става след края на елементарните събития, които за улеснение се наименоват с флуктуативен характер.
4
2
 
15
 
! Отговори
eвроатлантик преди 6 години
Макрон обеща на Мей: Ще се борим с тероризма......борбата трябва да стане с плюшени играчки,сърца,хващане за ръцете и плакати за толернтност и спазване на евро атлантическите ценности.
3
3
 
14
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Макарона едва ли нещо вдява от тероризъм,ама от бабички разбира!Значи може да бъде посредник между Мей и Меркел-treesome,един вид.По-скоро granny treesom.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон обеща на Мей: Ще се борим с тероризма!започнете от себе си тогава
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон обеща на Мей: Ще се борим с тероризма!Като им продаваме повече оръжие