Бивш полски министър на разпит за катастрофата в Смоленск

В трагедията от 2010 г. загина президентът Лех Качински и още 95 души
31 май 2017 21:15, Петя Славова
6
 Бивш полски министър на разпит за катастрофата в Смоленск
Снимка: Reuters

Бившият министър на здравеопазването на Полша Ева Копач бе разпитвана днес от прокурори в хода на разследване за предполагаема небрежност на полските власти след самолетната катастрофа в Смоленск през 2010 г., в която загинаха президентът Лех Качински и още 95 човека, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Разследването трябва да установи защо тогавашното правителство, чийто член е била Копач, не се е уверило, че руските власти правилно са идентифицирали тленните останки и защо не е извършило аутопсии след пристигането на загиналите в Полша в запечатани ковчези.

Аутопсии, извършени след идването на власт на партията "Право и справедливост" на Ярослав Качински, брат на покойния президент, установиха, че в някои ковчези има останки на няколко лица, пише БТА.

На днешния разпит Копач ще бъде питана и за посещението й в Москва като здравен министър след катастрофата. Тя бе премиер на Полша в периода 2014-2015

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците са известни с безморалността си и с лицемерието си. Нищо чудно да са прикрили няколко политически убийства с тоя случай.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само има останки на няколко лица в един гроб. Има останки и на лица които изобщо не са пътували в самолета.
2
1
 
11
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Защото журналистите в днес бг са страшно мързеливи да намерят актуална снимка !
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОГАВА ПОЛСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ БЕШЕ В ПОЛСКИ САМОЛЕТ С ПОЛСКИ ПИЛОТИ. ПРПОВЕРИХМЕ.ЗАЩО НА СНИМКАТА Е ДАДЕН РУСКИ САМОЛЕТ? намирисва на дезинформация.