Германия иска орязване на еврофондове за някои страни

Това да се отнася до нарушаващите стандартите на ЕС за върховенство на закона
31 май 2017 09:37, Елка Василева
14
Германия иска орязване на еврофондове за някои страни
Снимка: архив, Reuters

Държави членки, неизпълняващи стандартите на ЕС за върховенство на закона, може да загубят достъпа си до част от европейските фондове. Това предвижда предложение на германското правителство за реформиране на системата за кохезионно финансиране, предаде Ройтерс.

Според седемстраничния документ кохезионните плащания може да бъдат блокирани, ако стандартите за върховенство на закона в дадена държава членка са подложени на критики от страна на Европейската комисия.

Унгария и Полша - две страни, които са получатели на значителни средства по линия на кохезионната политика на ЕС, нееднократно бяха подлагани на подобни критики.

"Трябва да се проучи дали получаването на средства от кохезионните фондове на ЕС би могло да бъде обвързано със спазването на фундаменталните принципи за върховенство на закона", се казва в документа, със съдържанието на който агенция Ройтерс се е запознала вчера. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1989г управляващите ни "Кобурготско-Живковски" номенклатурни бозайници бяха "превключени" от съветския на американския биберон, но при Трамп номерата им явно няма да минават и Германия своевременно взема мерки да ги прати сами да си "правят мляко" и да се хранят.Проблемът е,че въпросните ***.льоците без мама и тате не можеха да влязат и завършат средно образование, в казармата не ги допускаха като неадекватни по манталитет и поведение и днес не знаят от къде се вади и как се прави мляко!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами ще орежат еврофондовете, а членския внос ще остане,та да има от къде да се събират милиарди,да си живее гърция. нещо - доста им е важна тази гърция,щом толкова си я хрантутят.
8
0
 
3
 
! Отговори
Язе преди 6 години
До АнонименЩе си тръгнат ама друг път. Имат да си получават 67 милиарда евро от ЕС. А са си тръгнали без преговори и договорки, а са забравили за тези пари. Значи утре затварят границите и за обезщетение по договори и др. споразумения ЕС празплаща с техните 67 милиарда. Няма лошо прав им път и без това постоянно са контра за всичко. GB е пудела на САЩ, каквото свирят янките това играят британците.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРЕКЗИТЪТ ОБЪРКА СМЕТКИТЕ.ПРИ ТОВА МЕЙ КАЗА,ЧЕ МОГАТ ДА СИ ТРЪГНАТ И БЕЗ СПОРАЗУМЕНИЕ.ТАКА ЧЕ МЕРКЕЛИЦА ЩЕ ИМА ДА ЧАКА МИЛИАРДИТЕ.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук разни *** се втурнаха да плюят отново ЕС! Какво ви е виновен ЕС, че иска да направи държавата ни законова? Вие искате хаос и беззаконие, нали!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това влезе в сила, ние не трябва да получим нито цент!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За кой закон става въпрос като всички си имат закони,това звучи като закон над законите на всеки или всички и взети заедно даже с принципите им за върховенството на закона.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** EU !Виктория Нюланд.
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напускай тоя фашистки съюз!
1
2
 
31
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Няма начин по критерия "Неизпълняване стандартите на ЕС за върховенство на закона" да не сме на първо място :)