Германия погва бежанците. Преразглежда разрешителни

Страната прави проверка на десетки хиляди чужденци
31 май 2017 21:21, Петя Славова
29
Германия погва бежанците. Преразглежда разрешителни
Снимка: Reuters

Германия обяви, че иска да преразгледа десетки хиляди издадени на бежанци разрешителни за пребиваване, след като заподозрян в планиране на атентат германски войник успя да се представи за сирийски бежанец, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Проверките ще започнат през лятото и касаят между 80 и 100 хиляди решения от последните две години за даване на убежище на мигранти на възраст между 18 и 40 години от десетина държави, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер.

Неотдавна бе разкрито, че германският офицер Франко Албрехт, който е заподозрян в подготвяне със съучастници на атентати срещу изтъкнати представители на левицата или чужденци, е успял в продължение на месеци да се представя за сирийски бежанец, след като не говори арабски.

Според разследването той искал да набеди мигрантите за атентатите като остави улики за фалшивата си самоличност, пише БТА.

Германската служба за мигрантите и бежанците, която интервюира кандидатите за убежище и взема решение по молбата им, е била заблудена и дори дала разрешително за едногодишен престой на 28-годишния военен плюс месечна издръжка от 409 евро. Франко Албрехт, който говори малко френски, се представил за Давид Бенжамен, член на френскоезично малцинство в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като чета и гледам бг тв все едно не съм в Германия.Германия в момента е на топ ниво БВП расте ,работници недостигат
21
0
 
4
 
! Отговори
Крум Павлов преди 6 години
Това е глупав и изтъркан предизборен ход на баба ти МЕРКЕЛ,която вече вижда края си на предстоящите избори в Германия . . .
20
0
 
1
 
! Отговори
zaw12929 преди 6 години
взена да им загряват допотопните реотани къде спят терористите- в Германияяяяя...
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сетиха се германците....нещо не достигат плюшените мечета и цветята ?
18
1
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: "Няма да плащам за чужди грешки"Ще плащаш...ще плащаш...та и ушите ти ще плющят! Англия внасяше по 70 милиарда годишно в бюджета на ЕС....сега тези стотинки липсват - някой трябва да храни "скака*лците"...упс..."бежанците" от Афганистан, Буркина Фасо, Сомалия, Сирия, Либия, Пакистан,Чад,Йемен, Нигер, Судан, Огнена земя, Египет, Нигерия....сигурно съм пропуснал още 10 - 20 арабоафрикански дупки..ще ме извиняваш..човек не може да изброи всички клоаки
17
2
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някъде(май във Фокус) бях чел, че през последните 2 год. от Афганистан посока Европа(Германия) напускат 250 000 всяка година! Погнали - дрън, дрън...църковно убежище..блокиране на екстрадацията от леви гейчета....наближават избори..Мурксул иска да угоди на леви...сбъркани..и алаходупни избиратели...и да отнеме избиратели от AFD, и NPD! Така са ги погнали - че овнешкото, говеждото, и телешкото вече и за турците не стигат! Минат ли изборите - "Рефюджис уелкъм" цветя, и плюшени мечета за алаходупци
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ВЪРТЯТ, ЩЕ СУЧАТ, ЩЕ НИ ГИ ВЪРНАТ ОБРАТНО.------Една държава,няма да ѝ спомена името,казаха,че ако трябва и глоби ще платят,но няма да приемат бежанци.
15
8
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
"Народа мизерства"-хахахах немците в момента са презадоволени от всичко.Теглиш 500 000? и след десет години връщаш 505 000?.Страшна мизерия ей , един на четиредесет е милионер-ужас.Почваш като плочкаджия и след 20г. си милионер-срам.
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са нагли тези бежанци
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е чиста предизборна пропаганда. Пълно е с тарамбуки и народа мизерства въпреки рекордни печалби и експорти.
12
0
 
0
 
! Отговори
do hahaha преди 6 години
Te nqmat adekvatna na ta3i p0govorkaNqma smisul da go prevezda6, ne 3vu4i kato na r0den e3ik:)
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хахахаХаубе е качулка на немски.
10
1
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Как е на немски "След дъжд качулка"? Нах дем Реген... обаче как беше "Качулка"? :D Те се напълниха с пакистанци, афганци и всякакви неемигранти, та накрая се сетиха. Ами късно е чадо, хлопна мандалото. Сега ще си ги гледате и ще ги търпите. То друго няма.
9
0
 
18
 
! Отговори
Таси преди 6 години
Ще преразглежда,ще критикува до 24 септември.По-важно е какво ще прави след това,като пипне пак властта.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германците започнаха да проглеждат явно. Дръжте си Меркел още, тя е като Горбачов за Русия. Като и платят още ще тропа на метеното"... Да, но преди това нас ще закопае! А те ще се оправят пак с минимални загуби за НАША сметка - както е било и преди. Не те са били 500 години под османско робство - иначе на нас акъл дават!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците започнаха да проглеждат явно. Дръжте си Меркел още, тя е като Горбачов за Русия. Като и платят още ще тропа на метеното
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Не ща дарове и злато - гордо викна Симеон! " За колко ли жълти стотинки ще ни напълнят с бежанци от Германия сегашните управници????!!!!....
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали всички щяхте да приемете, ***! Ако ги връщате сега - добре! Само да не ни ги натресете на нас!
4
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за Германия, но защо София се напълни с китайци и продължава? В Китай война ли има, или сме разграден двор? Те сега са добри, но като станат много стават напаст, скапана ни е държавата и съжалявам, че съм се родил тука!
3
1
 
32
 
! Отговори
Кико преди 6 години
"Германия погва бежанците."Бойко, гледай какво става! Меркел гони горките хора дето "бегат от'ам, щото ги колят като агнета" пак натам! Я се покажи като истински защитник на правата на бежанците и отвори границите ни (които тъй или инак съществуват само на карта) и приеми поне 250-300,000 бежанци! Ти знаеш ли колко нови дюнерджийници 'ше отворат?! Кьошетата нема да стигнат!