ЕС влага ?1 млн. в квартал "Моленбек" в Брюксел

Парите бяха поискани от белгийското правителство
2 юни 2017 21:56, Елка Василева
10
ЕС влага  ?1 млн. в квартал "Моленбек" в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Квартал "Моленбек" в Брюксел, който се прочу като "гнездо на джихадисти" покрай миналогодишните атентати в града, получава от ЕС един милион евро за приобщаване, съобщи Европейската комисия.

Следващата седмица еврокомисарят по регионалното развитие Корина Крецу ще посети квартала - рядък жест на внимание към местната имигрантска общност от арабски произход.

Крецу ще посети няколко места, създадени и развити с европейски средства, където местните жители могат да получат допълнително образование и да се заемат с предприемачество.

Отпуснатите от ЕС средства бяха поискани от белгийското правителство в края на миналата година, няколко месеца след атентатите. Жители на "Моленбек" бяха сред основните извършители на терористичните нападения в Брюксел и Париж от 2015 г. насам.

Изследване, представено днес в местни медии, отчита, че за белгийците най-важно е здравето, но на второ място са поставени доходите. Жителите на Белгия се чувстват най-потиснати, ако са болни или ако не могат да си позволят средния за страната стандарт.

Квартали като "Моленбек" са сред най-бедните райони в Белгия, където мнозина са безработни и преживяват на социални помощи, без подходящо образование и без големи перспективи за лично развитие. 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: БрюкселМоленбек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жители на "Моленбек" бяха сред основните извършители на терористичните нападения в Брюксел и Париж от 2015 г. насам............и ще ги приобщават ? ами,да доведат и роднините им от пустинята. само че после няма да им стигнат мечетата и цветята.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лош сигнал - колкото повече зулуми правят, толкова повече облаги гушват. Според вас пустинните келепираджии как ли ще реагират?
3
5
 
1
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Това не са пари, за цял квартал е нищо.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замерянето с пари на групи хора няма да реши проблема с "приобщаването". Те парите ще ги вземат, но приобщаване едва ли ще има. Ромската интеграция е още мираж. Ако някой не иска да се приобщава, никоя демократична мярка не може да го накара. В арабския свят има огромни натрупани богатства и възможности, но мнозинството не искат да живеят в демократични и хуманни условия. Ал Зауахири е лекар, Бин Ладен беше милиардер. Въпросът не е само пари и перспективи, а и желание.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Извоюваха си го тоя милион. Другите квартали да вземат пример и те. Голям мисловен процес и харчене на НШИТЕ пари от великия ЕС.