От Брюксел се загрижиха за нашите гейове, лесбийки...

Либералите зоват за охрана на "София прайд", тук парадът бил опасен
Обновена: 6 юни 2017 20:22 | 6 юни 2017 20:22, Камелия Цветанова
312
От Брюксел се загрижиха за нашите гейове, лесбийки...
Снимка: Булфото, архив

Както всяка година и тази гласовете "за" и "против" "София прайд" се надигнаха в последните дни преди провеждането на гей парада. Сега обаче и от Брюксел се обадиха в защита на правата на хомосексуалните.

Още по темата

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент разпространи позиция, в която "осъжда нарастващите случаи на реч на омразата срещу гейове, лесбийки, бисексуални, транссексуални и интерсексуални" в България, и призовава за охрана на гей-парада в София.

В изявлението, цитиран от БТА, пише, че групата е особено загрижена за изречените от някои политици думи, наред със съобщенията, че участниците в парада на 10 юни може да бъдат нападнати от крайнодесни активисти. Цитирани са призиви "София да бъде изчистена от боклука".

Отбелязва се, че в миналото участници в прайда са били подложени на словесни нападки, били са заплашвани и не са били охранявани достатъчно от полицията.

Припомня се, че преди пет години православен свещеник е призовал участниците в шествието да бъдат бити с камъни. Допълва се, че областният управител на София Илиан Тодоров е известен с изказванията си срещу посочената общност.

Председателят на парламентарната група на АЛДЕ Ги Верхофстат призовава българските власти и кмета на София да направят необходимото за охрана на участниците в парада.

Насилието на крайнодесните срещу сексуалните малцинства няма място в ЕС през 2017 г., добавя той.

Зам.-председателят на групата Софи Ин'т Велд заявява, че българските власти са отговорни за сигурността на всички участници в проявата. Свободата на събиране е основно демократично право и властите имат абсолютното задължение да защитят свободата на изразяване и на събиране, допълва тя.

България трябва да бъде съвременно, отворено, приобщаващо общество, в което всички граждани са равни, където всички могат свободно да бъдат себе си.

Прайдовете вече могат да бъдат сигурни почти навсякъде в Европа. Наистина ли властите искат София да бъде известна като най-хомофобското място в Европа, пита Ин'т Велд.

Тя призовава кмета града Йорданка Фандъкова открито да потвърди преди събитието ангажимента си за защита на участниците.

По думите на Ин'т Велд националистическата, хомофобската, ксенофобската, сексистката и авторитарната реторика на някои партии трябва да бъде оспорена, защото нетърпимостта и омразата нямат място в ЕС.


312
Още от
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо против нямам обратните ,обаче-да си направят парада на някое отдалечено място,защо го навират на хората в очите-така да се каже-тържество на ***..
Утре може и педофилите да поискат да минат на парад със съответното охраняване. Каквото и да ми говорят-става въпрос за отклонение -сексуално,психическо и т.н.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе аланкоолу, там едно време се провеждаше военен, а не гей парад!!!! И паветата се пукаха от марша на войниците!!! Абе Круме, Калояне....къде сте да размахате пак ония мечове кръвожадни??!!!
158
0
 
6
 
! Отговори
мултикулти утопия преди 10 месеца
миналата година хиляди полицаи бяха командировани в софия да охраняват гейовете, докато по селата старците биваха брутално грабени, убивани и изнасилвани...факт!!!
157
0
 
8
 
! Отговори
марги преди 10 месеца
Европо-о-о-о! Защо не се загрижиш за моите религиозни права???? Защо толерираш оскърбяването на вярата и чувствата на християните???
156
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 10 месеца
Има много заплахи стойте си вкъщи. Не правете парад, че тая година може да стане страшно.
155
0
 
4
 
! Отговори
До педали преди 10 месеца
На много места в нета прочетох, че тая година на парада щяло да има кръв. Пе-да-ли стойте си вкъщи бъдете разумни.
154
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 10 месеца
На Това безсмислено демонстриране на сексуалната ориентация трябва да се отговори по същия начин.Контра парад на Хетеросексуалните.Щом едните могат да парадират със сбърканата им сексуалност значи и нормалните хора трябва да могат!Иначе е дискриминация срещу нормалните хора.
153
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От 304 написани коментара, оцелели 178.
Някакси това не е по европейски.
Не е по европейски и разни меки китки от хомодружинката ЕС да ни определят наклона на краставиците .
152
0
 
2
 
! Отговори
Dies Irae преди 10 месеца
До Анонимен
Именно там е проблема, че се опитват да навират в лицата на всички. Ако просто започнат да наблягат на това да покажат нещата с който си приличат с нас нормалните (че и те имат домове, взимат заеми, работят, плащат данъци, допринасят за развитието на обществото директно или индиректно) и спрат да си навират различията в очите ни този проблем дори няма да съществува. В миналото защо не е имало проблем с хомо-индивидите, защото са си държали личните неща където им е мястото. В спалнята
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално е да защитават себеподобните си. Живеем в един свят където ненормалното е нормално, а нормалното е ненормално. Даже и да казваш истината веднага те обвиняват в ксенофобия, нетолерантност и дискриминация. Нека си живеят живота гейовете, лесбийки и всякакви други различна сексуална ориентация, без да се натрапват на другите.
150
0
 
5
 
! Отговори
Dies Irae преди 10 месеца
Да покажат, приноса си за обществото, за общото (че и те работят, плащат данъци, че са с активно гражданско съзнание като направят дискусия по важни въпроси за обществото като справяне с емигрантската криза, как могат да се намалят данъците на гражданите чрез съкращаване на ненужни разходи на държавата) всички хора биха ги приели като нормални и като част от обществото ни! Сигурен съм, че масата от хора са съгласни с мен. Ако парада не беше гротески разврат и лудост никой не би имал нищо против
149
0
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 10 месеца
Простата истина за тия така наречени паради е, че са гротеска! Ако го правеха като хората - например застават и рисуват, или помагат на хората със съвети за счетоводство и финанси, ако показваха танци (но не тия който правят сега), а валс, танго и др. световно признати. Просто да покажат ето и ние сме нормални като вас и ние имаме обикновено ежедневие и ние работим (например да застанат и на будки и всеки да представи работното си място и да дава безплатни консултации на този ден)
148
1
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 10 месеца
Прайдовете вече могат да бъдат сигурни почти навсякъде в Европа. Наистина ли властите искат София да бъде известна като най-хомофобското място в Европа, пита Ин'т Велд - ДА каква по добра реклама за България? Ние ще останем едно от малкото места за нормални хора в Европа! Така скоро може нормалните който се чувстват смазани от тия който имат парад вместо да са в лудницата може да дойдат да живеят в България и да си спомнят за добрите времена когато да си гей не беше модерно! АЗ СЪМ ЗА НОРМАЛНИТЕ
147
2
 
16
 
! Отговори
рускиня преди 10 месеца
"отбелязва се, че участници в прайда са били подложени на словесни нападки" Я колко чувствителни, милите. Ами пенсионери по села подложени на изнасилвания и убийства от други малцинства и Европа не възразява.
146
2
 
6
 
! Отговори
рускиня До Harim преди 10 месеца
Ако не е Европа - няма да има интернет? Я пак? А *** лозунги ще викаш ,когато синът ти ще доведе зет в къщи. Ако излезнат на парада облечени като нормални хора - никой нищо няма да им каже, но дотук наблюдавах пера по голи задници на мъжете, мляскащи се пед...сти. Интересно кога Европа спомни за права на пудофили и некрофили? И те са гонени.
145
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Грижат се за себеподобните. Не им пука за бедни, стари, болни и деца в нужда. Човечеството с такава политика няма бъдеще.
144
1
 
2
 
! Отговори
Vedar преди 10 месеца
До Анонимен

Баце , на какви хапчета си?
143
18
 
3
 
! Отговори
Harim преди 10 месеца
Лелеле колко платени драскачи на Путин. Какво сте заскачали срещу 100 тина *** излезнали да крещят педалските си разбирания. Това да ни е проблема в страната. Всичко ни е 6 , та тръгнахме да бием ***, много мъжествено! Та само да ви кажа, че ако не е Европа и интернет нямаше да имате , за да си драскате платената пропаганда!
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами,след като "нормалното ни оВчество",покорно и в страхлив транс приемаше и приема всякакви заповеди от империята на разрухата и духовната поквара,водещи до основната цел на вълчата империя(ЕС),защо да не приемем покорно и тази мерзост,особено рушителна за подрастващото поколение!

Има една китайска поговорка,която гласи "ако искаш да победиш врага,възпитай децата му".

Ето,с такова възпитание рушат душите на подрастващото ни поколение и ние приемаме това с овчедушие и покорство!

Ами,това сме!
141
0
 
25
 
! Отговори
БПФ преди 10 месеца
Да сте чули някога от Брюксел да са се застъпили за правата на старите хора, които след цял живот труд получават 80-90 евро пенсия? Или да са призовали държавата ни да защитава същите такива стари хора по селата, подложени денонощно на брутален ромов терор?

Не е ли очевадно, че за изpoдите от ЕС "човешки права" имат само хъхряци, талибански нашественици, престъпници, извратеняци, но НИКОГА нормалните хора ???

Това е един АНТИЧОВЕШКИ съюз - незабавно референдум за излизането ни от него !!!