Политическа катастрофа на Острова. А сега накъде?

Британският печат за изхода от парламентарния вот в страната
9 юни 2017 09:52,
42
Политическа катастрофа на Острова. А сега накъде?
Снимка: Reuters

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания изглежда имат ефект, обратен на очаквания от министър-председателката Тереза Мей, чиято консервативна партия изгуби мнозинството си в парламента.

Тереза Мей се надяваше през изминалата нощ да преобрази политическата карта на Великобритания. Вместо това първите данни показват унизително поражение за партията й, която остава без работещо мнозинство.

Още по темата

Тя рискува и загуби, а от това ще последва политически безпорядък, констатира в. "Таймс" и предупреждава, че твърдото ръководство, необходимо за превеждането на страната през Brexit-а, напълно отсъства от хоризонта.

Великобритания се насочи тази нощ към нов разнороден парламент без категорично мнозинство след внезапния скок в подкрепата за лейбъристите, който може да изпрати партийния лидер Джереми Корбин на "Даунинг стрийт".

Изходът от изборите хвърля Великобритания в политически хаос и дори може да връчи ключовете за "Даунинг стрийт" на г-н Корбин, отбелязва в. "Дейли мейл".

Хазартния ход на Тереза Мей със свикването на предсрочни общи избори след масирано водачество на консерваторите в допитванията се провали. Шокиращият резултат, последвал прогнози за мнозинство за торите с до 100 места, настъпи след като Джереми Корбин ентусиазира поддръжниците си, стекли се на близо 100 митинга из страната, пише в. "Гардиън".

Таблоидът "Сън" също смята, че Тереза Мей е рискувала и сега губи. Великобритания тепърва ще установява цената на тази загуба. Ако данните от екзитпола се потвърдят, ни предстои бедствен период на нестабилност и несигурност, предсказва той.

В. "Индипендънт" използва красноречива игра на думи в заглавието си на първа страница: Хаос (Mayhem): Великобритания и Брекзитът - в безпорядък след зрелищен рикошет на хазартното решение на министър-председателката да свика избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Виж сега, че то и "ес"-чето си беше създадено по образ и подобие на СССР. И в негов противовес! Е, като всяка изкуствена система, създадена ЗА СПРАВЕДЛИВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА, когато се *** и породи разни чудовищни монополи и безпрецедентно неравенство и липса на всякаква солидарност - ТАКА ЗАВЪРШВА! НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самочувствие без покритие и самовлюбеност без основание са в основата на краха на Мей. Не може само с гръмки приказки, трябват и точни действия. На последното явно не е способна нито Мей, нито UK.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уаууууууу, кеф......и сега какво? Абе май накрая пак "руските хакери" ще са виновни за цялата бъркотия!!!! Хи-хи-хи.....В краварията бардак, в еуропката бардак.....на тия КОГА НАЙ-СЕТНЕ ще им светне, че ВСИЧКИЯ БАРДАК си е чисто ТЯХНО ДЕЛО!!! Не може дълго да правиш на ***.и цял свят, накрая народите така ще светнат "управляващите", че няма да знаят къде да се скатаят! Айде, па после и у нас!!! Но най-ще са ми интересни тия, дето правеха разни "цветни революции"!А как ще им се връща сега?!
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излъчваше наглост и самонадеяност.Все повече западните политици заприличват на нашите.Явно ние ще закрием великия СССР, пардон ЕС.Маргарет Тачър,Х.Шмит,Кол,Митеран...няма вече такива.Това беше истинската Европа.Сегашното е една боза.
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готина лелка Тръмп и Тереза ще наритат китарите на евро-глупендерите. ЕС си отива т ъ па ци. Чакайте Тереза Мей да ви даде 100 млрд и да си циганизра държавата. Туй да не Меркел. Предстои голям катаклизъм и шок за бюрократите. а вие ще умpете прави в кожите си. Защото комунист освен да лиже нечии подметки друго не може да измисли.
10
1
 
31
 
! Отговори
мая преди 6 години
До Ура!да вярно е тая Мей е много нахакана и самонадеяна готино мие като такива хора от време на време ги свалят на земята.......нелицеприятна и гадна жена е то и личи....
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Фараж в какъв филм ги вкара, па после си бодна перото на шапката. Не всеки креслив папагал е визионер. Трябва и да се мисли понягога!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Англия, цяла Европа скоро ще зависи от гласа на пр и *** ти те , а това е угодно за някого!!!
7
1
 
16
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Не е изненада. Реалните доходи на населението намаляват-т.е. хората обедняват. Лейбъристите обещаха висшето образование да стане безплатно-това е голям плюс за тях в изборната битка.Всички ,които не са съгласни с БРЕКСИТа -също гласуваха за тях. Но не си мислете ,че нещо кой знае какво ще се случи. Британците са се доказали като групов отбор и независимо кой печели,в крайна сметка двете партии ще съгласуват политиката си.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според всички анализатори, вината е ЕДИНСТВЕНО на българите и румънците!
5
1
 
19
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Същия този колега ми казва:дойде в наща(махала:)сегашния кмет на Лондон(пакистанец)и им казва:гласувайте за оставане в ЕС и тн и тн(един млад Англичанин ми казва:един ден в Лондон ще има повече емигранти от нас.Адски прав е.Затова изборите са такива и на двете гласувания.Много скоро Англия ще се оправлява от Имигранти,много скоро
4
5
 
5
 
! Отговори
бай Хой преди 6 години
До Анонимен 2Този не го знам, на какви опиати е обаче е много зле. Яко се е напушил здравата или се е нажабуркал с разни антидепресанти, но с каквото и да се е друсал проблема си е лично негов. Явно чува и гласове.
3
4
 
23
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Веднага ще ви светна какво и защо се получава(знам го защото живея в Англия)Резултатите от референдума за ЕС и сегашните избори са толкова близки в резултатите защото,се поличава,че гласуват Англичани срещу Имигранти(пакистанци,индийци,европейци)Самите англичани искат Мей и искат излизане от ЕС.Проблема е,че Англия все повече е обладана от имигранти които искат различни неща.Един ден ТЕ(имигрантите)ще определят съдбата на Англия и то много скоро.(колега Пакистанец ми казва:гласувахме за Корбин)
2
3
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Не знам как живееш с тези "мисли" в главата си
1
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опозицията трябва да подаде оставка и да спре да пречи на Мей да си свърши работата, защо пък Мей да подава оставка. Щом трябва ще стоят в патова ситуация. ЕС ще чака в краката на Тереза Мей, а Баба Меркел и Юнкер и Боко Тиквата ще мият краката на бежанците. Прекрасен и брилянтен ход на торите, либерастите и лейбъристите глътнаха уранова вода.