Тереза Мей ще се опита да състави ново правителство

Северноирландската Демократична юнионистка партия ще подкрепи торите
9 юни 2017 13:15, Елка Василева
10
Тереза Мей ще се опита да състави ново правителство
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей ще се опита да състави ново правителство, въпреки че нейната партия изгуби абсолютното си мнозинство в парламента, съобщи говорител на Даунинг стрийт, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тереза Мей ще отиде в Бъкингамския дворец, за да поиска от кралица Елизабет Втора разрешение да се опита да състави правителство, добави говорителят.

Още по темата

Северноирландската Демократична юнионистка партия обяви, че ще подкрепи консерваторите на Мей в парламента, съобщава телевизия Скай нюз.

Почти пълните резултати от вота показват, че партията на Мей печели 318 места в парламента, а юнионистите имат 10 места.

Лейбъристите имат 261 места, шотландските националисти - 35, а либералните демократи - 12.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази, Меркел и Тръмп са голям проблем за държавите си
8
0
 
3
 
! Отговори
Във Великобритания преди 6 години
За разлика от България, демокрация наистина съществува. Не като при нас- квот каже шефа на партията всичко се гласува - викат му " партийна дисциплина"Във Великобритания изобщо не е гарантирано че депутат от дадена партия ще гласува квот каже шефа. ( там изборите са мажотитарни)Ако беше така, Тереза Мей изобщо нямаше да прави избори. Имаше си мнозинство и в предишния парламент. На нея и трябват поне 30-40 души над минимума, че да е сигурна.Ама няма!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си заминава този киликанзер който заявяваше, че българите и румънците са проблема на Великибритабия. Тя е съкратила 20 000 полицаи за икономии, и получи муслиманско поздравление. Но го отнесоха невинни хорица. Шут *** тая бабишкера!!!
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-бързо да излизат от ЕС. Няма време. Да не се откажат като страхливци. Без Британия ще подобрим Европа.
5
2
 
4
 
! Отговори
ф преди 6 години
Англия се опита да се запази от ЕС,но в това ясно прилича ,колко е мюсюлманска вече.Ив ЕС и извън него шериатът е новото мнозинство в кралството .Това е трагедията.Франция и останалите са в същото печално положение. Та какво евро бе другарки и другари ?
4
1
 
9
 
! Отговори
реалност преди 6 години
Ако не сте разбрали ИДИЛ превзела Лондон и с тероризъм уплаши половината англичани да не гласуват за Мей .То пък останалите и без това са си мюсюлмани ,които се кефеха на всичко .Испания 2005 се повтори точно преди изборите.И в ЕС и извън Великобритания стана халифат. Лейбъристите са като демократите в САЩ.
3
2
 
5
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
Мей има 318 депутати,а всички останали заедно-точно толкова!Няма да намери един депутат ли?То даже 10 се натискат!
2
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Че то готово правителството!Къде е драмата?
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо пишете неща от които не разбирате абсолютно нищо. гледайте си вашата паница. Ако Тереза Мей не състави кабинет със 318 места как лейбъристите ще съставят със 260 не виждате ли разлика между 318 и 261 или сте достатъчно т ъ п и ?