Гърците гневни! Все по-задлъжнели, агонизират...

4 млн. данъкоплатци в Гърция дължат на държавата над ?91 млрд.
Обновена: 12 юни 2017 09:03 | 12 юни 2017 08:52, Петя Славова
77
Гърците гневни! Все по-задлъжнели, агонизират...
Снимка: БТА

Домакинства и фирми в Гърция все повече затъват във водовъртежа на прекомерна задлъжнялост, пише в заглавие в. "Та неа".

Представено от изданието проучване показва, че дълговете на гърците към държавата, банките и осигурителните каси са достигнали близо 220 млрд. евро, като са надхвърлили дори брутния вътрешен продукт на страната.

Още по темата

Несигурността през първите месеци на 2017 г., породена от закъснялото договаряне с международните кредитори, е замразила пазара и ликвидността, а потреблението е паднало значително, смятат предприемачи.

За първите три месеца на годината домакинства и фирми в Гърция не са успели да платят данъци на обща стойност 3,2 млрд. евро. 700 млн. евро от тези задължения са поети през март, пише БТА.

Общо 4 млн. данъкоплатци в Гърция дължат на държавата над 91 млрд. евро и не е сигурно дали ще могат да ги платят, пише още изданието.

В същото време "агония, страх за бъдещето и гняв" цари сред младежите на възраст от 15 до 34 години, според друго проучване, представено от в. "Катимерини".

В него авторите бият тревога, че младежите в страната са отчаяни и изолирани, не вярват на институциите, имат много негативно отношение към парламента, образованието и правосъдието, и като цяло са обзети от несигурност.

Гръцките младежи са безразлични и даже недоволни от политиците и институциите.Те обаче изпитват най-голямо доверие към семейството и приятелите. За тях те са единствената социална институция, на която се доверяват, се казва още в тази анкета на вестника, като се подчертава, че повечето от младежите са образовани, но безработни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Гърциядългове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
10
 
! Отговори
от Кавала.... преди 6 години
Големи глупости пишете за Гърция. Еврото било виновно, Германия....Дълги годинки ги управляваха социалисти, комунисти...Ядене, пиене....сиртаки, миртаки, Димитраки.......
68
1
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Ха ха! ова което чеа за гръцките младежи еми при нас това вече над 20 години е така! Затова нормалния младеж напсусла БГ и отива там дето може да прехранва себе си и изпраща пари на родителите си за да могат те да доживеят дните си по тия земи наричани някога държавата България! Инак има и такива младежи дето бащите им са откраднали едно друго и те им е кеф ама са малко де и не живеят в БГ! така, че братя гърци добре дошли в истинския свят!
67
4
 
16
 
! Отговори
м..да преди 6 години
Няколко неща които закопаха Гърция са- 1) Приемане на еврото , 2) Военни доставки за милиарди,от които печелят немските концерни 3) Вземане на дълг към чужди банки-за да се направят тия поръчки- (където главни акционер са същите концерни)..Сега -подобен сценарий се готви и за България
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като приключи драмата с напускането на Ук, ще видите какъв цирк ще им спретна Гърците, само едно ще кажа: можем да мечтаем да сме държава и народ като тях. Истинска демокрация и истинско отстояване на позицията------И на англичаните свиха перките,няма лабаво,съмнявам се дали ще излязат от ЕС,единствено Тръмп и Ердоган си защитиха държавите.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Внимателно с евротовероятно има вече и колапс на биосферата охрана заради мощен електромагнитен смогпак си прекалил с руските медии
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ревалникпропуснал си11. Много проруска пропаганда и петоколонници
63
7
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Като приключи драмата с напускането на Ук, ще видите какъв цирк ще им спретна Гърците, само едно ще кажа: можем да мечтаем да сме държава и народ като тях. Истинска демокрация и истинско отстояване на позицията.
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повечето от младежите са образовани, но безработними да идват и да почват като сервитьори и камериерки по българското черноморие за по 400 лв.Рагин обеща да не ги ритат твърде много :)
61
2
 
17
 
! Отговори
Ревалник преди 6 години
Нека на плачем на чужди гробни паркове!Има доста сходства между нашите държави:1.Диктат от ЕС за всяка стъпка;2.НааТоооВскии ***;3.Висока задлъжнялост на домакинствата;4.Висока междуфирмена задлъжнялост;5.Практическа липса на български капитал(отдавна предприятията и дружествата са собственост на банки-кредитори);6.Недоверие на обществото към управляващите го;7.Мизерен вътрешен брутен продукт;8.Неподготвени и некъдърни млади кадри;9.Висок % на безделници;10.Висок % на мързеливци.
60
7
 
20
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
За да поддържат досегашния си разточителен начин на живот, сега взимат заеми, без да мислят как ще ги върнат. Само че, реалността вече е друга. Парите са изпапкани, и сега просто трябва да си седнат на ***, да бачкат здраво и да живеят скромно и пестеливо. Само че, оттавна са отвикнали на това. Аз правя това от 20 г. и не може да се иска от мен да ги съжалявам за това. Щом аз мога и те ще могат, ако не ги мързи.
59
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това,че Гърция губи държавата си,не е добре нито за гърците,нито за българите,това е страшно!
58
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путинофилиститее пак реватт на умрело :)
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сравнявайте само заплатите,Гърция губи самостоятелността,държавността си,собственоста си и е длъжница на големи негръцки компании,гърците и Гърция ще бъдат изкупени от големите фирми и няма да имат право на глас и управление,ще са вечните длъжници.Същото се случи и с други държави.Те винаги са били хитри хора,не знам как го допуснаха.Хубавото е,че поне създадоха много малки фирми и не окрадоха всички пари само за шепа хора,а даваха на целия народ.
56
1
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
Само преди 50г. гърците са по-бедни от българите. После се разви новата индустрия - туризма, а Гърция по политически причини беше натъпкана с пари от ЕС и САЩ.Света се променя. До 20-30г. чернозема ще стане по-скъп от плажовете и палачинката ще се обърне. Историята не свършва.
55
7
 
19
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
вие в тая България всичко чрез тия коли смятате.. ако малко повече се загледаш ще видиш, че тия кошари от ламарини, за които българина припада и му е на първо място, за гърците са на последно и са доста непретенциозни в това отношение. за тях е важно една кола да им върши работа, докато всичко останало им върви, а за българина кой какъв кошник кара, докато всичко не му е наред(включително и бричката). Не може да се прави сръвнение за абс всичко между две държави по това кой каква каруца кара..
54
13
 
7
 
! Отговори
Внимателно с еврото преди 6 години
Основна причина е еврото..Ползват банкноти въргаляни из цяла европа вкл с наркотици по тях.. вероятно има вече и колапс на биосферата охрана заради мощен електромагнитен смог който рязко влошава психогенните условия на живот.У Нас над 5 000 000 живеем без доходи за оцеляване и въпреки това нито един не тръгва да протестира срещу нагли престъпници менкани на власт.Терористите ограбват над 100 000 000 000 за следващите години като ги насочват предимно към нагло престъпни корупционни обекти
53
4
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До :)никаква революция няма да пламне, тия приказки сме ги слушали. за революция трябва онова нещо дето дори в българия е забравено, а в гърция дори думата са забравили - глад. без глад само се плямпа
52
0
 
10
 
! Отговори
Луд преди 6 години
Лесно им е на гърците, сега ще припознаят Германия и ще останат без дългове. "Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна"
51
4
 
2
 
! Отговори
V . Katzolanis преди 6 години
Kak sti gladnizi ?
50
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
И продължавате тъпотиите !!! Я ме блокирайте ,та да си почина някоя година !!!