България е приела още 18 бежанци от Гърция

ЕК започна наказателни процедури срещу Унгария, Полша и Чехия
Обновена: 13 юни 2017 18:39 | 13 юни 2017 18:15,
37
България е приела още 18 бежанци от Гърция
Снимка: Булфото, архив

България е приела 18 нови бежанци от Гърция през последния месец, става ясно от отчет за изпълнението на бежанските квоти, публикуван от Европейската комисия.

В доклада не се уточнява каква е националността на бежанците и кога те са пристигнали в България, нито къде са настанени.

София не беше приемала бежанци по европейските квоти от миналата есен и в средата на май Европейската комисия отправи предупреждение, че България трябва да престане да предявява претенции към предлаганите й от Италия бежанци и да си изпълнява ангажиментите.

С последната група броят на приетите от България бежанци е достигнал 47, като всички те са изпратени от гръцките лагери. По договорените квоти ни остава да приемем още 1302-ма души до края на септември.

Става дума за хора, за които е доказано, че се нуждаят от закрила. Те са идентифицирани и се знае какви са, съобщи еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос.

Европейската комисия обяви, че започва наказателни процедури срещу Полша и Унгария, които не са приели нито един бежанец от Италия и Гърция, и срещу Чехия, която си стои с 12 души от повече от година. Правителствата на трите държави ще имат сега 2 месеца, за да обяснят защо не изпълняват решения на ЕС, за които и те са гласували.

Досега от двете гранични държави, в които има пристигнали най-много имигранти са прехвърлени 20 869 души  (13 973 от Гърция и 6 896 от Италия). Оставащата за изпълнение квота от 98 255 бежанци.

Според Брюксел сделката с Турция за спиране на миграцията продължава да дава резултати, но трябва да се ускори връщането от Гърция в Турция на тези мигранти, които нямат право на закрила в ЕС. В момента броят на нелегалните влизания в Европа през гръцките егейски острови е спаднал до 50 души дневно, което е спад от 97% от пика преди сключването на споразумението през март 2016 г., съобщи Еврокомисията.

Аврамопулос призова и държавите членки да пратят и обещаните граничари за европейската гранична и брегова охрана по-бързо. В момента нейната численост е 1600 души като 944 служители са разположени в Гърция, 402 в Италия, 166 в България и 65 в Испания. Освен това у нас са пратени и 12 екипа с кучета, 6 автомобила, оборудвани с термо камери, 39 статични камери и един хеликоптер.

Единственото, което Еврокомисията оценява като успех е прехвърлянето на над 6 000 сирийски граждани от лагерите в Турция, Йордания и Ливан от началото на годината. ЕС си поставя за цел да вдигне тази бройка до 22 000, като вече са преместени над 16 000 сирийци.

От началото на годината  6799 незаконно пребиваващи, на които е отказано убежище в ЕС са били върнати по родните си места. Еврокомисията отчита, че това е повече със 157 % спрямо  2016-а.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
кой ги избра? преди 6 години
Къде са жените и децата? Тея да не са ги убили по пътя? Поне да ги държат в лагерите, че ще направят някой алахакбар.
25
0
 
12
 
! Отговори
Пухчо преди 6 години
Тези мигранти са ни наложени , никой не ги иска тук.Доказали са , че са *** и провокират хаос , където живеят.Трябва да се увеличат страните , като Унгария , Полша и Чехия и да не приемаме пришълци.Опасно е , че се увеличават мюсюлманите у нас.
24
0
 
14
 
! Отговори
Моментална депортаци преди 6 години
Моментална депортация! Никакъв талебани, никакви мюсюлмани. Да ги качват на автобуси, кораби, самолети и вън.
23
0
 
13
 
! Отговори
Емигранти са! Не лъж преди 6 години
Емигранти са! Не лъжете! В Гърция е спокойно. Да се депортират от където са, или обратно в Гърция.Много е важно нито един от тях да не остане в България, че както се множат като ***, след десет години не ми се говори ..
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реторичен въпросЗащото България приема. Вече имаме 47, а Полша, Унгария и Австрия - 0
21
0
 
6
 
! Отговори
к'во толкова! преди 6 години
До Анонимен - Ислямизaциятa нa Европa върви с бързи темпове,хaлифaтa е сигурен!ти сега, много ли си разтревожен от това? Имаш нЕкои предимства, ще можеш да блъскаш жена си с камъни, ако ти бактиса; можеш да я завиеш в чаршафи, ама ще се поохарчиш, може да си купиш няколко жени, ако искаш... изобщо, мъж да си в халифат...
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно Монокнижника ще пукне. Кво пра'им с тези камилари после? Те не искат у нас щото сме бедни, а и ги бият където ги хванат. Чудото ще е когато някой акбаровец се взриви я метрото или с нож ще започне да коли по улиците. Да му мислят от ГЕРБ тогава какво ще ги измете. Народа е полудял от простотиите на Монокнижника и само това му трябва, някой да пострада от камиларите които събира у нас. Ще го видите как ще бяга тогава, ако успее де!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОщеКакви 18 ***, бе човек, ще ни набутат до септември още 1302, меко казано, странни бежанци. Да не си носят справка, кои са, какви са. Ей ги и тия на снимката - яки, охранени, нагло гледащи млади мъже. Не се виждат "бежанците" - изтощени, улегнали хора, жени, деца...А тия - все едно токущо излезли от клуб за бойни изкуства. А издръжката на тия още 1300 плюс досегашните не по-малко от 10000, чиято бройка крият? А Борисов търси парите за пенсионерите при падналия самолет.
18
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да заповядат. Подбирайте ги без еректилна дисфункция, че българката е петимна за такива.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото хубаво нещо е ,че в Бг ще изпукат от глад тъпите талибани.На мен ми е все тая.В Бг е пълно с кафяви човечета.Ще поседят тук ще видят,че я няма далаверата като в Германия и ще ходят натам.Шишкавото лелче каза че ще поема всички.Очевидно са и слабост.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ ИНЖЕНЕРИ IT СПЕЦИАЛИСТИ ДОКТОРИ И ПРОФЕСОРИ ВИ ДОКАРА БАНКЯНСКАТА ТИКВА. ШЕ ГИ РАНИТЕ ДОКАТО ВИ СЕ СПУКАТ ПЪР.ДЕЛНИЦИТЕ. ЧЕСТИТО ОФЦЕ. И НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ЧЕ ШЕ ВИ НАБИЯТ КАНЧЕТАТА ЖАНДАРИТЕ И УШЕВИТЕ!
15
0
 
14
 
! Отговори
Още преди 6 години
Още 18 *** браво! Нашите са абсолютни продажници.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващото важно нещо, което трябва да се направи за новите "бежанци" е: да се затвори една Православна Църква и на нейно място, да се отвори джамия с ходжа!Ако не: ще има евро-атлантически санкции за нас, БХК ще съди държавата, а бившия президент ще напише нова книга на тема "толерантност" във вилата си в Гърция.Добра идея е, също така да се првежда "софия-прайд" на всеки 3 месеца, като провеждането , да бъде пред детски градини и основни училища - с цел да се учат подрастващите на демокрация
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йесменът Борис Бойков изпълнява незабавно като робот всичко каквото му кажат. Евалата Тикварий Монокнижников.
12
0
 
22
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 6 години
"Те са идентифицирани и се знае какви са, съобщи еврокомисарят за миграцията Димитрис Аврамопулос."Да бе, Аврамопулос Чифутис им е светил лично,та ги знае кой какъв е, даже им е свирил на мандолините.
11
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 6 години
и сигурно все прави здрави млади трудоспособни мъже с претенции....
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"за да обяснят защо не изпълняват решения на ЕС, за които и те са гласували."Като са гласували политиците, ще изпълняват.
9
0
 
17
 
! Отговори
Реторичен въпрос преди 6 години
Защо ли срещу България няма наказателна процедура ?
8
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NIE MUSLIMANITE GI OCAKVAME S NETARPENIE DA DOIDAT V RODNATA NI STRANA.
7
3
 
25
 
! Отговори
Българина преди 6 години
И от къф зор? А сетих се , от брюкселски неоолигфренски аналноислямски!