Тереза Мей пред съпартийците си: Съжалявам, но оставам

Аз ви вкарах в тази каша, аз ще ви извадя, казала лидерката
13 юни 2017 07:21,
9
Тереза Мей пред съпартийците си: Съжалявам, но оставам
Снимка: Reuters

Премиерът на Великобритания и лидер на консерваторите Тереза Мей се извини на съпартийците си, които са изгубили депутатските си места след загубата на предсрочните избори.

На среща с представители на партията си тя обяви, че ще остане министър-председател дотогава, докато те искат тя да бъде на този пост. Никой от съпартийците й обаче не е настоял за оттеглянето й.

Вчера Мей се изправи пред членовете на т.нар. Комитет 1922, в който влизат депутатите консерватори, които не участват в правителството. Въпреки недоволството от представянето на партията на изборите Мей бе посрещната радушно в началото на срещата, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Още по темата
Пред консерваторите Тереза Мей казала: "Аз съм човекът, който ви вкара в тази каша, и аз съм тази, която ще ви извадя от нея", разказа след срещата един от депутатите.

Според разказите на друг депутат, цитиран от "Гардиън", Мей е уверила депутатите, че ще остане на поста си толкова, колкото те преценят, че е необходимо. Била е загрижена за консерваторите, които са изгубили местата си, защото не са били преизбрани, извинила се е и няколко пъти е помолила да й простят, предаде ТАСС.

Депутати, които по традиция запазват анонимност, когато говорят за подобни срещи, заявиха, че не са се чули гласове на несъгласие и разкол и че в партията няма настроения за избор на нов лидер.

Мей обяви предсрочни избори с надеждата съществено да укрепи позициите на партията си в долната камара на парламента, за да може по-уверено да води преговорите за излизане от ЕС, припомня Reuters. Вместо това консерваторите се представиха по-зле, отколкото се предполагаше.

Торите изгубиха мнозинството си и сега трябва да разчитат в парламента на подкрепата на северноирландските юнионисти. Днес се очаква Мей да се срещне в Лондон с лидерката им Арлийн Фостър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако започне гражданска война ще интересно да видим политическото инженерство в партията. Кой и как ще иска да заграби властта и с кои външни (от чужбина) помагачи ще се съюзи. И дали тези помагачи няма да определят бъдещето на държавата или останките от нея.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние!
7
1
 
35
 
! Отговори
аз преди 6 години
До АнонименЛошия пример лесно се прихваща! Наш орехчо се инати почти две години! И продължава да не си признава, че се е ..... Да не говорим за Сергейчо
6
0
 
38
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Не пуска кокала вещицата.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е Aлkoxoличka.
4
1
 
39
 
! Отговори
Я преди 6 години
А, меркел кога ще се извини на Европа - че ни напълни с марокански скакалци и миризливи таранбуки!
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозна вещица!
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази като наш БиБитко, впила се е като кърлеж във властта, не пуска старата ***. Англичаните и викат, недей ела, тя пак ела???
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е ред на съпартийците й да й кажат, че съжаляват, но...