Веган родители уморили бебето си с растителни млека

Белгийски съд прати майката и бащата в затвор за 6 месеца
14 юни 2017 17:30,
110
Веган родители уморили бебето си с растителни млека
Снимка: архив, Reuters

Белгийски съд даде 6-месечни ефективни присъди на родителите на 7-месечно бебе, което почина от обезводняване и недохранване заради неправилната диета, прилагана от родителите му.

Майката и бащата на бебето Лукас бяха признати за виновни, защото умишлено отказали да отидат на лекар, въпреки че видимото състояние на детето им било лошо и то отслабнало рязко.

Семейството, което живее в северната провинция на Белгия – Фландрия, давало на кърмачето растителни млека. По време на процеса майката обясни, че причината за това е, че тя нямала кърма, а детето имало непоносимост към изкуствените формули.

Още по темата

Растителните млека, най-често оризови и бадемови, обаче нямат същите свойства като майчиното мляко или специалните смеси за кърмачета.

Родителите, които са собственици на магазин за биохрани, решили по свое усмотрение да дават на бебето заместителите на млякото.

Въпреки че виждали, че малкото момченце не се развива нормално, те не се обърнали към педиатър. Едва в последния момент те посетили лекар хомеопат.Той забелязал спешната ситуация и повикал линейка, но бебето починало на път за болницата.

Прокурорът смята, че родителите са били небрежни към отрочето си, което на 7 месеца тежало едва 6 кг и поиска присъда от 18 месеца затвор. Родителите оспорват това. Според тях то ту се подобрявало, ту се влошавало и затова те не потърсили веднага медицинска помощ. Когато се решили, вече било късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бебебелгияприсъди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
румен преди 6 години
До до 73 от славянинКакви официални манипулатори,какви 5 лв?!Един веган стана новина само защото се пъне да катери 8000-ници,нещо което правят хиляди нормални хранещи се хора без да пишат за тях по вестниците.Какво ли щеше да постигне ако се хранеше нормално?!А откакто суперявлението Джокович тръгна по акъла на жена си-веганка,тръгна и надолу в ранглистата.Най-трудно е когато сам си пречиш.
63
1
 
6
 
! Отговори
Психоза преди 6 години
Човека не е тревопасно! Веганите и вегетарианците имат психически проблеми и следва да се лекуват, не да се насърчават! Веганството е анорексията на 21 век - хранителна психоза, която те кара да се храниш по ненормален за организма начин! Държавата трябва да приеме методи за контрол и лечение на тези болни индивиди!
62
1
 
14
 
! Отговори
Fen преди 6 години
На тия двама осигурени и 20години затвор са им малко. Може ли да уморен от глад собственото си дете заради тяхното изкривено мислене. 20година в затвора при строг режим и след това в лудница.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61Аз пък четох преди малко, че шаолинските бойци ядат месо.
60
3
 
1
 
! Отговори
до 73 от славянин преди 6 години
А когато ти се понабръчкат малко повече полусферите горе в кутията, ще започнеш да правиш разлика между НЕ МОЖЕ, НЕ МОГА и НЕ ИСКАМ!
59
21
 
4
 
! Отговори
до 73 от славянин преди 6 години
Имам приятели, които не ползват никакви животински протеини и живеят съвсем нормално, а че ти не можеш, или по-точно не искаш да живееш без мръвка, не означава, че по принцип не може! По-скоро ми се струва, че ти си обратното на остър, понеже предпочиташ да вярваш на клишетата на официалните манипулатори, а не личният опит на хората! За мен мнението на официалните манипулатори няма никаква тежест и стойност щом личният ми опит ги опровергава! Просто е като едно и едно!
58
9
 
3
 
! Отговори
до 71 от славянин преди 6 години
По-добре ми отговори защо с развитието на официалната медицина болните и болестите по целия свят постоянно се увеличават, вместо да се правиш на улав! В момента даже има световна ''епидемия'' от лекуващи се с алтернативна медицина, коя ли е причината!? Официалната медицина например лъже, че човекът не можел без месо, аз пък явно не съм човек след като от ноември 1993-та не го ям! Не съм веган, но не ям месо!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо въпросът да не е колко души умират от едната и от другата!? ...Защото става дума за медицина, а медицината е за да лекува, не да убива. Затова е редно да броим излекуваните за да съдим за резултатите. Просто е. Ефектът от хомеопатията се припокриват напълно с плацебо ефекта.
56
1
 
0
 
! Отговори
към 67 от славянин преди 6 години
Във второто изречение имах предвид официалната!
55
5
 
2
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 6 години
И защо въпросът да не е колко души умират от едната и от другата!? Може би защото не е в полза на алтернативната!? Фактът, че все повече хора на планетата се обръщат към алтернативната медицина, за теб нищо ли не значи!? Ако бяха излекувани от официалната, нямаше да се обръщат към алтернативната! За всичко официално, алтернативното е неприемливо............................... по съвсем обясними причини! Официалната медицина не лекува болестите ти, а те поддържа да живееш с тях доживот!
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът не е колко души умират от едните или другите, а точно обратното. Колко души спасява официалната медицина и колко алтернативната. На хомеопат се ходи когато те сърби, когато те боли обаче се ходи на обикновен лекар. Той може да ти спаси живота, не хомеопата.
53
3
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Пък и ''незнайно'' защо с развитието на официалната медицина болестите и болните пак в световен мащаб се увеличават постоянно, даже и инфекционните болести, които официалната медицина някога с появата на антибиотиците твърдо обеща да изкорени!?
52
2
 
5
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Колко души на ден умират от лечението на официалната медицина в световен мащаб и колко от лечението на неофициалната!? Направете си труда да се осведомите и тогава пишете!
51
7
 
3
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 6 години
Жертвите на официалната медицина и фармацевтика в световен мащаб са милиони годишно за разлика от жертвите на неофициалната медицина!
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерантност - добре, но има различия, вярвания, избори, прояви и т.н., които застрашават другите хора. Към тези неща не може да сме толерантни! Когато се нарушават правата и интересите на детето, то трябва да се отнема, докато родителите не бъдат превъзпитани и добият способност да отглеждат детето. Ако не е възможно - трайно лишаване от родителски права. Присъдата е прекалено малка.
49
10
 
4
 
! Отговори
славянин преди 6 години
До пишещите тук ''спецове'' по човешката анатомия и физиология - шаолинските монаси са вегани и тренират по три пъти на ден и то много яко, като някои от децата постъпващи в манастира са 3-годишни! Има ли някой, който да не е чувал за този манастир и за неговите монаси!? Племето Хунза, живеещо в Хималаите на границата между Пакистан, Индия и Китай също са вегани и са доказано най-здравите и дълголетни хора на планетата! А иначе нищо не може да замести майчиното мляко!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Едва в последния момент те посетили лекар хомеопат."Хомеопатията пък откога има място в официалната медицина?!? Хомеопатията е на едно ниво с врачките и баячките. Или да вземем да викаме "лекар" и на тия дето "леят куршум"?
47
1
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
И.диотииииии.... *** и.диотииии...
46
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Чърчил?
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно е с такива извратени! Това трябва да се спре! Невинно същество не може да се защити от тези невежи префърцуняци!Сега едно диване каза по он ер, че "бюджетът, натрупан от данъците, да се давал на хората до 30 години, за да творяли. Стига вече да го грабят пенсионерите?"Бюджетът се пълни от данъцинте и на пенсионерите, които направиха всичко в България, имат собственост. И говори за образование и хомо. Защо се говори само за наседяване на имотите на гейовете - товали е най-важно?