Веган родители уморили бебето си с растителни млека

Белгийски съд прати майката и бащата в затвор за 6 месеца
14 юни 2017 17:30,
110
Веган родители уморили бебето си с растителни млека
Снимка: архив, Reuters

Белгийски съд даде 6-месечни ефективни присъди на родителите на 7-месечно бебе, което почина от обезводняване и недохранване заради неправилната диета, прилагана от родителите му.

Майката и бащата на бебето Лукас бяха признати за виновни, защото умишлено отказали да отидат на лекар, въпреки че видимото състояние на детето им било лошо и то отслабнало рязко.

Семейството, което живее в северната провинция на Белгия – Фландрия, давало на кърмачето растителни млека. По време на процеса майката обясни, че причината за това е, че тя нямала кърма, а детето имало непоносимост към изкуствените формули.

Още по темата

Растителните млека, най-често оризови и бадемови, обаче нямат същите свойства като майчиното мляко или специалните смеси за кърмачета.

Родителите, които са собственици на магазин за биохрани, решили по свое усмотрение да дават на бебето заместителите на млякото.

Въпреки че виждали, че малкото момченце не се развива нормално, те не се обърнали към педиатър. Едва в последния момент те посетили лекар хомеопат.Той забелязал спешната ситуация и повикал линейка, но бебето починало на път за болницата.

Прокурорът смята, че родителите са били небрежни към отрочето си, което на 7 месеца тежало едва 6 кг и поиска присъда от 18 месеца затвор. Родителите оспорват това. Според тях то ту се подобрявало, ту се влошавало и затова те не потърсили веднага медицинска помощ. Когато се решили, вече било късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бебебелгияприсъди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
До 25 от Хм преди 6 години
Знам ,аз съм умен човек ,то и мъжките зър...на са резервни части ,но ги има онзи горе е много по умен от нас и ни е оставил изход за всяка грешка която решим да правим.Най хубавите храни са Българско Кисело Мляко ,мед ,месце от тези пасящи билки животинки и ....Разнообразието е много важно.
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Педеращината и веганството са двете страни на една и съща монета!
22
1
 
4
 
! Отговори
Циник до Сурай преди 6 години
Ееее....аре от мен да мине - твоето "майчино" мляко не е овче!Козе е!Пхахаха
21
3
 
4
 
! Отговори
Маги Стралска преди 6 години
До Надетоти па земи се ограмоти.... преди да пишеш "Усведоми"....
20
3
 
11
 
! Отговори
Циник до ХМ преди 6 години
Апендикса...в древната много древна древност...служил за преработка на целулозата.Днес е рудиментарен орган.
19
1
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Аз говоря с факти ,ако искате си пасете тревичка ,човека е месояден организъм.Защо пак се отрича природата не знам.Като знам къде е най-големия производител на соев белтък и нещата ми стават много прозрачни. Монголците и Ескимосите консумират само месо ,не съм чувал да са от най-болнавите ,а живеят в много тежки климатични условия.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също така е интересен въпроса - след този тежък отрезвяващ удар, дали ще проумеят, ще веганството не е нормално и да се върнат към нормален начин на живот.Щото аз не виждам по-голямо доказателство за това колко безумно е "веганството", от това да умориш собственото си дете по тоя мъчителен начин.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак да напомня колко е вредно и идиотско веганството с примера с Новак Джокович. Цяла свят му се възхищаваше допреди 2 години, че мачкаше наред всички и стана веган и се сгромоляса.
16
2
 
4
 
! Отговори
до 6 от 5 преди 6 години
Преториянска гвардия Джадаи ,аха ясно.Само дето човека си е тотален хищник и ако се е научил да замества месото с малко ядки ,то организма си го иска.Нищо не може да ме накара да не ям месо,а да пия-ям гмо соеви белтъчени.Вече сгрях онези турбо скъпи млека-синтетика за кого са позиционирани.Скотовъдството ако беше лошо животните нямаше и ден да стоят в оборите или да ходят подир пастира.
15
24
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
"детето имало непоносимост към изкуствените формули"Изкуствените формули са по-добри от кърмата, за пръв път чувам дете да има непоносимост.
14
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Имам и аз такъв колега - маа кът алтав някакви дрожди...кълнове...семена...филизи...чекам го скоро да скокне на некой клон...и да прочурулика DDD
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може просто да са искали да се отърват от детето и този начин да им е хрумнал. Все пак са вегани - там много разум няма.
12
3
 
20
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Няма такова понятие като оризово или бадемово мляко. Може оризова или бадемова паста, но млякото си е мляко.
11
4
 
20
 
! Отговори
Косю преди 6 години
Веганството трябва да бъде забранено със закон и последователите му да бъдат гонени, съдени и жестоко изтезавани или поне лекувани. Това е анти-природно и просташко поведение.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джокович преди 2 години стана Веган заради просттата си жена и сега от един Гладиатор на корта се е превърнал в жалко съществувание.
9
5
 
0
 
! Отговори
fi.zazagame/45347/ преди 6 години
http//fi.zazagame/45347/ Вижте тази флаш игра. Взимате ролята на папагал които трябва да краде от собственика си вещи. Докато собственика гледа спасители на плажа и получава ерекция щом види спасителките вие трябва да оберете вещите на стопанина. :)
8
3
 
8
 
! Отговори
Вего преди 6 години
Това не е нито първи, нито последен такъв случай. Само в САЩ има почти ежегодно подобна случка.
7
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, като видя Вегани ми се драйфа! Пълно е с побърканяци вече. Кучкарите станаха много, и те изтрещели отвсекъде. За тях поне има решение, хлебче с червен антифриз. А за тези побърканяци веганите само глад в пустинята. Като им огладнеят задниците и жълъди ще проядат. Глезотии..
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шест месеца за непредумишлено убийство / убийство по непредпазливост на СОБСТВЕНОТО СИ БЕБЕ... Ашколсун бе, Белгия!
5
1
 
14
 
! Отговори
Циник до 5 преди 6 години
Никакви животински продукти..и деривати..мазнини..млека ...сирена...Нещо като радикализирани вегетарианциDDDD