Малта продава 80 лимузини за благотворителност

Председателството на ЕС слага на търг колите за евролидерите
15 юни 2017 21:46,
7
Малта продава 80 лимузини за благотворителност
Снимка: visualhunt.com

Малтийското председателство на ЕС съобщи, че ще продаде на благотворителен търг 80 лимузини, взети специално за нуждите на европейските лидери и делегации по време на 6-месечното си управление на Съвета. Островната държава е начело на ЕС от началото на годината до 1 юли, когато председателството поема Естония.

80 BMW от 4 и 5 серия били подарени миналото лято на правителството за европейското председателство от малтийския клон на баварската фирма, която е официален спонсор на правителството за председателството. Те са чисто нови и са държани в закрити гаражи, пишат малтийците. С тях са превозени 20 000 президенти, премиери и делегати, участвали в различни прояви на председателството на двата малтийски острова.

След 2 седмици лимузините ще бъдат обявени на търг в полза на фонда на Обществото на шаха, което се грижи за социалнослаби малтийци. Организацията е под патронажа на малтийските президенти, но не получава държавно финансиране, а се издържа от частни дарения.

Малтийците се надяват с жеста, освен да помогнат на бедните и да влязат в забавната история на председателствата. Последният запис в нея засега е от срещата на върха на ЕС в Братислава миналия октомври. Тогава, освен че корабчето, което разхождаше европейските лидери по Дунава, заседна в плитчина, изчезна и звънчето, с което се обявяваше начало и край на заседанията. Оказа се, че някой го е прибрал, за да го подари за спомен от словашкото председателство на шефа на Съвета на ЕС Доналд Туск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
живял съм там едва 6 месеца но наистина не ни смятат за долно качество хора а и добре плащаха
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво гърция???
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сестра ми затова не мърда оттам вече 6та година, а беше къде ли не - италия, норвегия, швейцария, гърция, кипър...за малта каза, че съчетава всичко каквото иска от едно удобно място за живот - английски език - официален, работа в туризма и в казината - неограничена, данъци и цени ниски, заплати - на европейско ниво, слънце - почти винаги, хора приятни и добронамерени към българите, смятат ни за работливи и честни (не както в гърция), среда и приятели много, каво повече му трябва на човек..
3
4
 
0
 
! Отговори
лакардии преди 6 години
До Анонимен Това за светлинните години го обсъждай в кръчмата на село. Малта е малка островна държава. Половината население са близки или далечни роднини. Знае се какво става. Ред и граници се поддържат лесно. И главното - не са били 500 години под турско робство, ами са ги владеели все цивилизовани държави.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да е малка, но малта е на светлинни години пред нас, там почти няма престъпления. а убийствата са 2-3 на година и всички медии пишат месеци наред за тях.
1
2
 
4
 
! Отговори
Момо преди 6 години
"80 BMW от 4 и 5 серия били подарени миналото лято на правителството за европейското председателство от малтийския клон на баварската фирма, която е официален спонсор на правителството за председателството."Хм... А у нас кога?