Евродепутатка с идеи: Да пратим мигрантите в Източна Европа!

Ска Келер смята, че така по-бързо ще бъдат интегрирани
20 юни 2017 18:00, Боряна Павлова
299
Евродепутатка с идеи: Да пратим мигрантите в Източна Европа!
Снимка: архив Reuters

Ска Келер, лидер на "Зелените" в Европейския парламент, предложи мигрантите да бъдат изселени в държавите от Източна Европа, съобщи германският "Фокус".

Германската евродепутатка смята, че ако мигрантите бъдат настанени в по-големи групи в държавите от Източна Европа тяхната интеграция ще бъда по-лесна и успешна.

Идеята на Келер е да бъде изпратено "цяло сирийско село" - например, в Латвия.

Още по темата

"Идеята със сирийското село е възможност, която може да бъде използвана. Nапример в ситуации, при които бежанците не искат да отидат в страна, където няма други, търсещи убежище", настоява Келер пред Neue Osnabruecker Zeitung.

Според депутатката е доказано, че мигрантите се насочват към страни, в които вече имат сънародници.

"Това улеснява приобщаването и интеграцията им", смята Келер.

Опцията трябва да бъде обсъдена, въпреки че страните от Източна Европа се съпротивляват. Ако се наложи тези държави дори трябва да бъдат принудени да приемат идеята, настоява Ска Келер.

"Отказът от прием на бежанци е нарушение на правото на ЕС", напомни зелената депутатка.

Неотдавна Европейската комисия предприе съдебно производство срещу Чехия, Унгария и Полша заради решението на правителствата им да не приемат бежанци по квотната система за разпределяне, която Брюксел наложи през септември 2015 г., припомнят от редакцията.

Разпределението на бежанците ще бъде предмет на обсъждане и на предстоящата среща на върха на ЕС, която ще се проведе по-късно тази седмица.
 


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
Да ходят там, дето са ги поканили. При баба Меркел например.
239
0
 
2
 
! Отговори
Жибор преди 3 години
Правилно- пратете ги в Турция и Русия!
238
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно настаняването им в държави с повече като тях улеснява интеграцията им? Последният процес означава приспособяване към културата и порядките на държавата-домакин, а не към техните си общности - това е буквално обратното на интеграция.

Евролесбото да се научи да мисли най-добре, преди да дрънка простотии. Егати наглите суицидни типове, не е истина!
237
0
 
11
 
! Отговори
Stefko 88 преди 3 години
А при майките си що не ги прапите?
236
1
 
9
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Тези като чуят, че ще ги пращат в БГ и ще се самовзривят, самообесят и самоизчезнат безкрайно. Легенди се носят между тях как са ги посрещали на нашата граница. Бой до посиняване, отнемане на личните вещи и парите, бой до посиняване, трошене на телефоните и пак бой до посиняване. Настаняване в едни лагери подобни на анадолски пандизи. Терор и бой постоянно. Е кой няма да иска да дойде да живее на такова място, така ще се засилят към БГ, че ще успеят да се спрат чак в пустинята на арабистан.
235
1
 
14
 
! Отговори
Аман от патки преди 3 години
Като ги пратите в Източна Европа, те сами ще се върнат в Западна Европа (освен ако не ги държим вързани).
234
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 282
Келер е омъжена, а и сексуалната ориентация/етническата/религиозната принадлежност не те правят автоматично някакъв. Просто вероятността последовател на исляма да извърши терористичен акт или изнасилване е много по-голяма, отколкото член на друга група. В ислямските общества има голям с насилието към друговерците и жените. Причината е архаичната войнствена идеология за превъзходство на мъжете-последователи над всички останали. Признаването на проблема е първата стъпка в решаването му.
233
0
 
21
 
! Отговори
До Келер преди 3 години
Виж какво, лельо, вие, зелените, сте зелени и в идеите си. Няма да узреете, но ще ни ядосате до крайност. Къде бежанците са се интегрирали? Питам? В Англия? Или в друга държава. Абсолютно погрешно предложение. Моето е следното - всички пари, които отделяте за нещастните хора, трябва да насочите към собствените им страни (без да крадете). Хората да останат "у дома" при добри условия на живот. Нито ще строим джамии, нито ще се мъчим да ги караме да ядат с нож и вилица. Точка по въпроса!
232
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е тотално изперкала или се облагодетелства от това. Опитите за интеграция на мюсюлманите са провал - появят ли се, започва тероризъм, изнасилвания и т.н. в невиждани мащаби. Статистиката показва колко по-вероятно е мюсюлманин да извърши тези престъпления. Преди да ос*ре чуждите държави насила, да види какво е положението в Германия и с какво допринася ислямът за обществото. Да си засели тогава цяло село в квартала, където живее. Да ходи сама по улиците и да си праща детето само на училище.
231
0
 
8
 
! Отговори
Г. Сомов преди 3 години
Аман от тия Евро -Комунисти . Да си ги завре Гжа. Келер, и всички други тъпи Социал-Меркелети.
230
0
 
16
 
! Отговори
Читател преди 3 години
До ьаьаьаьа

Ние и сега имаме евтина работна ръка - самите ние нали сме точно такива.Работим за братята, пък ни вменяват да работим и за емигрантите...
229
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем, вземаме ги всичките. Само да плащат на глава по 4 000 евро н а месец. е, може и по 2 000. А ние ще им отпускаме по 200. Пито - платено.
228
0
 
26
 
! Отговори
/./ преди 3 години
Аааа Ска Келер, извинявай много, но ние бежанци не сме искали да идват в Европа и по нашите семи. Обърни се към баба Меркел, тя ги покани да дойдат, дай ги всичките бежанци на нея. Ние бежанци нито сме викали у нас, нито сме искали да идват. Баба Меркел да се оправя сега по тоя въпрос, не да ни задължава ние да ги приемаме. Все едно да ти кажа ела ми на гости и като дойдеш, да задължа съдружника ми да те посрещне. Откъде на къде ще каже той. Ами и ние така казваме - откъде на къде?
227
0
 
3
 
! Отговори
аьаьаььа преди 3 години
А затворите не ще бъдат райски кътчета. Хората вътре ще си мечтаят за смъртно наказание, ама нали сме в ЕС няма да има такова :). Та като питат някой вътре: Какво мисли за турските затовори? Те ще казват: Ами това са си хотели олл инклузив.
226
2
 
5
 
! Отговори
ьаьаьаьа преди 3 години
Аз съм за мигрантите. Ще направим затвори , които самите мигранти ще построят. Там те ще работят по 16 часа на ден 10 години , за да си купят българско гражданство. Така ще имаме евтина работна ръка, без да се плаща много, освен за храна. Така мигрантите ще помагат на нас, а не ние на тях само.
225
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таа много акъллия, бе! То сития на гладния кога е вярвал. Не ни стигат нашите " мигранти", ами и още черноглави ще приемаме по квота. И аз искам квота от един "приятел" да почерпи, ама оня не ще и да чуе за намеса в неговата къща. Тоя ЕС само задължения ли имаме към него, а желания кога ще се изпълняват?
224
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия си ги покани,тя да си ги приема.Нали трябваше да подобрят наталитета на германската държава и да работят за нея.Видяха,че сгрешиха и ни ги пробутват на нас.От "бежанците" нищо не става,само проблеми и заплаха за тероризъм.
223
42
 
1
 
! Отговори
! преди 3 години
Аз подкрепям изказването на Ска Келер и така е редно, всичко останало е комунизъм!
222
0
 
43
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Тия май искат да накарат Източна Европа да напусне ЕС????
221
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баба Меркел нали сама ги покани в Германия ? Сега си ги гледайте там ******нари такива.