Мария Габриел декларира спестовен влог и 3 коли

Евродепутати ще препитват 3 часа днес кандидатката за комисар
20 юни 2017 07:37,
41
Мария Габриел декларира спестовен влог и 3 коли
Снимка: Reuters

Мария Габриел декларира само спестовен влог и три автомобила в декларацията за финансовите си интереси, която се изисква за назначаването й като еврокомисар.

Българската кандидатка е номинирана за ресора "цифрова икономика и общество" и днес следобед 5 комисии на Европейския парламент ще проверят нейната компетентност за длъжността.

В предварително разпространената й декларация, Габриел съобщава, че има само спестовен влог в белгийска банка, където събира доходи от заплати, че работата й като евродепутат е единствената й дейност и че освен жилището, в което живее в Брюксел, има само дял от къща с двор и парцел в България, както и 3 леки коли: BMW 520d (2014 г), Мерцедес 320 ML (2007 г) и наследствено Ауди 80.

Още по темата

Габриел твърди, че не е имала странични дейности, освен депутатството и е само почетен член на "Съвета на жените в бизнеса в България и на пчеларското сдружение "Акация 1899".

Запитана от Комисията за култура в Европейския парламент дали се чувства компетентна за цифровия ресор, Габриел пише в отговор до депутатите, че "ще почерпя от моя изследователски опит в рамките на два европейски проекта, за да приложа новаторски метод на работа при търсенето на решения".

От съпътстващ документ става ясно, че иде реч за работата на кандидат-комисарката като "асистент-научен изследовател" към проектите "Ценности и икономика - равенството в професионалната дейности социалната и солидарна икономика" и "Парламентарното представителство на национално и европейско ниво". Тя е участвала в тях през 2004-2008 г в Института по политически науки в Бордо, Франция.

Сред компетентностите си Габриел посочва и воденето на наблюдателски мисии за избори в Габон и Конго и работата си в Европарламента като депутат от ГЕРБ от 2009 г насам.

Тя пише до колегите си от ЕП, че "по време на моите парламентарни мандати имах възможонстта активно да давам своя принос" в цифровите технологии в областта на сигурността, като член на вътрешната комисия на ЕП, за ролята на жените в информационните технологии като член на подкомисията за правата на жените, за покритието на селските региони с интернет в земеделската и за "ролята на Европа в света" във външната комисии на Европейския парламент.

Габриел споделя, че "стремежът ми към диалог, сътрудничество и компромис" ще бъде нейният "начин на работа" като еврокомисар. И поема ангажимент "да избягвам всяка длъжност или ситуация, която може да постави под съмнение моята независимост, безпристрастност и готовност да бъда на разположение в служба на Комисията".

Сред инициативите, които смята да предприеме, Габриел посочва приключването на процедурите по предложените от Европейската комисия Кодекс за електронните съобщения, реформата на авторските и на аудиовизуалните медийни права в ЕС, както и внасянето на нови предложения за киберсигурност, обмена на данни и мрежовата сигурност.

Тя заявява видим интерес към подпомагане на качествена журналистика на европейски теми, макар и без да обещава нови проекти, извън вече финансираните от ЕС. Габриел се обявява за свободната конкуренция като инвестиционен двигател на цифровия пазар в ЕС и заявява намерение да продължи да регламентира далекосъобщенията, включително по отношение на далекосъобщителните, стационарните и безжични мрежи.

Днес от 16 ч българско време Габриел ще отговори и устно на тези и други въпроси на депутатите от 5 парламентарни комисии: промишленост, култура, вътрешни работи, правна и вътрешен пазар.

Предвиденото време за изслушване е 3 часа, като то ще се предава на живо в страницата на Европейския парламент на всички официални езици. В сряда шефовете на комисии ще огласят мнението си дали Габриел е компетентна за длъжността, на която е предложена.

Правителството на Бойко Борисов номинира евродепутатката от ГЕРБ за еврокомисар на 10 май. България остана без свой представител в Европейската комисия от 1 януари, след напускането на Кристалина Георгиева.

Жан-Клод Юнкер определи цифровата икономика и общество за Габриел на 16 май. Този ресор беше освободен, след като германският еврокомисар Гюнтер Йотингер взе бюджета и персонала на Еврокомисията от напусналата Георгиева.

Българката имаше 14 дни да се подготви за изслушването пред Европейския парламент, което беше осъществено чрез службите на Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
те преди 6 години
си назначиха снахичката.
34
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименАМИ ТЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА СА КАТО НЕЯ---НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ НЕ РАБОТЯТ НИЩО ОСВЕН ДА УВЕЛИЧАВАТ САНКЦИИ И НАЛАГАТ ПРОТИВОНАРОДНИ ИДЕИ---СКАРВАНЕ С КОМШИИТЕ
33
0
 
1
 
! Отговори
Exelle tabelka преди 6 години
Kakvo li arabsko cifrovo sadarjanie ima v tesi 3 bg dumi "samo spestoven vlog"?! ;)))) po bds, ban, bks, unesese... ;))))
32
0
 
9
 
! Отговори
румен преди 6 години
"ще почерпя от моя изследователски опит в рамките на два европейски проекта, за да приложа новаторски метод на работа при търсенето на решения"-типично кухо,високопарно твърдение,което няма как да бъде оспорено,защото нищо смислено не казва.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не беше дошла демокрацията, тая щеше да е лаборантка в някой цех за лимонада из гоцеделчевско.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с наученото като асистентка по два европейски проекти, госпожата се мотивира, че може да управлява дигиталната икономика на ЕС. Горките ние
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоСтанишев е завършил история в Киев и копчетата на руските униформи е дипломната му работа
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната бокова калинка.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28Напълно си прав с малка корекция. Ако не беше Бацето да събере този пъстур състав, никой нямаше да я знае нито нея, нито една дузина гербери. Затова му целуват краката, защото ги вкара в политиката и им напълни джобовете. Принципно тази партия няма никаква идеология, всичко е с цел да се гепат едни пари и да се дерибейства по области и градове.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по погледа се разбира, че нещо не е наред в тая.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"новаторски метод на работа при търсенето на решения" - Значи грам не й увира главата от позицията. Некви *** феминизирани кифли се взимат насериозно, подкрепени от *** и ***. Терминал 2 не е решение, трябва да напуснем земята.
24
0
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Значи ,ако не беше,,демокрацията,, тая щеше да е лаборантка в някой цех за лимонада ! И те така...
23
0
 
15
 
! Отговори
Ваша Габриел преди 6 години
Я съм проста и вие сте прости...
22
1
 
21
 
! Отговори
Евроизбирател преди 6 години
Моля, евродепутатите да разпитат г-жа Габриел относно нейните изявления, че "в главата си чува гласове, които й казват какво да прави" и че "се чувства месия".После да анализират отговорите. Ако сред тях няма медик, да потърсят консултации от съответните специалисти.Докога ще пращаме на отговорни места да ни представят странни хора?
21
0
 
9
 
! Отговори
Агшеркн преди 6 години
Да се фаща за палците.
20
2
 
27
 
! Отговори
shrek преди 6 години
*** от с.Хаджидимово, Гоцеделчевско малко е забравила да декларира, че неправомерно е заемала общинско жилище за символичен наем. Излъгала , че го е освободила през 2013г, а му е плащала тока и наема до 2017 вкл. Те такива са нашите политици - ***!
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност е роднина на комсомолеца с тапетите, иначе има данни за продавачка в квартален плод-зеленчук, най -много за начална учителка, а иначе от селския университет директно в европарламента- срам и позор за България. Африканско племе да бяхме, пак по достоен човек щяхме да изпратим.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и излъчването и едно такова- прилича на танцьорка на фолклорни танци от селско читалище. Тая да не е рода на оня, комсомолеца с тапетите?
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е п роста като дъска.. Учила е с пари фондации.. Омъжена за французин., Детето и не знае български
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
филолог от пловдивския университет за хранително вкусова промишленост по всичкология, и такива като тая п р о с т а и продажна к о з а ще ни решават бъдещето?Толкова ли нямаше поне някой по-умен и достоен човек, тоя *** освен в Европарламента друго нещо работила ли е? Не, нали .Тая и оная другата гербаджийка, дето си смениха имената и децата им не говорят български и не искат да ги пускат в българско училище- пази боже сляпа гербаджийка от село да стигне до Брюксел.