Великобритания брои кандидатите за пребиваване след Brexit-а

Ще регистрира хората, искащи да са постоянни жители на страната
21 юни 2017 10:57, Петя Славова
2
Великобритания брои кандидатите за пребиваване след Brexit-а
Снимка: Flickr.com

Британското правителство се готви да обяви процес на регистрация за живеещите във Великобритания около 3 милиона граждани на ЕС като първа стъпка към уреждане на правния им статут след Brexit-а, пише британският в. "Гардиън".

Очаква се правителството да предложи на гражданите на ЕС да "заявят интерес" и да получат документи за правото да живеят и работят във Великобритания след 2019 г., когато тя ще напусне европейския блок, съобщава БТА.

Правителството се надява събраната информация да помогне за установяване на числеността на хората, които ще кандидатстват за пребиваване, след като Великобритания излезе от ЕС, така че да предотврати лавина от молби в деня на Брекзита, отбелязва вестникът.

Още по темата

Очаква се процедурата за регистрация да е в специална нова схема, създадена за гражданите на ЕС, които вече живеят във Великобритания. Тя няма да е в сегашната процедура за разрешително за постоянно пребиваване, изискваща от кандидатите тонове документи, с които да докажат, че имат право да останат в страната.

Няма законово задължение гражданите на ЕС да кандидатстват за карти за пребиваване, но мнозина панически се втурнаха да си осигурят документа, смятайки, че това е единственият начин да докажат статута си след Брекзита, припомня "Гардиън".

Миналата седмица "Файненшъл тайм" съобщи, че европейските граждани, живеещи във Великобритания, ще получат същите права, които имат сега, и след като Великобритания напусне ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
15
 
! Отговори
76dh3 преди 6 години
Всичко това се случва благодарение на малоумната политика водене от Меркел, тая офца наводни европа с всякакви индивиди, не че на острова си нямат, но на тях им дойде в повече и това наклони везните за Брекзит. Нека направят твърд брекзит и без значение какво ще се случи на острова, то Германия ще загуби пазара си там. Да благодарим на Меркел за кашата която забърка, и за това че води Европа пък катастрофа.
1
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Европейските граждани трябва да представят ТОНОВЕ ДОКУМЕНТИ....а алаходупните тарамбуки...само *** ниса си!