Германия напът да узакони еднополовите бракове

Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение
28 юни 2017 14:30, Елка Василева
77
Германия напът да узакони еднополовите бракове
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският парламент откри пътя за легализиране на еднополовите бракове в страната и гласуването може да се състои още в петък, след като канцлерката Ангела Меркел оттегли принципното си несъгласие с това решение на проблема, съобщиха Франс прес и ТАСС.

След решение в комисията по законодателна дейност социалдемократите успяха да внесат за гласуване в пленарна зала законопроект, който разрешава браковете между представители на един и същи пол и за пръв път предоставя на такива двойки разширени права за осиновяване.

Кандидатът на германските социалдемократи за канцлерския пост и техен настоящ лидер Мартин Шулц заяви в неделя на партиен конгрес, че левоцентристката формация няма да подпише в бъдеще коалиционен договор с никоя партия, ако тя не склони на легализиране на еднополовите бракове.

Консервативната коалиция в Германия, водена от Меркел, винаги се е противопоставяла срещу това. В понеделник обаче канцлерката изненадващо за всички заяви по време на ток шоу, че темата трябва да бъде "въпрос на съвест" за всеки парламентарист, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименИ ПАТРОН
55
0
 
10
 
! Отговори
Напът преди 6 години
Пише се На път драскачи с драскачи, една статия не можете да публикувате като хората.
54
3
 
8
 
! Отговори
5552 преди 6 години
Да им имам проблемите. Доказано е, че Германия не е спряла да се развива и да бележи икономически растеж, има за всеки място под Слънцето. Тук работа по специалността ми няма, работя нискоквалифициран труд за 600 лева, все едно хвърлих 6 години следване в кофата. А вие с какво ми отвличате вниманието?!Предпочитам либерална страна, но с възможности за кариеира и развитие и нормални отношения, а не Ганьовщина, чалга и простотия и да гледам блъскане в гърдите кой е по-голям мъж...
53
1
 
9
 
! Отговори
селчо преди 6 години
Скоро глоби за държавите, които не приемат тоя хубав закон,нали!
52
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Не ме учудва. Странното е че не са задължителни
51
1
 
9
 
! Отговори
Бг преди 6 години
А бракове с еднополови насекоми няма ли да разрешат ? Доста е нетолерантно някак....
50
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
От баба ви масонка какво очаквахте - всичко е по план - тя напуска мигрантите, сега хомосите ги разрешава - пътя към ада и бъдещата война е открит. Горко ще и стане на Германия в един момент. България рай ще ви се види.
49
1
 
8
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Алоууу....Сегодня.бг,спрете да пускате фалшиви новини ве !!!!В Германия отдавна (2001 година) са разрешени хомосексуалните бракове.В момента се дискутира разрешаването на адоптиране на деца и въобще даването на пълни права за хомосемействата,които важеха до сега само при един хетеро-брак.......Много просто и ясно,нали?!?П.П. Като сте взели само да преписвате,поне го правете като хората...Макар че аз съм на мнение,че го правите нарочно за да занимавате масата с дохоносни коментарчета :)
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ГЕРМАНИЯ, А НЯКАКВА КЛОАКА.А ТАЗИЕ НА СНИМКАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ВРАГ НА ЕВРОПА.
47
0
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Как еднополови ,бе !
46
0
 
9
 
! Отговори
до автора преди 6 години
"напът" пак застъпи на смяна!! Аман бе!! Г-жо Василева, "напът" няма! Има "на път", пише се отделно!! "напът" е нещо като НАП с пълен член, ама нито става дума за НАП, нито пък на някой ще му хрумне да го членува. Моля Ви се, наистина си проверете правописа, неудобно става някак си.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С удоволствие ще хейтна тук. Започвам да мразя и ЕС. С тия темпове хората с обикновенна сексуалност ще станат малцинство.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ме дедовия, че Ханс ще става булка на Гюнтер или по скоро на Гюнай. Отдавна спрях да се възхищавам на германците като на несломима машина.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн УбералесСвободен си като щраусите да си заровиш главата в пясъка.Те и те са викали че са свободни
42
6
 
3
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Аз съм свободен човек защото не ме е страх от содом, гомор, сатаната, бог, дарт вейдър или спонджбоб квадратни ***
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Либерален социалистНа лято. На лето де. На куково лето де.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн УбералесЗа тези, които знаят, че нищо не е случайно - и това не е случайно. Всъщност, те знаят, че това СЕ НАКАЗВА. Справка - Содом и Гомора
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто германците трябва да почнат да си правят деца, и да не чакат *** им държава да им го каже
38
3
 
2
 
! Отговори
Гepманистaн Убералес преди 6 години
Свободата за създаване на семейство и ислямизацията нямат причинноследствена връзка.Ислямското нашествие в европа очевидно не е следствие от еднополовите бракове. Нито пък от на атеизма и агностицизма.Ислямизацията и* цията на европа са резултат от извратения неолиберализъм и толерастия и най-вече "позволяваме да нарушават законите щото такива са им културните особености"
37
0
 
7
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Германските СМИ съобщиха за плановете на баба Ангела по отношение на мигрантите. До 2060 година във ФРГ трябва да дойдат 12 милиона мигранти. Целта е, те да стабилизират намаляващия брой на коренното население. Според баба Ангела, без мигранти, ФРГ от 82 милиона население, ще стане на 67 милиона. Според баба Ангела, при положение, че всяка година във ФРГ идват по 300 000 мигранти, страната ще получи 13 милиона импортиран прираст.