Пожарът в Лондон ще бъде разследван от бивш апелативен съдия

Оцелели в трагедията се съмняват дали истината ще се потули
29 юни 2017 21:46, Петя Славова
3
Пожарът в Лондон ще бъде разследван от бивш апелативен съдия
Снимка: архив, Reuters

Премиерът Тереза Мей назначи днес пенсиониран съдия начело на обществено разследване на причините за унищожителния пожар в многоетажна сграда в Западен Лондон, в който загинаха най-малко 80 човека, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Трябва да има справедливост за всички жертви на тази ужасна трагедия и за техните семейства, които пострадаха толкова ужасно", каза Мей по повод назначението.

Бившият съдия от апелативeн съд Мартин Мур-Бик заяви, че разследването му ще бъде "открито, прозрачно и честно". Някои от оцелелите обитатели на Гренфел тауър обаче изразиха подозрения, че истината ще бъде потулена.

Експерти по пожарна безопасност изразиха силна изненада по повод бързината, с която се е разпространил огънят. Вниманието бе съсредоточено върху външната облицовка, монтирана при реновирането на блока, пише БТА.

Властите искат бързи отговори, преди да пострадат някои други от хилядите подобни сгради. Започна проверка на облицовката на стотици общински жилищни блокове и всичките 137 инспектирани досега не издържаха теста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Лондонпожартереза мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санират съседния блок, предстои да започват нашия. Със съседи взехме едно парче ог стиропора и го запалихме с клечка кибрит. Веднага се запали , гореше много буйно и не можахме да го угасим.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас ще издържат ли теста? Трябва да се тръгне от обитателите там е ключа.