Хиляди излязоха в Лондон заради икономиите на Тереза Мей

Според демонстрантите премиерът е загубила легитимност
1 юли 2017 20:40,
68
Хиляди излязоха в Лондон заради икономиите на Тереза Мей
Снимка: архив Reuters

Хиляди британци излязоха по улиците на Лондон, за да протестират срещу мерките на драстични икономии на правителството на Тереза Мей. Според демонстрантите министър-председателката е изгубила всякаква легитимност след обрата на парламентарните избори на 8 юни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Начело на протестиращите се издигаше голям плакат с надпис "Торите вън", а на други пишеше "Бюджетните съкращения струват човешки животи" - предвид политиката на драстични икономии, провеждана от управляващите консерватори от 2010 година.

Тереза Мей преминава през криза на лидерството след парламентарните избори, преди които беше убедена в пълната си победа, но в крайна сметка изгуби абсолютното мнозинство в парламента и голяма част от доверието на обществото, припомнят международните агенции.

Движението против драстичните икономии Пипълс асембли (People's Assembly), което е един от организаторите на днешния протест, смята, че пожарът в небостъргача Гренфел, при който по-рано този месец загинаха най-малко 80 души, е "най-трагичният пример какви могат да бъдат последиците от драстичните икономии".

Оцелели от трагедията обвиниха управителите на сградата, че са правили икономии за сметка на тяхната безопасност.

В четвъртък Тереза Мей едва успя да получи вот на доверие в парламента, благодарение на спорната подкрепа на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) - малка ултраконсервативна северноирландска партия.

В сряда правителството даде първи сигнали за смекчаване на политиката си на драстични икономии, като посочи, че може да обмисли повишение на заплатите в обществения сектор.

Никакво решение обаче не може да бъде прието преди гласуването на бюджета, най-вероятно през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39 - Пишеш последното съчинение за годината до другарката си , пардон , госпожата , която е фен на Борисов или се подмазваш на някоя герберска креатура , от която зависи повишението ти ? Какви млади хора , в какви фирми се обучават- да не са пак от младежкото движение на ГЕРБ ?Какви пътища се строят , да не са от тези ,дето всеки ден се броят загиналите по тях ? Ами западните коли не са ли май старички за по - голямата част от "матряла" ?
18
5
 
20
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Велики са новите българи,щото успяват да изберат пак европейско правителство за да може България да е в един отбор с цивилизацията,а не с Русия,Казакстан,Таджикистан и Узбекистан.Велика са,защото не стоят затворени вкошара като овце,а се мятат на западните си коли и пътуват из Европа и опознават света.Велики са защото имат куража да заминат някъде кудето се плаща и да пратят пари на децата си за да се изучат,а не да станат алкохолица на боряшник.Произвежда се всичко,от зеленчук,до месо,вино ит.н
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛОНДОНСКОТО МЕТРО Е ОТКРИТО В 1864 г.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А В ЛИТЪЛ РОК, АРИЗОНА ПАК СТРЕЛБИ ИЗ ЗАВЕДЕНИЯТА.
15
10
 
11
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Да велики са новото поколение българи.Смели,корави,трудолюбиви и свободни.Строят метро,нещо което го има в другите държави от 50,за да се движат по удобно хората.Строят магистрали,нещо невиждано до сега в селска България,за да може да се върти бизнес с богатите държави и хората да пътуват като човеци със западни коли,а не с москвичи по разнебитени пътища.Стрят се модерни сгради,хотели,бизнес паркове.Световни фирми са на българския пазар и младите хора се обучават да работят с нови машини и техно
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам търпение тези Великосмешници да излязат от ЕС, заедно с разнородното си население и разнородната си култура от цял свят.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания е държава-гето, с алкохолизирано население от цял свят.
12
4
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Точно казано.Най големия проблем на България е манталитета на хората.Една от трета от сегашните българи са расли и живяли по комунизма,не може да очакваш от тях да градят бъдеще.Те са свикнали на млека работа,ракийка,салатка,да откреднем квото можем от завода,от ткзсе-то,работиш или не,заплатата върви,ше си хвърлим *** през терасата,ше се напием като казаци и на другия ден ще вършим работа.Следващото поколение,посткомунизам,мутрински времена.Сега има наченки на нещо,но иска време.
11
3
 
6
 
! Отговори
Pillow преди 6 години
Изпратете тази жена с кораб до Сомалийските брегове и я оставете там сама с пиратите.Туко виж се оказало,че и е било мечда да изиграе главната роля в продължението на "Сомалийски пирати". ;-)
10
4
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Машините ти произвеждат бе *** една кола от завода излиза за 13 секунди още въпроси имаш ли.
9
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
Машините ги изработват или ти мислиш че всички са като тебе и безкнижния ти вожд в Канада всичко е роботизирано. Ако спрат да плащат хората ке останат гладни.
8
1
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Венецуела не е пример, но може да стане пример за съжаление те имат eмбарго и нама да им дадат въпросния заем. Tа да погледнем към скандинанските държави и техните социални системи и мога да ти кажа, че в Канада вече има 3 града където месечно се дават пари просто е тъй това е като експеримент.
7
6
 
3
 
! Отговори
Алюшката преди 6 години
Европа е рай, те пьрва ще го разберат гевезетата, пардон брититата.
6
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Абе търбух, Венецуела няма викакви заеми ако Венецуела сега дръпне 20 трилиона заеми като краварите ще ядат на корем поне 300 години имат и петрол. По време на лошия комунизъм дори Ирак идваха да дърпат заеми от нас сега за 30 год евроатлантизъм колко стана дълга.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великите британци ги очакват още доста икономии с напускането на ЕС. Воят ще се увеличава обратнопропорционално на оставащото време до краят на преговорите.Ще видят кон боб яде ли...
4
2
 
0
 
! Отговори
O mal преди 6 години
Bg ucheni ot ban, unesco, svetovnata banka i uneseseto i te ste podrajavat na angletata moje bi...
3
3
 
9
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
ЕС и техните бивши колониални държави взаимно ща се изядат. ЕС е фалшив съюз и пирамида на олигарсите нео-либерали. Да се връщат в ЕС където Меркел и Макрон хранят на корем срещу прием на много камилари. Британия трябва да се ислямизира в чест на Чърчил дето бомбандира София.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тя да не е участвала пряко в изграждането на този блок!? Какво общо има премиера с нещо изграждано преди години?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що икономии?! Да прави кат банкянския бек - да взема заеми, следващите ще ги връщат!