Хиляди излязоха в Лондон заради икономиите на Тереза Мей

Според демонстрантите премиерът е загубила легитимност
1 юли 2017 20:40,
68
Хиляди излязоха в Лондон заради икономиите на Тереза Мей
Снимка: архив Reuters

Хиляди британци излязоха по улиците на Лондон, за да протестират срещу мерките на драстични икономии на правителството на Тереза Мей. Според демонстрантите министър-председателката е изгубила всякаква легитимност след обрата на парламентарните избори на 8 юни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Начело на протестиращите се издигаше голям плакат с надпис "Торите вън", а на други пишеше "Бюджетните съкращения струват човешки животи" - предвид политиката на драстични икономии, провеждана от управляващите консерватори от 2010 година.

Тереза Мей преминава през криза на лидерството след парламентарните избори, преди които беше убедена в пълната си победа, но в крайна сметка изгуби абсолютното мнозинство в парламента и голяма част от доверието на обществото, припомнят международните агенции.

Движението против драстичните икономии Пипълс асембли (People's Assembly), което е един от организаторите на днешния протест, смята, че пожарът в небостъргача Гренфел, при който по-рано този месец загинаха най-малко 80 души, е "най-трагичният пример какви могат да бъдат последиците от драстичните икономии".

Оцелели от трагедията обвиниха управителите на сградата, че са правили икономии за сметка на тяхната безопасност.

В четвъртък Тереза Мей едва успя да получи вот на доверие в парламента, благодарение на спорната подкрепа на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) - малка ултраконсервативна северноирландска партия.

В сряда правителството даде първи сигнали за смекчаване на политиката си на драстични икономии, като посочи, че може да обмисли повишение на заплатите в обществения сектор.

Никакво решение обаче не може да бъде прието преди гласуването на бюджета, най-вероятно през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако на сегашното положение в България не му казвате фалит, не знам какво му казвате!! Хиляди излизат в Лондон заради икономиите на премиерката. У нас си траят за поредно качване цените на ток, парно, вода.... за второ качество храни, за мизерни заплати и жалък стандарт на живот... Затова Великобритания е и ще бъде велика, а БГ...... вижда й се краят. И по - долу някой беше писал, че у нас сега идвали световни звезди... Мда, в пенсионна възраст!! Последната голяма и актуална звезда изнесла концерт в София беше Лейди Гага през 2013, и то САМО з/то има добро сърце! .
38
0
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
Искаш да кажеш, че като си "некадърен", трябва да не се храниш ли?! Няма такова понятие некадърен, измислено е от капитализма. Всеки човек има някакви заложби, трябва само да попадне на точното си място. Но тук е проблемът! А да не би да твърдиш че при капитализма няма хора, които заемат постове на по - кадърни от тях?! Или няма ходатайства, "връзки"?! Виж един Д. Тръмп как уреди половината си фамилия на държавни постове! Нагло и безочливо. Чакало се много при соца за това-онова. А сега ако се разболееш и нямаш хилядарки в банка, отиваш при Св. Петър.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бре, много убаво беше при соца. Нищо нямаше, за много неща се чакаше с години. Извън Бг, оксиморон, за да не се види колко "лошо" живееха при капитализма. Работа имаше за всички, кадърни, некадърни и спуснати отгоре. Затова и държавата е фалирала цели 3 пъти! В мирно време!!!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа,тука пишат лъжи на камари.Само човек,който не е живял през соц-а може да им се върже.България беше страната-мечта за всеки от соц лагера,на много високи ниво.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 34Абе,ти що мислиш,че през социализма е имало туристи само от Русия,най-много бяха немците и други туристи от цял свят,без значение изток или запад,дори западняците и други чужденци от страни извън соц-а,ги настаняваха в по-луксозните хотели.Някой пишат тука наизуст.Аз бях дете,но си спомням добре.
34
2
 
1
 
! Отговори
Корнелия Нинов преди 6 години
Британците остава да изберат комуниста Корбин и ще я втасат!
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брекзит е един голям блъф. Целта беше рекет на ЕС, ама не им се получи. Съвсем скоро ще станем свидетели на пълен обрат. Англетата НЯМА да напуснат ЕС
32
4
 
12
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Няма лошо да усетите и Вие мизерията.Като излезнете от Е.С. и нещата ше станат както през 80...80 год на миналият век.Точно от носталгия по онова време гласува пенсионният състав на Обед.Кралство.Да ама онова време няма еда се върне както и тяхната младост.Те решиха съдбите на младото поколение.Жалко.
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабичката едно мислеше а друго стана. И к'во пра'им сега? Така е в политиката, когато не се обясняват положителните и отрицателните страни от едно решение. Ще им стане много криво на острова след време. Както винаги интересите на политиците са далече от реалността.
30
3
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
БРИТАНЦИТЕ ДА ОЧАКВАТ ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ИКОНОМИИ СЛЕД БРЕКСИТА !ТОВА ЩЕ ГО УСЕТЯТ КОГАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОКОНЧАТЕЛНО НАПУСНЕ СЪЮЗА И БРИТАНЦИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ МИТО ЗА ДА ИЗНАСЯТ СТОКА В ОСТАНАЛИТЕ 27 СТРАНИ ОТ СЪЮЗА ! НЕСЛУЧАЙНО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ ВЕЧЕ НАПУСКАТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ! БРЕКСИТА Е ЗАДЪНЕНА УЛИЦА / УЛИЦА БЕЗ ИЗХОД / , В КОЯТО БРИТАНЦИТЕ САМИ ПОЖЕЛАХА ДА ВЛЯЗАТ !
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как , не е проста хич. Икономистите и казаха, че паунда ще пада от брескита. Икономиката , ще забоксува. ..взема мерки предварително. Тя не е виновна , че простолюдието гласува, нещо което НЕ разбира. Което си е типично за хората ...
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста бабичка
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Службите за сигурност на Баба Меркел и на бaбоeбеца ще им разкатаят фамилиите на англичаните ;))) Ще има майдани и федерализации под път и над път ;)))
26
16
 
13
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Аз предпочитам фалшиво сирене,уиски Джак Даниелс,старо БМВ,моя квартира,ново строителство,третажно,тв Панасоник,еч ди,мацката до мен,модерния ми хладилник,климатика,западна музика,една Загорка и т,н.Кво ви пречи това,оставете хората да си живеят,малки,злобни,завистливи,прости,некъпани *** такива.Аман от вас.
25
25
 
11
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Да носиш маратонки ромика до като се разпаднат,да не контактуваш с хора от други държави,да учиш руски,да нямаш алуминиева дограма и климатик,да нямаш интернет,да няма плосък телевизор а щайка без дистанционна,да пиеш само ракия и коняк слънчев бряг и т.нвсичко това не ми пречи живейти си по комунистически,истина е че никой не ви пречи.Отиди на село,гледай животни като баба и дядо,и ще имаш само натурални неща,карай си москвича и си гледай щайгата,що се налагате и на другите?Кви сте вие?Богове?
24
18
 
15
 
! Отговори
до56 преди 6 години
Панелка за всеки?А,братми,родиъелите ми,и баба ми и дядо ми живеехме в 70 кв апартамент и имахме един москвич,и всички в целия блок бяха така освен тези дето най старите живееха на село.Знаеш ли къв е проблема с вас русофилите?Проблема е че вие искате всички да живеят като вас,обикновенно бедно и мизерно.До като аз нямам нищо против вие да живеете бедно и мизерно.Искате да карате стар москвич,да нямаш кабелна,да не излизаш от България,да ядеш кренвирши,да имаш режим на тока
23
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше два вида сирене - краве и овче, но беше истинско. Сега много видове, но от соя, сухо мляко и палмово масло. Кашкавал, колбаси и масло- същата тенденция, малко видове, но истински, качествени продукти. Да, за някои неща разнообразнието е добре, но да не е за сметка на качеството.
22
11
 
15
 
! Отговори
до 115 преди 6 години
И знаеш ли кое най хубавото,това че днес имаш свобода сам да избираш как да живееш,а не партията да ти казва как,кога и защо.Днес можеш да избереш да живееш като по комунизма.Стара панелка,на едно с родителите,баба и дядо.Една кола Москвич за всички,малко сирене,хляб,луканка и банани по празниците,с три чифта дрехи караш три години,сръбска музика,пиене,стар тв без кабелна.Н може и да си друг,старо ауди,ама ауди,ай фон,дъмпле в квартирката с мацката,нет и десет вида сирене,рок музика и едно масе.
21
3
 
9
 
! Отговори
Чръчил преди 6 години
Време е за една малка, спретната и много кръвопролитна гражданска война на Острова на пияндурките.
20
21
 
17
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
По комунизма имаше един вид бира,сега в България се произвежда десет вида бира.Имаше един вид сирене,сега хората произвеждат десет вида сирене.Произвежда се всякакви видове колбаси,алкохоли и зеленчуци.Който има желания запрята рукави и работи.Туризма е на макс.Страната се посещава от хора от цял свят,а не само от руски пиянки.Младите хора значт английски и са печени и модерни и могат да контактуват със всеки.Има концерти на всички световни звезди,пиеш бира и се кефиш.Има всичко,продажно русофил