В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти

Ярослав Качински иска компенсации за членството на страната в ЕС
1 юли 2017 16:04,
222
В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти
Снимка: архив Reuters

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност.

Това обяви лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

"Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем "не", заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Той допълни, че въпросът опирал не само до тероризъм, а и до обикновена сигурност.

"Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот", каза още Качински. Той допълни, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на "Право и справедливост" обяви още, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

"Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм", посочи той.

Качински допълни и, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а "отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение".

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сетихте ли се панове, когато се натискахте на западняците ,друго говорехте.
94
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ 104 Правилно разсъждение. Но това с още по голяма сила важи и за нас.Ама няма кой да чуе.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да се пазариш
92
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В случая поляците са си прави!
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тя Меркел на Качински може ли да му връчи едно искане да върне подарените от Сталин - Стеттин, Бреславо, Бромберг, Данциг, полвин Шлонска си е чиста Селезия до 49та година. Много пее, но само заеми взима и е гъст с католиците, едно предприятие не направи за толкова време, всичко са чужди инвестиции и то масово Германски. Конпенсация за Втората Световна щял да иска, не се ли научи най-после, че Германия тия компенсации вече ги изплати и приключи.
90
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 6 години
Най-важното за икономиката е нейното обезпечаване-ресурси,работна ръка и тн.За развитието на народа е важно образованието.
89
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.ПРАВ Е ЕДИНСТВЕНО ЗА БЕЖАНЦИТЕ ! НО ЗА ЕВТИНАТА ПОЛСКА РАБОТНА РЪКА ОБСЛУЖВАЩА ИКОНОМИИТЕ НА ЕС ,НЕ Е ПРАВ! ЩОМ ПОЛША НЕ ИСКА ПОЛЯЦИТЕ ДА СА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА В ЕС ,НЕКА ТОГАВА ПОЛША ДА УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ И ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА "РОБУВА" В ДРУГИ СТРАНИ ОТ ЕС! ЕС НЕ Е СЪЮЗ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ СЛАБИ ДЪРЖАВИ ,ЕС Е СЪЮЗ ЗА РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ ! ТОВА ТРЯБВА ДА ИМ Е ЯСНО НА НЯКОИ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС
88
1
 
11
 
! Отговори
jimmy преди 6 години
Вишеградската четворка събориха СССР, ще съборят и ЕССР
87
3
 
28
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Правилно, даже меко казано. Държавите от третия свят с векове са били експлоатирани от Запада, който така се е вживял в ролята на съдник там, че е виновен за всичкия касаплък напоследък. Афганистан, Ирак, Либия, Сирия,.... коя е следващата жертва на тези световни престъпници?
86
15
 
2
 
! Отговори
True преди 6 години
Degradiralite polski alkoholici,na koito jenite vednaga se razkrachvat,shtom chuqt balgarin,da ne zabravqt kade bqha predi 10 godini.Kartofi I vodka.
85
13
 
4
 
! Отговори
Хей преди 6 години
Тука много се пените ... Ама като боку ви изсъска и бягате през глава. Така че искахте твърда ръка сега не квичете отдалеко. Хахха
84
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Африка - популация ( по-правилната дума...население се ползва за хора) 1,216 МИЛИАРДААзия - популация - 4,436 МИЛИАРДА ( от тях около милиалд алаходупци араби)Европа - малко над 700 милиона!Амуджа Мурксул - отвори вратите за ***, и главорези от цял свят!И край - НЕ СЕ ПРЕДВИЖДА!ЕВРОПА СВЪРШИ!
83
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До европеец с идеи;Ти не си никакъв европеец,а си евреин с масонски идеи за 'Плана Калерги".
82
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....абе аз казвам ГЛАДНИ.....и сега да плюят против ЕС Е НАЙ-МАЛКОТО НЕУМЕСТНО,бе направо си е наглост ама гледам ДРУГАРИТЕ КАКВИ МИНУСИ СА НАПРАСКАЛИ,а коментарът под този е също мой,той пък одобрен,такива сте другарите КОНЕ С КАПАЦИ...
81
1
 
9
 
! Отговори
7+ преди 6 години
защо те могат, а ние не!
80
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша винаги е имала една мечта - да има колонии. Заради тая мечта са се изпокарали и с Германия, и с Русия и с някои от другите си съседи. И винаги имат претенции, че са невинни и онеправдани само именно защото никога не са успявали да се сдобият с колония. А не са успявали щото са полски *** и не ги бива за нищо друго, освен да си развяват проскубаните *** насам натам и да правят гръмки изявления.
79
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот" много точно каано. Меркел и сие да си водят бележки а не да продължават да репресират хората които не мислят като тях.
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва ни на ума едно въпросче: Как би се реагирало в Полша, ако някой от върхова позиция лъсне в мрежите с почтителен хитлеристки поздрав към някой танк с пречупен кръст? Ако изобщо се намери там екземпляр с подобно високо чувство за "забавление". И все пак.
77
3
 
20
 
! Отговори
не са нагли преди 6 години
До Сокол 9Те бяха на барикадите!А ние се хилихме тарикатски,тропахме се един друг пред партайгеносето,и се криехме под полите на жените си!
76
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАЧИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ И НА БЪЛГАРИЯ