В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти

Ярослав Качински иска компенсации за членството на страната в ЕС
1 юли 2017 16:04,
222
В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти
Снимка: архив Reuters

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност.

Това обяви лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

"Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем "не", заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Той допълни, че въпросът опирал не само до тероризъм, а и до обикновена сигурност.

"Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот", каза още Качински. Той допълни, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на "Право и справедливост" обяви още, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

"Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм", посочи той.

Качински допълни и, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а "отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение".

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
50
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Брей,не вярвах,че някой на високо ниво ще се осмели да каже тая истина:Не сме длъжни да плащаме за колонизаторските престъпления на Запада!Който е грабил-да си носи последствията.На дядо ми на нивата не са копали безплатно ч.е.р.ни и та.ра.м.буки!Напротив-той е работил ангария!Така че не дължим нищо!
54
1
 
22
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
До 120.Колега, то и България и Полша са бивши руски колонии с петъчна руска телевизия, но не са източник на терористи... Проблемите в Сирия, Ирак и Палестина са от хиляда години... Там самите Млюслюлмани са разделени и взаимно мразещи се...
53
4
 
10
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
До Турчина. Колега, Конго и Леополд са белгийски истории,но зверствата там са извършвани предимно от местни разбойници... В джунглата трудно ще са избити милиони, щом загиналите евреи през 2СВ са 6 милиона... Сирия и Ирак са управлявани и владени след Османската власт от Френско-Английско споразумение... Вероятно днес затова Белгия, Франция и Англия са инкобатори на терор
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори Османската империя е вземала *** само 1 от 10 момчета.ЕС обезкърви българския народ и да, класическа фашистка организация е по всички определения що е фашизъм-паразитираща върху народите корпоративна пирамида.
51
2
 
17
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
ЕС са фашисти, колонизатори, империалисти и капиталисти и експлоататори.ЕС дължи огромни компенсации на всички членували в тоя извратен съюз, а Меркел и Макрон трябва да отговарят пред съда в Хага.
50
2
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
А Сирия и Ирак са изкуствено създадени. До Корнелия.
49
2
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Чети за Конго и Леополд неграмотнико! Там няма османска империя в която Арменци са паши, гърци, босненци и българи чорбаджии. В Конго няма Османци. Има белгийци и Леополд с 4 милиона убити. В Алжир има французи и 1,5 милиона убити. Вместо да четеш Винету като Вожда ти, чети историята.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое му е светлото на ЕС?Кой просперира в ЕС?Коя по-точно държава е на власт в един формат, който трябваше да е наддържавен?Напротив, ЕС доказа, че в наше време международен съюз е лоша форма на управление.Някой спомена какво ще е след 2-3 поколения?-ами няма да има българска народност в България или нещастниците, които ще са наши наследници тук ще са в малцинство под 1 млн.човека.Това кефи ли ви европейчета?
47
2
 
1
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
До Турчина. Колега, САЩ и Европа не са разбили Африка и Сирия, защото там преди това е била Османската империя оставила бедна и ниско образована Сирия и Ирак... В Сирия и Ирак са множество племена, които днес не знаят кои са и как да се оправят...
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саддам беше поставена власт от САЩ чрез ЦРУ.Дълги години беше в близки отношения с Вашингтон,докато не нападна Кувейт.Тогава старият Буш спретна войната в Залива.Той изгони Садам от Кувейт но не нахлу в Ирак.От тогава отношенията им се развалиха.Младият Буш обаче реши да разтури Ирак и нападна.После убиха Саддам и всичко се обърна наопаки.Кадафи канеше всички западни лидери в палатката си и те му се кланяха.Най-големите к рви франсетата първи го прдадоха.
45
4
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
А Сирия беше уредена светска страна. Но беше разбита от Запада, САЩ и подобни. Ердоган също участва защото Ердоган е Патриот - истински патриот. Налагаше се да изиграе ролята на американски кьопек докато не превземе армията. Целта на Ердоган беше унищожаване на американските разсейки. Той се държеше като тях. Всички медии като Фокс и Снн го подкрепяха до етапа когато той превзе властта и показа истинското си лице. Показа го през 2013 когато заяви, че Сорос няма работа в Тр. А Сорос искаше среща с него тогава.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам как е в Полша, но Европата наистина не цени тези благодарение на които е християнска - крал Собиески и кан Тервел. Вкарват си войнстваща посредственост да им работи, но резултатът е че не могат да ги контролират, а още по-малко да ги интегрират. Иначе EU е светла идея и е добре за всички да го има с всичките му недостатъци - това е по-малкото зло.
43
1
 
11
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Проблем не е Европа и България да приемат милион бежанци(предимно ниско образовани и бедни Млюслюлмани-араби) проблем ще е с 2-3то поколение, които ще са бедни, безимотни и ниско образовани, но с не-европейско/българско самосъзнание, т.е. Това ще са объркани и комплексирани младежи
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е новия германски райх, поляците много добре го усещат за разлика от нас, които винаги сме били конформисти във външната си политика.Светът е пред икономически колапс и дори да няма големи войни, което е малко вероятно, ни чакат глад, липса на адекватна медицинска помощ и набези на местни мародери.
41
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво на Качински,защитава интересите на държавата си,кога и нашата Тиква ще защити България,Освен да се целува и да прави метани друго не може.Малко са нашите индийци,които храним,ами сега и араби ще ни натраоват. =
40
0
 
22
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Завиждам на Вишеградците заради управниците им. Честно, птодто ме е срам к тъжно какви ородажници ни управляват.
39
1
 
27
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Испания, Португалия, Великобритания, Франция и Холандия са най-големите колонизатори в света, търгували са с роби, крали са ресурсите на стотици народи, избивали са милиони. А днес с цялата си наглост, карат малките страни, страдали от тях да плащат за последиците. Няма да стане.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не схващам с какво сме им длъжни на иракчаните, пакистанците, либийците, сирийците и нигерийците...
37
4
 
1
 
! Отговори
До 88 преди 6 години
Малоууумие написано с главни букви! Какъв комплекс избиваш?
36
1
 
3
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Отпреди два дни руските военни в Африн се изтеглят. Гледам по телевизията само руските знамена са останали в базата. Предстои голяма операция на аскера в Северна Сирия. Само не се знае часа. Много танкове и пехота има на границата.