Юнкер се бунтува срещу празната пленарна зала на ЕП

Председателят на ЕК влезе в словесна схватка с председателя на ЕП
4 юли 2017 11:48, Елка Василева
18
Юнкер се бунтува срещу празната пленарна зала на ЕП
Снимка: архив, Reuters

Председателите на Европейската комисия и на Европейския парламент Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни влязоха в сблъсък заради празната пленарна зала в Страсбург.

Парламентът става за смях, това е несериозно, коментира Юнкер заради присъствието едва на трийсетина - по неговите думи - евродепутати в залата. Заседанието, толкова зле посетено, бе насрочено за обсъждането на малтийското председателство на Съвета на ЕС.

Това е несериозно, ако тук днес бяха германският канцлер Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, залата щеше да бъде пълна, коментира Юнкер.

Той бе прекъснат на два пъти от Таяни, който настоя за уважителен тон към институцията. ЕП контролира ЕК, а не обратното, заяви Таяни.

Повече няма да участвам в подобни заседания, необходимо е уважение и към малките държави, каза Юнкер. Той даде една-единствена оценка за малтийското председателство - "прекрасна работа".

В отчета си пред евродепутатите малтийският премиер Джоузеф Мускат отбеляза като успех на приключилото преди дни председателство отпадането на роуминга в ЕС, приетото законодателство срещу избягването на плащането на данъци.

Той съобщи, че цялата малтийска армия е впрегната в спасяването на хора в Средиземно море, но добави, че това не може да продължава вечно. Не обвинявам държавите, които искат да защитят собствения си интерес, необходим ни е начин да се справим заедно с миграционния прилив, посочи Мускат.

Той определи оттеглянето на Великобритания от ЕС като "чудовище, което никой от нас не се опита да спре".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер да си завре седалките(и празните и пълните) където им е мястото!
15
1
 
1
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Браво на Юнкер.Този човек един път не съм го чул да цепи басма на някого.С малко думи винаги казва точните неща.Жалко че в България по често се обръща внимание какво казал плиткоумния джудист от Кремъл или изперкалия олигарх Тръмп.
14
0
 
2
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
За издръжка на Евро наркоманите само от нашия ограбван с тяхна помощ народ крадат годишно над 2 000 000 000 живи лева .Това е три пъти повече от ограбваните з а изръжка на армията пари.
13
0
 
0
 
! Отговори
Затворете залите преди 6 години
техниката позволява прецакване на всеки ,следене обемно вкл на мисли и идеи,,блокиране съзнанието и истриване на всякакво желания за блокаж на НАГЛО престъпни ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ Ограбващи милиони жертви проекто решения..Затворете залата и други подобни Ще ни прецакат завинаги цяла Европа..Снимката е опасна от екрана работят извънземни терористи ползващи лед скенери за едновременно следене на милиарди цели едновременно.Депутатите не са ЗАТВОРНИЦИ от Венера за да ги държите в такива условия ..
12
0
 
0
 
! Отговори
Затворете залата преди 6 години
Както виждате на снимката тежко увреждана от нагло престъпна видео сканираща и обемно обсебващо проникваща техника зала .Две минути стигат само да се разходите в залата и да ВИ увредят трайно завинаги подават акари по седалките на столовете.
11
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Па на нас тука ни обясняват колко мега важно е председателстването на ЕС. То си е важно за гербарите че ще си наредат ремонтите на НДК ама за уйна Гуна пенсията си остава все тая.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Бойко каза, че нашата комисарка била одобрена с "огромно" мнозинство???????
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкерчо, заседанието има заключителен характер, не е за взимане на решения. Освен това е лято, хората имат право на отпуск.Колкото до теб самият, ти си във вреда на ЕС, ЕК и ЕП. Едва ли е имало по-бездеен и демагогстващ председател на ЕК в историята й. И да, наистина никой не се опита да спре Великобритания, ти беше най-бездеен, безличен и безхарактерен, караше го на принципа "Ми аз к'во да кажа, недейте, бе."
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен празната зала на ЕП е бунт срещу управлението на Юнкер, който съсипа ЕК и ЕС!
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonimenВиждам абсолютна аналогия с брежневския застой. Не издържат на лицемерието при говоренето на безсмислици, тупането по гьрбовете и страстните гeйски целувки.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат'с си пееш Пенке ле, кой ли те слуша
5
4
 
20
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Европейските зелки се разлистват по гей курортите!
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е имало някой прайд някъде останалите са там ха ха ха
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са си сложили европейската идея на израстъците в панталоните. Жалка история. Даже хрантутниците на европейска ясла започнаха да бият отбой. Много жалка история...
2
1
 
29
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
защото сте излишни 500 милиона хрантутим тези безделници които само ядат ипият за наша сметка говорят безсмислици тупат се по гьрбовете и се целуватнепрекьснато все едно не са се виждали от вчера разпускане на нато и естунеядци и безделници и наи вече вредни за хората
1
3
 
27
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Пълно разлагане и деградация в Европейската система.