Макрон поиска от Германия повече инвестиции за Европа

Френският президент анализира икономическата мощ на Берлин
13 юли 2017 08:05,
15
Макрон поиска от Германия повече инвестиции за Европа
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон призова Германия за повече инвестиции в Европа. Това става в навечерието на френско-германската министерска среща в Париж, съобщава националният ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус“.

Германия трябва да участва активно в "съживяването на публичните и частните инвестиции в Европа", коментира Макрон в интервю за медиите.

Президентът на Франция казва, че не би искал да изнася лекции, "но ние трябва да разберем кой сценарий е подходящ в общите икономически условия", каза президентът.

Макрон допълва, че икономическата мощ на Германия се дължи "отчасти на лошото управление в еврозоната“ и "слабостта на другите икономики“.

В същото време френският президент припомни, че е налице търговски дисбаланс между ФРГ и съседите й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ФранцияНе е виновна Франция за потока бежанци, а Германия, която ги покани. Франция е велика, 1500 години е доминирала Европа и е създала ЕС. Има най-силната армия и е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Териториите на Френската Република се разпростиат върху 12 часови зони - тоест слънцето никога не залязва над Франция! Имат и ядрени ракетии... велики! Така че повече уважение към ФРАНЦИЯ!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникЦинико,защо само Германия,бе?!Всички си правиха далавери с арабите,продаваха оръжия,най-много Швеция,тя да не е в ЕС?Стига глупости!Работата е там,че сега се спъва Европа,да не мислиш,че санкциите насочени срещу Русия са срещу Русия?Те са срещу Европа.
5
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Южняк 7 .. ,а Франция да продължава с раздутата си социална система.Я пак , ама тихичко, че ако те чуе Корделка , лошо ти се пише.Нали на тази мантра съществуват вече 120г.
4
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Чудно до кога Гермониа ще раздавава пари и ще храни Европа? Тия германци акъл имат ли? Те работят здраво да дават на пустиняците , като Гърция например.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има лесно ве. Да бойкотират немските стоки и да ползват алтернативни.Вместо БМВ/Ауди/Порше да карат рендета и дачии висок клас или фирмите да ги оборудват не със уреди на Сименс/БОШ ами с някое собствено гаражно производство, тъкмо ще го вдигнат от фалит и т.н. и Германия ще клекне ;)
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата му президентска работа беше да се постави под чехъла на Мрънкъл, а сега дойде ред да иска от нея увеличаване на размера на издръжката.
1
4
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Макарон иска...Италия иска....Гърция иска...Испания иска...Португалия иска...Германия трябва да мъкне на гърба си целия смешен евросъюз.Докато един ден цялата къщичка от карти се срути! И тогава ще настане голямата веселба....с десетки милиони безработни европейци....фалити на фирми...банки....глад, и мизерия!Па и госпожа Мурксул си има други приоритети - вместо да помага на европейските си (закъсали) партньори, тя само за миналата година даде 94 мириарда за терористи, и тарамбуки от всички световниклоаки