Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности

Приеме ли страната смъртното наказание, да забрави за ЕС, подчерта лидерът на ЕК
16 юли 2017 14:23, Красимир Ангелов
168
Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани Турция да зачита демократичните ценности, ако желае някой ден да стане членка на ЕС, предаде Франс прес.

Още по темата
Както е известно, снощи турският президент Ердоган се произнесе много сурово за пучистите и се закани да има отмъщение и смъртни присъди.

"Година след опита за пуч Европа все още протяга ръка на Турция“, пише Жан-Клод Юнкер в статия, публикувана в неделния брой на германския в. "Билд". Преговорите за влизане на Турция в ЕС вече от години са в мъртва точка, пояснява АФП.

В замяна обаче е необходимо "Турция ясно да демонстрира воля да бъде европейска държава и решително да вземе присърце основните европейски ценности", добавя Юнкер, чиито служби са натоварени да преговарят с Турция за членство.

"Един Съюз на правата на човека, свободата на печата и правовата държава е несъвместим примерно с поставяне под стража в изолация за месеци на журналисти, без да им се повдигат обвинения", добавя председателят на ЕК.

Юнкер споменава и дискусиите за връщане на смъртното наказание в Турция. Ако това стане, вратата към членство в ЕС "ще бъде окончателно хлопната", се казва в статията.

В събота вечер турският президент Реджеп Тайип Ердоган отбеляза първата годишнина от осуетения опит за държавен преврат на 15 юли като обеща "да откъсне главите на предателите", напомня АФП. Ердоган увери, че ще възстанови смъртното наказание в Турция, ако парламентът приеме такъв закон.

По време на неуспешния пуч загинаха 249 души, освен заговорниците, а над 2000 бяха ранени. Турските власти задържаха над 100 000 души, заподозрени, че поддържат връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, смятан от Анкара за основен организатор на опита за преврат. Близо 60 000 от тях по-късно бяха освободени, но повече от 50 000 все още са под полицейски надзор, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 35. Ама Меркел изобщо не ме интересува какво е казала. Тя ако ще *** да си сложи и да става муслимка. И да, колелото на историята наистина се върти, току виж събитията от периода 1939 -1945 се повторят. Те онези хотели още стоят, току виж заработят отново....... И този път Германия няма да направи грешката на нападне Русия, така че... правете си сметката, немецът си е немец, ще търпят до едно време!!!!!!
17
2
 
9
 
! Отговори
До 12 султаня преди 6 години
Питай я сега Тереза Мен как ще я свалят за да могат да поставят нов лидер, който да шикалкави за оставане в европейският съюз!Така ще сте и вие всички шалвари, като останете без западни инвестиции и пазари и ви клюмнат гагите и огладнеете, ще забравите и ислям и древни ценности че и сланина може са заядете
16
3
 
13
 
! Отговори
Юнкер преди 6 години
Заповядайте, при нас купонът е гарантиран. Ние ще ви командваме, а вие ще изпълнявате всичко под заплахата от безсрочни финансови санкции и съда в Страсбург и Люксембург, които ние в офиса шеговито наричаме "Светата Инквизиция". Ще ви казваме, че сте суверенни, а вие ще ни вярвате.
15
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До СУЛТАН ЕРДОГАН.АМИ И НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ ИСЛЯМИСТКИТЕ ЦЕННОСТИ. НЕ ИСКАМЕ ДА СЛУШАМЕ ВОЯ НА ДЖАМИИТЕ ВИ В ХРИСТИЯНСКИ ГРАДОВЕ, НЕ ИСКАМЕ ЖЕНИТЕ НИ ДА ХОДЯТ ЗАБУЛЕНИ КАТО ПИНГВИНИ, НЕ ИСКАМЕ ДА НИ НАТРАПВАТЕ РЕЛИГИЯТА СИ. КАТО ИСКАТЕ ДА СЕ УВАЖАВАМЕ НЕ НИ НАТРАПВАЙТЕ И ВИЕ ВАШИТЕ ЦЕННОСТИ. ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ, ТРЯБВА И ТИ ДА УВАЖАВАШ! а НЕ ДА СЕ МЪЧИТЕ ДА ВКАРВАТЕ ИСЛЯМИСТИ ИЗ РОДОПИТЕ ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА МЛАДЕЖИТЕ И ДА СПОНСОРИРАТЕ *** ДА СТАВАТ ТУРЦИ И ДА ГИ НАСТРОЙВАТЕ ПРОТИВ НАС.
14
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
султаньт не знае значението на думата демокрация те разбират самоот тояга
13
1
 
6
 
! Отговори
Ot Anadola преди 6 години
Moje da sme prosti,no za tova pak agresivni.
12
7
 
2
 
! Отговори
ZZP NL преди 6 години
MINAHA TIYA VREMENA KOGATO BRITANIA I OSMANSKATA HUNTA DIRIJIRAHA POLITIKATA VECE STE PRIDNA PRED EU,TAKA CHE KATO NE VI OTIRVA IZCEZVAYTE KOLKOTO SE MOJE PO BIRZO.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция няма място в Европа не само в ЕС но САЩ и ЕС имат бази и блокират изгонването им от свещените християнски земи и Цариград.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този пропаднал сайт е забранено да се пишат истините за дивашка турция
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ ГУРБЕТЧИЯТАТРАГЕДИЯТА ЗА ТУРСКИЯ НАРОД ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА ! ДОСЕГА ЕРДОГАН НЯМАШЕ ПЪЛНИ ПРАВА ,НЕ МОЖЕШЕ ДА НАЛОЖИ ДИКТАТУРАТА КОЯТО ИСКА , НО СЛЕД ИНСЦЕНИРАНИЯ ОТ НЕГО ПУЧ СТАНА ТАКА ,ЧЕ МНОГО ХОРА КОИТО БИХА МОГЛИ ДА СЕ ОПЪЛЧАТ СРЕЩУ ДИКТАТУРАТА ВЕЧЕ СА В ЗАТВОРИТЕ ,ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ЗАЩИТАВА СВОБОДИТЕ НА ТУРСКИЯ НАРОД ! ИМЕННО ЗАТОВА БЕШЕ ИНСЦЕНИРАН ТОЗИ ПУЧ ,ЗА ДА СЕ ЕЛИМИНИРАТ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА ДИКТАТУРАТА !
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейските ценности, са директиви на модерната диктатура, по лоша от СССР.
7
10
 
13
 
! Отговори
СУЛТАН ЕРДОГАН преди 6 години
САМО ВСЕЛЕНАТА И ТУРСКАТА ПPOCTOTИЯ СА БЕЗГРАНИЧНИ :)))))НО ЗА ПЪРВОТО НЕ Е СИГУРНО ;)))))))
6
4
 
0
 
! Отговори
1453 преди 6 години
До Анонимен 8А Нарния и Страната на чудесата кой ще всеме
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България ще вземе Тракия и Одрин и северния бряг на Босфора, а Цариград може да стане руски или гръцки.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ ***"Един Съюз на правата на човека, свободата на печата и правовата държава е несъвместим примерно с поставяне под стража в изолация за месеци на журналисти, без да им се повдигат обвинения", добавя председателят на ЕК.ТЕ ОБВИНЕНИЯ ИМ ПОВДИГАТ ,НО БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА ! ЗАТОВА И САЩ НЕ ЕКСТРАДИРАТ ГЮЛЕН ЗАЩОТО ТУРЦИЯ ТВЪРДИ ,ЧЕ ТОЙ УЖ СТОИ ЗА ИНСЦЕНИРАНИЯ ОТ ЕРДОГАН ПРЕВРАТ ,НО НИТО ВЕДНЪЖ ТУРЦИЯ НЕ Е ПРЕДОСТАВИЛА ДОКАЗАТЕЛСТВА С ЮРИДИЧЕСКА СТОЙНОСТ !
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС и САЩ държат Ердоган заради Босфора за да блокира Русия.
2
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без НАТО и САЩ, Турция е обкръжена отвсякъде и за 1 седмица ще капитулира и поделена между кюрди, арменци, руснаци, българи и гърци.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер говори едно а прави друго и не изключва Турция от НАТО и праща повече парични помощи от България.