Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности

Приеме ли страната смъртното наказание, да забрави за ЕС, подчерта лидерът на ЕК
16 юли 2017 14:23, Красимир Ангелов
168
Юнкер предупреди Турция: Зачитайте демократичните ценности
Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани Турция да зачита демократичните ценности, ако желае някой ден да стане членка на ЕС, предаде Франс прес.

Още по темата
Както е известно, снощи турският президент Ердоган се произнесе много сурово за пучистите и се закани да има отмъщение и смъртни присъди.

"Година след опита за пуч Европа все още протяга ръка на Турция“, пише Жан-Клод Юнкер в статия, публикувана в неделния брой на германския в. "Билд". Преговорите за влизане на Турция в ЕС вече от години са в мъртва точка, пояснява АФП.

В замяна обаче е необходимо "Турция ясно да демонстрира воля да бъде европейска държава и решително да вземе присърце основните европейски ценности", добавя Юнкер, чиито служби са натоварени да преговарят с Турция за членство.

"Един Съюз на правата на човека, свободата на печата и правовата държава е несъвместим примерно с поставяне под стража в изолация за месеци на журналисти, без да им се повдигат обвинения", добавя председателят на ЕК.

Юнкер споменава и дискусиите за връщане на смъртното наказание в Турция. Ако това стане, вратата към членство в ЕС "ще бъде окончателно хлопната", се казва в статията.

В събота вечер турският президент Реджеп Тайип Ердоган отбеляза първата годишнина от осуетения опит за държавен преврат на 15 юли като обеща "да откъсне главите на предателите", напомня АФП. Ердоган увери, че ще възстанови смъртното наказание в Турция, ако парламентът приеме такъв закон.

По време на неуспешния пуч загинаха 249 души, освен заговорниците, а над 2000 бяха ранени. Турските власти задържаха над 100 000 души, заподозрени, че поддържат връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, смятан от Анкара за основен организатор на опита за преврат. Близо 60 000 от тях по-късно бяха освободени, но повече от 50 000 все още са под полицейски надзор, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как така Ердоган не зачита демократичните ценности? Че нали заедно с другите членове на НАТО Турция е гаранти защитник за спазване на демокрацията и евроатлантическите ценности. И то ГОЛЯМ защитник,та тя има най-голямата армия в НАТО от Европейските страни. Или пък НАТО не е никакъв защитник ?
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турците са генетичен ***
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"100 000 участници.....И за няколко дена ги открили--- e otkrivat vseki tr grajdanin ima dosie v dirjavata a tiya koito zavzemat vajni postove se sledyat daje kolko piti hodyat v toaletnata a za smirtnoto nakazanie nezabavno tryabva da se virne ima prestipnitsi koito tryabva da bidat ekzakutirani nezabavno a ne da lejt 5-10 g. i da izleznat i pak da ubivat iznasilvat
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Бог порази с язва всички турски *** и провокатори, които подвеждат с фалшиви имена и коментари нормалните хора. Амин!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"100 000 участници.....И за няколко дена ги открили, че са противници на Турция и Ердоганчо......Я......стига бе.....Няма такав държава на планетата Земя да открие нещо такова."Нормално е да мислиш така, защото в държавата в, която живееш не могат да проследят едни и същи апашита пък камоли да ги заловите и съдите:-) :-) :-) :-) Така, че просто те разбирам, че мислиш, че и другите са такива като вазе:-) :-) :-) :-)
73
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Закъде сме без евро.ейските цености,ц,ц...Ще ги подредим ценност-швед-ценност...докато не изпука ЕС/ЕС,а и ние заедно с него.Амин!
72
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България ще вземе Тракия и Одрин и северния бряг на Босфора, а Цариград може да стане руски или гръцки."Ние с братята си се караме за една педя земя...щелисте да вземете Тракия, Едирне па и северния бряг нв Босфора....сви ми се корема от смях...Вземи целия Босфор щом си почнал, що само северния:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ела ще ти го дадем:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"България ще вземе Тракия и Одрин и северния бряг на Босфора, а Цариград може да стане руски или гръцки."Кво си пило бе:-) :-) :-) :-) Първо успейте да заловите поне едно апаши:-) :-) :-) :-) :-)
70
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Да бе верно - зачитайте евроценностите. Питайте хората от Бяла /русенско/ или хората дето не смеят да замръкнат в Мечка плевенско или из видинските и монтанските села. Питайте докторите от бърза помощ. Питайте българите като зачитат европейските ценности къде им е ДЪЛЖАВАТА. Питайте ги има ли кофи за *** в София без някой да рови в тях.
69
6
 
22
 
! Отговори
без ценности преди 6 години
Западни ценности няма! И не е имало! Ценности е имало по време на Великата френска революция, по времето на Великата Октомврийска революция, по време на гражданската война против фашисткия режим на Франко, по време на Втората световна война, на 9-ти Септември 1944, при победата над монархо-фашизма в България. Тогава много хора са си дали живота за тези ценности. При капитализма ценности няма! Ако някой от вас иска да даде живота си за капитализма, за НАТО, за ЕС, за хомосексуалните, за турците и за Сащ, моля да се обади!
68
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер се изживява като ваалията на Аврупа! но май е сбъркал адреса
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн Убepалec Тоест ще се превърне във високо технологична държава .Като С.Корея и Катар . Самостоятелна и силна, без наставници и цензури .
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхме ги демократичните ценности .Безнравственост ,поквара ,корупция, лицемерие ,лъжи и демагогия . Затова нормалните държави, когато се докосват до тези ценноси пипат ръкавици и после си мият и ръцете .
65
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много триете че ми писна от вас. Изтривам приложението ви от телефона. Няма да ви чета повече. Не стига, че сте цензурирали половината език и излизат звездички на всяка втора дума.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли е на смяна турското ме кере като Моде рат ор? Аз се чудя защо ха хато и Ердоган дето са един и същи - именно *** де ратора са толкова активни днес! Както и защо например на коментари като 112 бе се отразяват плюсове. Жалък си, но ти си го знаеш
63
1
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 6 години
Сан си го написал демократичните ценности в голяма степен се припокриват с писанията в библията, повтарям библията, не корана. Та сам си отговори кои ценности изискват европейците да спазва Турция, както и дали е възможно изобщо това?!
62
18
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Турция тръгва по пътя на северна корея или катар. Желязна авторитарна власт, як ислям, промиване на мозъци, репресии и изолация. Турция ще е новата ислямска държава. Естествено че в този вид турция не може да помирише европа.Дано да са останали хора които да направят истински преврат, а не като демото от миналата година.А дори и след като ердоган бъде отстранен, трябва исляма да бъде ликвидиран и възстановена светската държава и чак после да се мисли за европа.
61
11
 
7
 
! Отговори
До Султан незнам кой преди 6 години
Пу така майна хората имат доблест да признаят греховете на своите предци и се разказват за техните грешки, а не като твоя шизофриничен лидер, който се насира да признае изтреблението на опонентите си, да не говорим за геноцидът над българи, арменци и др. Извършвани от дедите ви.това сте вие жалки жени!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократични ценности ли ? Мантри ,клишета . Я някой да оспори, 6 те милиона евреи . Ваммм, в затвора .Свобода на славото ли ?
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, ако много разбираемо обясни КАКВИ са тия прословути "демократични" ценности, зад които еуропка скрива своята уродливост, лицемерие и чисто меркантилен интерес, може някой и да го разбере!!!!!! Да каже ПОНЕ ЕДНА "демократична" ценност, която се различава от ОБИКНОВЕННИТЕ ЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ, ЗА КОИТО Е НАПИСАНО ОЩЕ В БИБЛИЯТА!!!! И тия триполовите да не се правят на ударени, а САМИ да седнат и пак да прочетат тази велика книга, защото, както вече личи отдалеч, ГИ ЧАКА НОВ СОДОМ И ГОМОР!