Орбан за оградите по границата: Спират мигрантите мюсюлмани

Бежанците били пратени от Сорос и бюрократите от ЕС
Обновена: 22 юли 2017 17:53 | 22 юли 2017 17:50,
117
Орбан за оградите по границата: Спират мигрантите мюсюлмани
Снимка: архив Reuters

Унгарският премиер Виктор Орбан защити поставянето на огради срещу мигранти по границите и обяви, че съоръженията ще попречат на плановете на ЕС и американския милиардер Джордж Сорос за проникването на мюсюлмани в Европа.

На културен фестивал в Румъния Орбан припомни, че неговата страна е против приемането на мигранти, които могат да променят културната идентичност на страната. Той обаче увери, че под негово ръководство Унгария ще остане място, където християните от Западна Европа ще могат винаги да намерят сигурност. През 2018 г. той ще се кандидатира за четвърти премиерски мандат, пише БТА.

Според Орбан унгарските опозиционни партии не могат да се сравняват с неговото правителство.

"В предстоящата предизборна кампания трябва преди всичко да се изправим срещу външни сили", подчерта Орбан.

"Трябва да се противопоставим на мрежата на мафията на Сорос и на брюкселските бюрократи. И през следващите девет месеца ще трябва да се борим срещу контролираните от тях медии", каза той.

Сорос се превърна в основна цел на правителството на Орбан. Неотдавна прието законодателство има за цел да затвори или прогони от страната Централноевропейския университет в Будапеща, основан от Сорос през 1991 година.

Будапеща разработи и нови правила за неправителствените организации, финансирани изцяло или отчасти от чужбина.

Според критици новите разпоредби имат за цел да лишат от легитимност неправителствените организации, много от които са подкрепяни от фондацията "Отворено общество" на американския милиардер.

Орбан отново заяви позицията си, че финансираните от Сорос неправителствени организации искат да навредят на сигурността на Унгария с подкрепата си за бежанците, а Будапеща се е опитала да спре нашествието на мигранти с оградите от бодлива тел, издигнати по границите със Сърбия и Хърватия.

В отговор на въпрос дали би избрал президента на САЩ Доналд Тръмп или руския му колега Владимир Путин, Орбан отговори с виц за поляк, от когото през комунистическата ера поискали да избира между Хитлер и Сталин. "Той отговорил, че избира Марлене Дитрих", каза унгарският премиер, смеейки се. "Това, което искам да кажа, е че не можете да дадете добър отговор на лош въпрос".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 6 години
До Анонимен 102 ЧЕТИ НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ В УНГАРИЯ ИМА 100 ГОДИНИ ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ !!!
74
0
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Priziva na Merkel beshe s cel da se testva dali naistina Shengen ,nai goliamata policejska organizacija shte izdarzi testa ,za zashtita na Evropeiskite granici.Predi tova vsichki deklariraha che sa gotovi.Eto,che ne izdarza,a nie sme se zasilili na stanem chlenove na Shengenskoto prostranstvo.Vidia se,che ne sme gotovi,a i Shengen e palna glupost,no stava dobra tema za balamosvane na horata ot politicite.Tova e istinata,druzja
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орбан, Орбан, Орбан!!!
72
1
 
30
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Кога ли и ние ще имаме за управляващ патриот и родолюбец като Виктор Орбан - такъв, който да си върши работата, която се е заклел, че ще върши, а именно - да пази сигурността и присперитета на народа си и това да е номер едно приоритет за него!? Уви, вероятно никога!
71
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Сганта по границите да се праща с автобуси в германия, директна линия малко търново с пердах, будапеща с пердах и берлин централ баанхоф с хляб и сол.
70
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв политик !! Шапка му свалям , и много завиждам на унгарците. КАКЪВ ПОЛИТИК ,ОТСТОЯВАЩ НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ И НЕЗАВИСИМУСТ.
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински мъжага!
68
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ЧЕЛ ТАЛМУДА и КОРАНАВсъщност християнството и исляма са ев.рейски измишльотини.Както фашизма иджихада....
67
1
 
31
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Доста смел е Орбан!Но пък и Сорос не е това,което беше-дори и Израел го взе на мушка!Иначе,ако Сорос бе останал на власт (посредством Х.Клинтън),на Орбан щеше да му се стъжни живота(цветни революции и прочее).Както и да е-светът се променя,но ние определено изоставаме,стига със слугинажа,нека се погрижим и за националния интерес.
66
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един политик да защити народа си
65
2
 
39
 
! Отговори
... преди 6 години
Ето това е държавник и родолюбец. А нашия суджук, за едно потупване по рамото ще си продаде и майката ...
64
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се приниди Хитлер да избива евреите не по малко са виновни тея дето преди това са ги допуснали да се заселват в Германия. Та така и с мюслимите. По добре да не се допускат в Европа за да не се налага на някой след това да строи концлагери.
63
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-добро от ЕС засега,но трябва и да се съобразяват с интересите на народите,не само да спускат решения и заповеди,без консултаци и съобразяване с местните интереси,желания на хората.Що се отнася до бежанската вълна,то тя е удар по Европа,срещу Европа.
62
35
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Ина тоя Сорос му е винове.Изкараха го по велик от Путин.А да видим като си отиде Сорос ,кой ще ни е виновен?
61
11
 
16
 
! Отговори
RED ARMY преди 6 години
Аз съм съгласен само млади моми бежанки да приемаме!
60
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орбан защити държавата си,народа си,тук не става дума за бежанците,той защити държавата си по всички направления,включително и от монополите.И затова е любимец на много европейци.Същите европейци,които само мечтаят да бъдат като Орбан.
59
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е,че всички харесват Орбан,всички му се възхищават,искат да бъдат като него,но не им стиска!Дори тези които го критикуват,тайно стискат ръката му задкулисно и му се възхищават!
58
1
 
27
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Как може една европейска държава да е суверенна...когато всеки път я изнудват да приеме решения на един европарламент, отдавна забравил кои "суверени" му плащат, и за какво? Когато 80% от евродепутатите открито признават, че защитават ПЪРВО ИНТЕРЕСИТЕ НА НЯКОЕ ИНДУСТРИАЛНО, ИЛИ ФИНАНСОВО ЛОБИ???!!! Евродепутати - неизбирани за европарламента - а "ИЗЛЪЧЕНИ ТАМ" от партиите им....с връзки...и "симпатии"
57
2
 
27
 
! Отговори
Циник до 83 преди 6 години
Че има ли по-авторитарно от управлението на Меркел? Кой от европейските си партньори попита дали са съгласни да пуснат в страните си милиони фанатизирани, откровено враждебни на европейската цивилизация, и култура използвачи, и убийци.Кой попита - съглакен ли е да храни змии в пазвата си - с парите на европейските данъкоплатци! Демокрацията в Европа свърши, когато европарламента отвори врати!
56
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да благослови Виктор Орбан - лидерът на християнска Европа!