Полицаи стреляха по подозрителна кола в Брюксел

Сапьори проверяват за екзплозиви в квартал "Моленбек"
Обновена: 8 авг 2017 20:43 | 8 авг 2017 20:43, Петя Славова
3
Полицаи стреляха по подозрителна кола в Брюксел
Снимка: Reuters


Полицаи откриха огън днес по автомобил в брюкселския квартал "Моленбек" и повикаха сапьори, след като шофьорът казал, че в колата има експлозиви.Това съобщи федералната прокуратура на Белгия, цитирана от Ройтерс.

Полицията блокира достъпа до района и предупреди жителите да стоят у дома, докато експертите проверяват превозното средство, каза говорителката на прокуратурата Ине ван Вимерш, цитирана от БТА.

По думите й мъжът е шофирал подозрително и не е спрял на светофар."Когато полицаите са го арестували, той заявил, че кара експлозиви, така че за да не поемат никакви рискове, бе повикана армията да провеси", каза говорителката.

Пред това за случилото се съобщи фламандската радиотелевизионна компания Ве Ер Те, съобщи Ройтерс.
Асошиейтед прес цитира тв канал Ер Те Ел, според който полицаи преследвали подозрителния автомобил с германска регистрация на висока скорост. Стрелбата била произведена, когато колата попаднала в задръстване. Беглецът бил накаран да излезе и веднага казал, че вътре има експлозиви.

Бедният квартал "Моленбек", обитаван предимно от мюсюлмани от марокански произход, придоби известност, след като местна клетка на "Ислямска държава" извърши самоубийствени атаки в Париж през ноември 2015 г., в които бяха убити 130 човека. Четири месеца по-късно приближени до тази група извършиха атака в Брюксел с 32 убити, припомниха агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюксел, как върви интеграцията?
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Брюксел няма бедни квартали. Всички са евродепутати.