И през лятото ИДИЛ ще поддържа напрежението в Европа

Терористичните нападения няма да намалеят, смята ген. Киров
10 авг 2017 10:20, Петя Славова
12
И през лятото ИДИЛ ще поддържа напрежението в Европа
Снимка: архив, Reuters

Групировката "Ислямска държава“ ще положи усилия да поддържа напрежението в Европа въпреки спокойните летни месеци. Това каза пред "Фокус" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Повод за коментара му бе вчерашното нападение над френски военнослужещи в Париж. По думите му, загубите, които джихадистите търпят от водената коалиция срещу тях в Сирия, ще доведат до изнасяне дейността на терористите извън територията на Близкия Изток.

Още по темата

Не трябва да се очаква, че интензитетът на терористичните нападения ще намалее, подчерта ген. Киров. "Във всички случаи пораженията, които групировката "Ислямска държава“ търпи, ще доведат до отражение в тяхната терористична дейност.

Може да се счита, че в някаква степен тази терористична дейност ще бъде повлияна от действията на коалицията. Смятам, че те ще намаляват като възможности за реализация на терористични действия, но в същото време тези действия едва ли ще намалеят по интензитет, защото това е еквивалент на пораженията, които ИДИЛ търпи по фронтовете в Ирак и Сирия“, обясни той.

Ген. Кирчо Киров допълни, че предизвикателство пред европейските служби за сигурност ще бъде борбата със саморадикализиралите се "вълци-единаци“, силно повлияни от идеологията на джихадистите.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идил-мидил - Да се разбират руснаците, американците и французитe, да ги посипят с бомби, и д спестят хора със скафандри да източват нефта. Ни терористи, ни проблеми. Мир и спокойствие.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, най-големия проблем са бездарници на държавни длъжности, дрънкащи някакви заучени фрази. Докарахте всякаква из.мет в Европа, защото сте се на.гъзили на алчни европейски мижитурки.Виж Париж и Лондон, а не само, в какви колониални май.муна.рници са се превърнали. Същото е и с нашите ццигаани.Бай Тошо от къде реши, че тези при.мати ще са от полза на държавата?Ей затова им сърбайте попарата. И вместо митинги в Асеновград, учасниците да си намерят гладк0цево 0ръжие и сами да си решат проблема.
7
3
 
1
 
! Отговори
местен преди 1 година
не се притеснявай народе, и терористите дори не са толкова тъпи, че да идват в тая клоа-ка Бунакостан ....
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом си ги хрантутят като държавни дейци отклонили национални богатства,материални ресурси и финанси за развитие на толкова много националности плащащи си по закони държавни данъци с надежда за правилно управление на териториите си които обитават под формата на общество очакващо разбиране по куп въпроси от права до обслужване дълг,взаимоуважение,а за нечии други пари в твърди валути за обръщение са им създали антураж от вербовчици,съгледвачи,инструктори,бойци,нападащи в спящи клетки с въоръжение.
5
0
 
6
 
! Отговори
**** преди 1 година
За дае спокойно в европа,първо Меркел трябва да се обеси,и второ по най бързият начин,всички новопристигнали тарам буки,да бъдат наритани да си ходят,кой от където е дошъл,да хваща пътя.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво напрежение. Разни клоуни са ги оставили да правят шоу. Да въоръжат полицаите с автомати с капсули с оцветена свинска мас. Ако искат могат и с алуминиеви соли на определени мастни киселини - ***.
3
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Нъдурко преди 1 година
И аз смятам същото, значи ставам за генерал.
2
1
 
7
 
! Отговори
Мислител преди 1 година
Аз си мислех че ще ходят на море.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИДИЛ =турция